Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 24 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Μελέτες

FTTH Council Europe: φτιάχνοντας επεκτάσιμες οπτικές ίνες παίρνετε «δωρεάν» 5G

15/03/2019Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read Μελέτες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το FTTH Council Europe ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της νέας μελέτης του, που στοχεύει στον υπολογισμό της πιθανής εξοικονόμησης κόστους, που μπορεί να επιτευχθεί φτιάχνοντας δίκτυα 5G – οπτικών ινών με σύγκλιση. Με άλλα λόγια, αν μπορεί να γίνει εξοικονόμηση σε περίπτωση που κάποιος πάροχος προβλέψει και φτιάξει ένα δίκτυο FTT-5G κατά τη σχεδίαση και λειτουργία ενός δικτύου FTTH.

Η μελέτη που διεξήχθη από την Comsof εκ μέρους του FTTH Council Europe, εστίασε στις υπόγειες υποδομές οπτικών δικτύων, και λαμβάνει υπόψη 3 τύπους περιοχών. Τις πυκνοκατοικημένες (πόλεις) τις μεσαίες (κωμοπόλεις) και τις αραιοκατοικημένες (χωριά), σε συνδυασμό με 3 διαφορετικούς τύπους κυψελικών πυκνοτήτων.

Αναλύοντας διάφορα σενάρια, το FTTH Council συμπέρανε ότι αν υπάρχει πρόβλεψη για ένα δίκτυο FTT-5G κατά τη σχεδίαση ενός δικτύου FTTH, η εξοικονόμηση κόστους λόγω σύγκλισης μπορεί να κυμαίνεται από 65% μέχρι 96%. Κατά συνέπεια, η επιπλέον επένδυση ώστε ένα δίκτυο FTTH να γίνει 5G ready, κυμαίνεται από 0,4% μέχρι 7,2%.

Το εύρος αυτής της μελέτης καλύπτει ένα σενάριο υπόγειου greenfield, δηλαδή έκτασης με μηδενική κάλυψη, και κάπου εδώ αναδεικνύονται οι περισσότερες ευκαιρίες για εξοικονόμηση κόστους. Παρ’όλα αυτά, είναι εφικτή η εκμετάλλευση ενός οπτικού δικτύου ακόμα και όταν αυτό έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορεί να γίνει σημαντική εξοικονόμηση και σε αγροτικές περιοχές, ακόμα και χώρες που οδηγούν τις εξελίξεις στα οπτικά δίκτυα, μπορούν να εκμεταλλευτούν μεγάλες ευκαιρίες εξοικονόμησης κόστους.

Το FTTH Council Europe θα διοργανώσει σύντομα ένα δημόσιο webinar για να παρέχει περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στη μεθοδολογία της προσαρμογής κόστους και στα σενάρια που χρησιμοποιούνται. Μία αναφορά που τεκμηριώνει όλα τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας, και παρέχει πρόσθετες πληροφορίες, θα δημοσιευτεί επίσης εντός του επόμενου τριμήνου.

Εκτός από αυτή τη μελέτη, η επιτροπή Deployment & Operations του FTTH Council Europe δημοσίευσε επίσης ένα white paper με θέμα «Fixed-Mobile Network Convergence – The Key Role of Fibre». Αυτό το white paper είναι συμπληρωματικό της μελέτης και παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνολογίες και τις αρχιτεκτονικές δικτύου που περιέχει η έρευνα.

Στις δραστηριότητες του FTTH Council Europe συμμετέχει ενεργά ο Δρ. Ιωάννης Τόμκος, Μέλος των Athens Information Technology Center (AIT), Broadband Forum (BBF) & Institute of Electrical and Electronics Engineers (ΙΕΕΕ).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G fiber FTT-5G FTTH FTTH Council Europe
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συνδρομές 5G ξεπέρασαν τα 3 δισ. παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο

FTTH: τα νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό από τη συμφωνία ΔΕΗ – Vodafone

Σε νέες περιοχές σε Αττική και Περιφέρεια το FTTH internet από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

Θετική αλλά απαιτητική η στάση των Κρητικών απέναντι στις επενδύσεις

Οι καλύτερες τιμές και η εξοικονόμηση χρόνου οδηγούν το ηλεκτρονικό εμπόριο

Έρευνα Business Leaders 2026 του Ομίλου Adecco

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Γεωπολιτικές εντάσεις και ενέργεια πιέζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης
  • Νέος δασμός €3 στην ΕΕ για αγορές χαμηλής αξίας από τρίτες χώρες
  • Η Ελλάδα εισέρχεται στον παγκόσμιο χάρτη των υπερυπολογιστών με τον «ΔΑΙΔΑΛΟ»
  • Οι επιταχυνόμενες αποσβέσεις μπαίνουν στο επίκεντρο για τις παραγωγικές επενδύσεις
  • Ελληνικό Κτηματολόγιο: «Από μια εκκρεμότητα δεκαετιών, σε μια νέα εποχή με διαφάνεια»
  • Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής ενισχύει την πρόσβαση στη δημόσια υγεία στη Βόρεια Ελλάδα
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί τους πρώτους Περιφερειακούς Κόμβους Καλωδίων
RSS itsecuritypro.gr
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.