Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Intracom Telecom: νέα μονάδα παραγωγής στην Κοζάνη – επένδυση 45 εκατ. ευρώ

26/11/2024Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Επένδυση συνολικού ύψους 45 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στην Κοζάνη ανακοίνωσε η Intracom Telecom.

Η κατασκευή της θα ξεκινήσει εντός του 2025 και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός δύο ετών δημιουργώντας περίπου 150 εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Θα ανεγερθεί σε ιδιόκτητη έκταση 71.457 τ.μ., με κτιριακές εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν 18.637 τ.μ., και θα εξοπλιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα αποτελώντας μια ακόμα μονάδα παραγωγής του Ομίλου που έρχεται να προστεθεί σε αυτές της Ρουμανίας και της Ιταλίας.

Η νέα μονάδα της Intracom Telecom θα επικεντρωθεί στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για την υλοποίηση ασύρματων δικτύων. Τα εν λόγω προηγμένα ραδιοσυστήματα τα οποία υποστηρίζουν τη δημιουργία σύγχρονων δικτύων 5G/6G αναπτύσσονται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας στην Ελλάδα.

«Η επένδυση στην Κοζάνη αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για την ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης στον τομέα της τεχνολογίας», δήλωσε σχετικά ο Isak Alon, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Intracom Telecom. «Η στρατηγική γεωγραφική θέση της περιοχής που παρέχει άμεση πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης, την καθιστούν ιδανική επιλογή για την επέκταση της παραγωγικής μας ικανότητας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως. Παράλληλα, το έργο αντικατοπτρίζει δέσμευσή μας για ενίσχυση της τεχνολογικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της εταιρίας το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης στις περιφερειακές περιοχές της χώρας, ενώ με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το 20% των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεων θα καλύπτεται μέσω ηλιακών συστημάτων.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Intracom Telecom Κοζάνη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Infocom Today #181: Telekom, AI Gigafactories και νέοι κανόνες για το Δημόσιο!

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου

ΙΤΕ: παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο στην πόλη του Ηρακλείου

ΕΕΤΤ: σε διαβούλευση αυξήσεις στα διοικητικά τέλη των παρόχων

Η Ελλάδα πάνω από την ΕΕ στις επενδύσεις ΤΠΕ – πίσω σε λογισμικό και έρευνα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • «Μετατρέποντας το ESG σε επιχειρησιακή αξία», στο Hellenic Growth Forum της 90ής ΔΕΘ
  • Εγκρίθηκε η υπογειοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στο Δήμο Κηφισιάς
  • Η νέα γενιά προϊόντων Apple έρχεται στη Vodafone
  • Καταστήματα Telekom: Αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία, καινοτομία και άμεση εξυπηρέτηση
  • Online Shopping στην Ελλάδα: Ίδιο Click, Διαφορετικές Συνήθειες
  • Logitech: Παρουσιάζει το MX Keypad για Developers
  • Philips Evnia: Κυρτή ultrawide εμπειρία gaming
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.