Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 25 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»AI

Ο Τραμπ καταργεί τους κανονισμούς του Μπάιντεν για τους κινδύνους του AI

21/01/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read AI
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε εκτελεστικό διάταγμα του 2023 που είχε υπογραφεί από τον Τζο Μπάιντεν, το οποίο αποσκοπούσε στη μείωση των κινδύνων που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους και την εθνική ασφάλεια.

Το διάταγμα του Μπάιντεν απαιτούσε από τους δημιουργούς συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, την οικονομία, τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια, να μοιράζονται τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας με την αμερικανική κυβέρνηση, πριν κυκλοφορήσουν τα συστήματα αυτά στο κοινό.

Το διάταγμα καθοδηγούσε, επίσης, τις υπηρεσίες να θέσουν πρότυπα για αυτές τις δοκιμές και να αντιμετωπίσουν συναφείς κινδύνους, όπως χημικούς, βιολογικούς, ραδιολογικούς, πυρηνικούς και κυβερνοασφαλείας. Το διάταγμα του Μπάιντεν εκδόθηκε καθώς οι νομοθέτες των ΗΠΑ απέτυχαν να περάσουν νομοθεσία που θα έθετε κανόνες ασφαλείας για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Η πλατφόρμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το 2024 δεσμεύθηκε να καταργήσει το διάταγμα, υποστηρίζοντας ότι εμποδίζει την καινοτομία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, και πρόσθεσε ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στην ελευθερία του λόγου και στην ευημερία των ανθρώπων».

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε νέους περιορισμούς στις εξαγωγές τσιπ και τεχνολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη, γεγονός που προκάλεσε κριτική από τη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η Nvidia.

Ο Μπάιντεν εξέδωσε ξεχωριστό εκτελεστικό διάταγμα την προηγούμενη εβδομάδα για την παροχή ομοσπονδιακής στήριξης για την αντιμετώπιση των τεράστιων ενεργειακών αναγκών των ταχέως αναπτυσσόμενων κέντρων δεδομένων προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης, καλώντας στη μίσθωση ομοσπονδιακών χώρων που ανήκουν στα Υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας. Ο Τραμπ δεν ακύρωσε αυτό το διάταγμα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

USA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ψηφιακή μετάβαση γίνεται βασική προϋπόθεση ανταγωνιστικότητας στη μεταποίηση

διαΝΕΟσις: πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες την εποχή της ΤΝ

AI Week 2026: εκεί όπου η τεχνητή νοημοσύνη σταμάτησε να είναι hype

Η Huawei αναδεικνύει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως αγορά κλειδί για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης

Οι αμερικανικοί πάροχοι ενώνουν δυνάμεις απέναντι στις AI κυβερνοαπειλές

Έρευνα Business Leaders 2026 του Ομίλου Adecco

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • FS4Africa: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων ύψους €200.000 για την ασφάλεια τροφίμων στην Αφρική
  • Σαρακάκης: We Hike – We Connect – We Protect 2026 – Wellness των εργαζομένων προστασία του Περιβάλλοντος
  • Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η χειμερινή τουριστική εμπειρία στην Ελλάδα
  • NN Hellas: Στρατηγική επένδυση στους ανθρώπους του Δικτύου Πωλήσεων
  • Στ. Καφούνης: Ακόμη ένα δύσκολο τρίμηνο για το εμπόριο – Επείγουν τα μέτρα στήριξης
  • Η Pylones Hellas ανακοινώνει την έβδομη ετήσια έρευνα «The State of Cybersecurity»
  • Revolut: Αναθέτει στην Action Global Communications Greece την εταιρική της επικοινωνία
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Senekis επενδύει στο μέλλον της καλωδίωσης με το νέο Rittal RAS Wire Terminal WT C10
  • Όλα όσα μάθαμε στο 16ο InfoCom Security 2026 – Από την κυβερνοασφάλεια στην ψηφιακή ανθεκτικότητα!
  • Η Mind The Hack κατατάχθηκε στη θέση #37 του Sifted 100: Southern Europe 2026
  • Η eSafe Cyber Security Hellas και η Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE σε ένα exclusive roundtable event
  • 16ο AI Connected World 2026: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε «Digital Gateway» στις 27 Μαΐου στο Divani Caravel!
  • Η Check Point μετασχηματίζει τη διαχείριση της ασφάλειας δικτύων με νέα agentic AI πλατφόρμα
  • Workforce Innovation 2026: Το μεγάλο Skills & Career Summit έρχεται στις 27 Μαΐου στο Divani Caravel!
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.