Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

01/10/2026infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η ΕΕΤΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης φιλοξένησαν στην Αθήνα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2026, την 5η συνάντηση της Ομάδας Έργου CPG PTC (Conference Preparatory Group Project Team C) της Επιτροπής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Electronic Communications Committee, ECC) της Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations, CEPT).

Η Ομάδα Έργου PTC είναι υπεύθυνη για τις προπαρασκευαστικές εργασίες της Παγκόσμιας Διάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών του 2027 (World Radiocommunication Conference, WRC-27) σχετικά με θέματα που αφορούν την Κινητή Δορυφορική Υπηρεσία (Mobile-Satellite Service, MSS), καθώς και θέματα της Ατζέντας της Παγκόσμιας Διάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών του 2031 (WRC-31), διαμορφώνοντας τις θέσεις και τις Κοινές Ευρωπαϊκές Προτάσεις της CEPT για τα ανωτέρω.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, με τη συμμετοχή 190 εκπροσώπων από 28 εθνικές αντιπροσωπείες της CEPT, καθώς και εκπροσώπων της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union, ITU), του Ευρωπαϊκού Γραφείου Επικοινωνιών (European Communications Office, ECO), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 24 μελών του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων (European Telecommunications Standards Institute, ETSI), καθώς και 8 παρατηρητών και εκπροσώπων άλλων οργανισμών.

Οι εργασίες της συνάντησης επικεντρώθηκαν, μεταξύ άλλων, σε θέματα σχετικά με την προστασία του επίγειου στοιχείου/σκέλους των Διεθνών Κινητών Επικοινωνιών (International Mobile Telecommunications, IMT), καθώς και τη σύσταση των χαρακτηριστικών ενός λειτουργικού συστήματος MSS, με στόχο να χρησιμοποιηθούν σε μελέτες για πιθανές νέες εκχωρήσεις στις ζώνες IMT, αλλά και στις μελέτες γειτονικών ζωνών. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ζητήματα τεχνικής εναρμόνισης για την περιοχή της Ευρώπης.

Ως αποτέλεσμα των εργασιών, η Ομάδα PTC ολοκλήρωσε 7 Ευρωπαϊκά Προσχέδια και ένα Προσχέδιο Κοινής Ευρωπαϊκής Πρότασης προς υποβολή στην Προπαρασκευαστική Ομάδα για τη Διάσκεψη του 2027 (CPG27). Συμφωνήθηκε, επίσης, η υποβολή 3 συνεισφορών της CEPT στην αντίστοιχη Παγκόσμια Ομάδα της ITU-R, Working Party 4C.

Η ΕΕΤΤ συμμετέχει ενεργά στις εργασίες των ομάδων της ECC CEPT, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών κανονιστικών κειμένων για την εναρμόνιση, σε διεθνές επίπεδο, της χρήσης του ραδιοφάσματος.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η DNA Europe θέτει την απόσυρση του χαλκού και τον ανταγωνισμό στο επίκεντρο

    Επενδύσεις, πρόσβαση και ασφάλεια στην ατζέντα της GSMA για την κινητή συνδεσιμότητα

    Στον κρατικό προϋπολογισμό 27,06 εκατ. ευρώ από την ΕΕΤΤ

    Η SpaceX συμφώνησε να αποκτήσει φάσμα για δορυφορικό και επίγειο δίκτυο κινητής

    Οι πάροχοι κερδίζουν μερίδιο στις πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη παρά την πτώση

    Σχέδιο της Open Cosmos για παραγωγή ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου την ημέρα στην Ελλάδα

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΙΕΛΚΑ: Στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ η ετήσια δαπάνη των Ελλήνων για είδη παντοπωλείου
    • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την έγκριση του προγράμματος «AGILE» ύψους 115 εκατ. ευρώ
    • ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή σύμβασης του έργου Αερολιμένα Καλαμάτας (KLX)
    • Vodafone Ελλάδας: Νέο κατάστημα στο The Mall Athens
    • Το Kaizen Foundation εγκαινιάζει το πρώτο Μονοπάτι Προσβασιμότητας σε Εθνικό Δρυμό της χώρας
    • ΕΜΠ: Επίτιμος διδάκτορας ο Σταμάτης Κριμιζής – Τιμή στον σπουδαίο Έλληνα επιστήμονα
    • Lidl UP: Learn & Work! Η νέα ομάδα ξεκίνησε το ταξίδι της
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Τρεις νέες στρατηγικές προσθήκες στο δυναμικό της Algosystems
    • Τα μαθήματα της κυβερνοασφάλειας για μια ασφαλέστερη Τεχνητή Νοημοσύνη
    • Η συνεργασία Eplan και Rittal μετατρέπει τον σχεδιασμό σε επιχειρηματικό πλεονέκτημα
    • Η Info Quest Technologies επίσημος διανομέας της Cloudflare σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
    • Γεωπολιτική, AI και ψηφιακή απάτη επαναπροσδιορίζουν την κυβερνοανθεκτικότητα
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.