Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Σύγχυση με το αν αμφισβητείται ο διαγωνισμός της Digea

16/02/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί προκήρυξης διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας.

antennas

Η ερμηνεία που δίνεται από τα περισσότερα στελέχη των τηλεοπτικών καναλιών είναι ότι πρόκειται περί λάθους στην έκφραση που χρησιμοποιείται και μόνο ένα μικρό ποσοστό πιστεύει ότι μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει ένα διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί.

Μια από τις αναφορές που έχουν γίνει είναι του αρμοδίου υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη στη Βουλή. Ο νέος υπερυπουργός κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ανέφερε «11 συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας και πώς θα γίνει αυτή η τεράστια μεταστροφή που θα διαλύσει όλα αυτά τα κληροδοτημένα μας προβλήματα». Ως τομή πρώτη, λοιπόν, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που επί 25 χρόνια εργάζονται οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί με προσωρινές ετήσιες άδειες. Περίπου, φαντάζομαι, όπως και ορισμένες καφετέριες».

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας εξυπηρετούνται ως προς την υπηρεσία του δικτύου από τη Digea η οποία συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό που διεξήγαγε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Για τη διεξαγωγή της διαδικασίας η ΕΕΤΤ είχε συνεχή και διαρκή διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού DG Competition και DG Connect ώστε να έχει και την τελική έγκριση του τεύχους προκήρυξης.

Όπως είναι γνωστό στη Digea – η οποία διαθέτει περί τα 17 εκατ. ευρώ για να κάνει χρήση των συχνοτήτων – συμμετέχουν όλα τα μεγάλα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, τα οποία έχουν ως προς τη λειτουργία τους προσωρινές άδειες. Το πιθανότερο είναι λοιπόν πως η κυβέρνηση αναφέρεται στις άδειες λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί συνάντηση της Ένωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνει σαφέστερο το τι εννοεί η κυβέρνηση μιλώντας για προκήρυξη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες Σταθάκης ΣΥΡΙΖΑ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΕΕΤΤ: σε διαβούλευση αυξήσεις στα διοικητικά τέλη των παρόχων

    Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

    Άλμα ταχυτήτων στα σταθερά δίκτυα και 205.955 παράπονα προς τους παρόχους κατέγραψε η ΕΕΤΤ το 2025

    ΕΕΤΤ: Σε νέο σχεδιασμό για τη δημοπράτηση του φάσματος με το βλέμμα στον τέταρτο πάροχο

    Εδραιώνεται η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία των ανηλίκων στο ψηφιακό περιβάλλον

    Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων για τις πολλαπλές εγκαταστάσεις οπτικών ινών στα κτίρια

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΕΒΕΘ: Απολογισμός της 90ής ΔΕΘ και στρατηγική μετεξέλιξη της ΔΕΘ-HELEXPO
    • ΕΤΕπ και Alpha Bank στηρίζουν τις επιχειρήσεις που επενδύουν στους ανθρώπους τους
    • Condor: Αθήνα, Φλωρεντία και Στοκχόλμη εντάσσονται στο δίκτυο της το 2027
    • Συμμαχία κοινωνικής ευθύνης από ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΕΜΠ και HELLENiQ ENERGY
    • ΕΣΠΑ: 62,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος θαλάσσιας κυκλοφορίας
    • ΣΦΕΕ: Στα €3,4 δισ. η ετήσια οικονομική επιβάρυνση στην Ελλάδα, περίπου 1,4% του ΑΕΠ
    • Action Global Communications – Dawson Walker: Συνεργασία για ενίσχυση του Employer Branding
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η CLICO Greece ανακοινώνει την ενίσχυση της τεχνικής της ομάδας με την προσθήκη του Πάνου Αγόρου
    • Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
    • Τον Οδικό χάρτη για την ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ παρουσίασε η i-Spirit – iNVOICEsoft
    • CLOSEDQUORUM: Malware χρησιμοποιεί AI για να αποφασίζει το επόμενο βήμα του
    • Κλωνοποίηση φωνής: Η τεχνολογία deepfake που απειλεί όλους
    • Fortinet Security Day Greece 2026: Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο μιας δυναμικής και εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης της αγοράς
    • Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE: €1 δισ. η αποτίμηση
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.