Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Σύγχυση με το αν αμφισβητείται ο διαγωνισμός της Digea

16/02/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί προκήρυξης διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας.

antennas

Η ερμηνεία που δίνεται από τα περισσότερα στελέχη των τηλεοπτικών καναλιών είναι ότι πρόκειται περί λάθους στην έκφραση που χρησιμοποιείται και μόνο ένα μικρό ποσοστό πιστεύει ότι μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει ένα διαγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί.

Μια από τις αναφορές που έχουν γίνει είναι του αρμοδίου υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη στη Βουλή. Ο νέος υπερυπουργός κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ανέφερε «11 συγκεκριμένα μέτρα για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας και πώς θα γίνει αυτή η τεράστια μεταστροφή που θα διαλύσει όλα αυτά τα κληροδοτημένα μας προβλήματα». Ως τομή πρώτη, λοιπόν, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε την προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που επί 25 χρόνια εργάζονται οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί με προσωρινές ετήσιες άδειες. Περίπου, φαντάζομαι, όπως και ορισμένες καφετέριες».

Υπενθυμίζεται ότι τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας εξυπηρετούνται ως προς την υπηρεσία του δικτύου από τη Digea η οποία συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό που διεξήγαγε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2014. Για τη διεξαγωγή της διαδικασίας η ΕΕΤΤ είχε συνεχή και διαρκή διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα με τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού DG Competition και DG Connect ώστε να έχει και την τελική έγκριση του τεύχους προκήρυξης.

Όπως είναι γνωστό στη Digea – η οποία διαθέτει περί τα 17 εκατ. ευρώ για να κάνει χρήση των συχνοτήτων – συμμετέχουν όλα τα μεγάλα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια, τα οποία έχουν ως προς τη λειτουργία τους προσωρινές άδειες. Το πιθανότερο είναι λοιπόν πως η κυβέρνηση αναφέρεται στις άδειες λειτουργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί συνάντηση της Ένωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γίνει σαφέστερο το τι εννοεί η κυβέρνηση μιλώντας για προκήρυξη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες Σταθάκης ΣΥΡΙΖΑ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Στον κρατικό προϋπολογισμό 27,06 εκατ. ευρώ από την ΕΕΤΤ

    Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

    Οι βασικοί άξονες συζήτησης της 20ης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψηφιακών Υπηρεσιών

    ΕΕΤΤ: σε διαβούλευση αυξήσεις στα διοικητικά τέλη των παρόχων

    Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

    Άλμα ταχυτήτων στα σταθερά δίκτυα και 205.955 παράπονα προς τους παρόχους κατέγραψε η ΕΕΤΤ το 2025

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Η ΕφΣυν στην οικογένεια Μελισσανίδη, ο Αλαφούζος κοντά στο Protagon
    • H Alpha Bank οικοδομεί τη στρατηγική της παρουσία στην Κύπρο
    • Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ 9-15 Νοεμβρίου
    • Υπεγράφη από τον Ν. Χαρδαλιά η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Σαπφούς
    • «Η Ζωή δεν έχει undo»: Ολυμπία Οδός και «Πάνος Μυλωνάς» επενδύουν στην οδική ασφάλεια
    • ΑΑΔΕ: Το 87% των φορολογουμένων δήλωσε τα αναδρομικά του 2020
    • ΕΚΑΒ: 97 αεροδιακομιδές ασθενών με τη στήριξη των τεσσάρων τραπεζών
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • API Security: Τα 5 challenges που απειλούν σήμερα την επιχείρησή σας
    • Okta και Auth0: Ασφαλίζοντας τη νέα γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο
    • The Control Plane for the Agentic Enterprise
    • Από τα Security Tools στο πραγματικό Risk: Η προσέγγιση της Nagomi
    • Rittal Greece – Λύσεις Cooling για τα Data Center Επόμενης Γενιάς
    • CONSENTIS: Ψηφιακή ταυτότητα, συγκατάθεση και εμπιστοσύνη για την ευρωπαϊκή ψηφιακή μετάβαση
    • Cyber Security Act 2.0: Τι αλλάζει για την ευρωπαϊκή κυβερνοασφάλεια και τις επιχειρήσεις και με ποιο κόστος
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.