Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 29 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Αγορά

Ενδο-επιχειρηματικότητα: Η επόμενη ημέρα στον χώρο των επιχειρήσεων

08/05/2015infocomBy infocom2 Mins Read Αγορά Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η έννοια της ενδο-επιχειρηματικότητας έχει κάνει την εμφάνισή της στο λεξιλόγιο των επιχειρήσεων πριν λίγα μόνο χρόνια, αλλά έχει ήδη προκαλέσει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στον καινοτόμο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

intraprise_logo

Ο ανταγωνισμός, η ανάγκη για νέες ιδέες, και οι ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν τα σύγχρονα εταιρικά περιβάλλοντα, δεν αφήνουν περιθώριο για αναξιοποίητη δημιουργικότητα, απ’ όπου κι αν προέρχεται αυτή. Οι επιχειρηματικές ιδέες και δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούν οι εταιρείες αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για αυτές, αρκεί όμως να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν. Να δημιουργηθεί δηλαδή το κατάλληλο εταιρικό περιβάλλον που θα επιτρέψει στην ενδοεπιχειρηματικότητα και τους ενδοεπιχειρηματίες να αναπτυχθούν.

Το ευρωπαϊκό έργο «Intraprise» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναπτύσσει ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδοεπιχειρηματικότητας για διοικητικά στελέχη, managers, και εργαζόμενους σε εταιρείες του κλάδου των ΤΠΕ, με σκοπό να τους βοηθήσει να εισάγουν την ενδοεπιχειρηματική κουλτούρα στο χώρο της εργασίας τους. Το πρόγραμμα θα υποστηρίζει την ανάπτυξη ενδοεπιχειρηματικών ικανοτήτων μέσω πρακτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας εντός του εταιρικού περιβάλλοντος, αλλά και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Προς το παρόν, η διεθνής κοινοπραξία του έργου «Intraprise» μελετά τις διαφορετικές οργανωσιακές κουλτούρες στα εταιρικά περιβάλλοντα του χώρου των ΤΠΕ στην Κύπρο, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία που συμμετέχουν στο έργο. Τα ευρήματα θα είναι σημαντικά για το σχεδιασμό του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να ανταποκρίνεται σε πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά και το καθημερινό πρόγραμμα των ανθρώπων που στελεχώνουν το χώρο. Όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού θα δοκιμασθεί και θα αξιολογηθεί στην πράξη στην πιλοτική φάση του έργου.

Το έργο ‘Intraprise – Infusing entrepreneurial skills in the corporate ICT environment’ αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδοεπιχειρηματικότητας που θα προσφέρεται μέσω ειδικής online εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια του έργου θα πραγματοποιηθούν πιλοτικά εργαστήρια στην Κύπρο, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ιταλία, και την Ισπανία, όπου θα παρουσιασθεί η εκπαιδευτική πλατφόρμα, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουν για ένα διάστημα 3 μηνών περίπου. Το έργο υλοποιείται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (συντονιστής), την εταιρεία RNDO επίσης από την Κύπρο, τους οργανισμούς MTC sprl και Eurocio στο Βέλγιο, τις εταιρείες Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και Found.ation στην Ελλάδα, την εταιρεία Melius s.r.l στην Ιταλία, τη Singular Logic Ρουμανίας, και την εταιρεία Rambla Asesores (RBS) στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

found.ation ICT Intraprise Melius s.r.l Singular Logic επιχειρηματικότητα ΜΙΛΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η LG Electronics λανσάρει την Life’s Good campaign για το 2026

EPSILONΝET: βασικά οικονομικά μεγέθη 2025

Η Ελλάδα 2η στη κινητή καθυστέρηση μεταξύ χωρών με συγκρίσιμο κατά κεφαλήν ΑΕΠ

Back to School & Back to Work: η νέα καθημερινότητα των οικογενειών και ο ρόλος της τεχνολογίας

Refurbished iPhone αξιόπιστα και οικονομικά σε Cosmote Telekom και Γερμανό

Η Viva.com υπογράφει σύμβαση υπηρεσιών πληρωμών με το Κυπριακό Δημόσιο

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Υπογραφή πρώτης ενιαίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης της CrediaBank
  • ΣΒΕ: Η βιομηχανία στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Στοχευμένες παρεμβάσεις εκεί, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν αυξημένο κίνδυνο»
  • AWS: Νέο δωρεάν πρόγραμμα για φοιτητές με περισσότερα από 900 μαθήματα και δυνατότητα πιστοποίησης
  • Κ. Γκιουλέκας: Η Βόρεια Ελλάδα προχωρά με συγκεκριμένα έργα και σχέδιο
  • Νέο Λύκειο και Εθνικό Απολυτήριο: Ανοίγει ο Εθνικός Διάλογος για το σχολείο του αύριο
  • Επίσκεψη της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρας Σδούκου στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών
RSS itsecuritypro.gr
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.