Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ρωγμή στη ρύθμιση της ΕΕΤΤ ανοίγει η ΕΕ

10/07/2012Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Να δικαιολογήσει περαιτέρω την ανάγκη για συνεχή ρύθμιση των τιμών σε επίπεδο λιανικής ή να τροποποιήσει την πρότασή της καταργώντας την υποχρέωση του ΟΤΕ να χρεώνει τις μισθωμένες γραμμές λιανικής με χωρητικότητα έως και 2 Mbps με βάση το κόστος ζητά από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ε. ζητεί ευκρινώς από την ΕΕΤΤ να εξετάσει θέμα ρύθμισης υπηρεσίας του ΟΤΕ. Σημειώνεται πως πάγιο αίτημα του ΟΤΕ είναι να σταματήσει η ΕΕΤΤ την εκ των προτέρων ρύθμιση (ex ante) σε ορισμένες υπηρεσίες λιανικής, όπως π.χ. αυτή του ADSL, με το επιχείρημα ότι το μερίδιό του έχει περιοριστεί και να πραγματοποιεί τους ελέγχους στις τιμές εκ των υστέρων (ex post).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε. «ακόμη και αν η ΕΕΤΤ καταφέρει στο τελικό μέτρο της να αποδείξει την ανάγκη για διαρκή ρύθμιση της λιανικής αγοράς μισθωμένων γραμμών με χωρητικότητα έως και 2 Mbps, η Επιτροπή αμφισβητεί την ανάγκη και την καταλληλότητα της διαρκούς ρύθμισης των τιμών στην εν λόγω αγορά. Η ΕΕΤΤ δικαιολόγησε την προτεινόμενη επιβολή ενός τέτοιου επανορθωτικού μέτρου παραθέτοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της υπερβολικής (ή ληστρικής) τιμολόγησης από τον φορέα εκμετάλλευσης που κατέχει τη δεσπόζουσα θέση. Εντούτοις, η ΕΕΤΤ παρέλειψε να εξετάσει επαρκώς τις πιθανές επιπτώσεις που ενδέχεται να επιφέρει η ρύθμιση των τιμών σε επίπεδο χονδρικής στην ικανότητα του φορέα εκμετάλλευσης που κατέχει δεσπόζουσα θέση να καθορίζει τις τιμές ανεξάρτητα από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κοστοστρεφείς εισροές χονδρικής. Ακόμη και αν γινόταν δεκτή η ύπαρξη ορισμένων φραγμών εισόδου στην αγορά, η διαθεσιμότητα κοστοστρεφών εισροών χονδρικής μπορεί να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για το φορέα εκμετάλλευσης που κατέχει δεσπόζουσα θέση στο να χρεώνει υπερβολικά υψηλές λιανικές τιμές, εφόσον είναι πιθανό να επιτρέπει στους ανταγωνιστές να αντικρούσουν την εν λόγω συμπεριφορά τιμολόγησης με δικά τους προϊόντα λιανικής».

Η ανακοίνωση της Ε.Ε. καταλήγει ως εξής: «Επομένως, η Επιτροπή ζητεί από την ΕΕΤΤ να δικαιολογήσει περαιτέρω στο τελικό της μέτρο, βάσει των ανωτέρω, την ανάγκη για συνεχή ρύθμιση των τιμών σε επίπεδο λιανικής ή να τροποποιήσει την πρότασή της καταργώντας την υποχρέωση του ΟΤΕ να χρεώνει τις μισθωμένες γραμμές λιανικής με χωρητικότητα έως και 2 Mbps κοστοστρεφώς.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΟΤΕ ρύθμιση ρυθμιστής ρυθμιστικό
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελέσματα της 67ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC

ΟΤΕ: μετάφραση κλήσεων, AI assistant και call summary στα δίκτυα κινητής

O σταθμός εποπτείας φάσματος δορυφορικών επικοινωνιών της ΕΕΤΤ στο δίκτυο της ITU

Αναβάθμιση σε «Α-» για τον ΟΤΕ – Τι βλέπει η S&P για FTTH, ΔΕΗ και αγορά

Με τις υποδομές του ΟΤΕ η Κρήτη αναδεικνύεται σε διεθνή ψηφιακό κόμβο

Η ΔΕΗ ζητά από την ΕΕΤΤ ρεαλιστική ευκαιρία για ανάπτυξη δικτύου 5G

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026
  • ελίν: Σταθερή πορεία στην εγχώρια αγορά
  • Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, ισχυρότερη κοινωνική στήριξη
  • Space Hellas: Προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development
  • Σταύρος Καλαφάτης από το Συνέδριο «Innovation to Impact»: Ενορχηστρώνουμε τους εθνικούς πόρους
  • ΕΕ – ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη νομοθεσία περί δασμών
  • 12 + 1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Beyond 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.