Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 14 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Ικανοποίηση από την ελληνική συμμετοχή στο Toulouse Space Show 2018

04/07/2018Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Drones IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Αποδοτική χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές η ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Toulouse Space Show 2018, τη μεγάλη Ευρωπαϊκή έκθεση με εστίαση στις διαστημικές υποδομές, τεχνολογίες και εφαρμογές. Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή διοργανώθηκε από το si-Cluster, το Ελληνικό Gold Labeled Cluster στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Οργανισμό Enterprise Greece, υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ, την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Η έκθεση, που έλαβε χώρα από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου 2018 στην Τουλούζη της Γαλλίας, είχε ως επίσημη προσκεκλημένη χώρα την Κίνα.

Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τις εταιρείες Alma Technologies, Planetek Hellas, Prisma Electronics SA, Teletel, Terra Spatium και το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Αρχιτεκτονικής Υπολογιστών, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, συμμετείχε με εθνικό περίπτερο στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν σε περισσότερους από 3.000 επισκέπτες της έκθεσης από σχεδόν 50 διαφορετικές χώρες τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους και απέκτησαν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών μέσω της συμμετοχής τους σε B2B συναντήσεις. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η CNES, ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), το Aerospace Valley και το si-Cluster διοργάνωσαν μια εκδήλωση Ελληνογαλλικής δικτύωσης (networking) με τη συμμετοχή φορέων από την Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σκοπός της συντονισμένης αυτής παρουσίας του si-Cluster και των μελών του, ήταν η διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων μέσα από την ανάδειξη του υψηλού επιπέδου των προϊόντων διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών που παράγονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η προώθηση των εξαγωγών, η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων, καθώς και η εν γένει ενίσχυση της εξωστρέφειας των εταιρειών αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα του si-Cluster.

O Δρ. Jorge Sanchez, CSFO του Corallia και Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster ανέφερε σχετικά: «Το si-Cluster διαθέτει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες αξιοποιούνται μέσα από εκθέσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς όπως το Toulouse Space Show. Στρατηγικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε το «παρών» σε διεθνείς διοργανώσεις, στοχεύοντας σε νέες ευκαιρίες και διατηρώντας την εξωστρέφεια ως βασικό στόχο των δραστηριοτήτων μας».

Στο Toulouse Space Show 2018 παραβρέθηκε και η ελληνική ομάδα The Space is not the limit, που κατέκτησε την πρώτη θέση στον ελληνικό διαγωνισμό ActInSpace 2018. Η ομάδα The Space is not the limit συμμετείχε στο διεθνή τελικό παρουσιάζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο «Ηelix Drone», μία εφαρμογή η οποία με τη βοήθεια ενός drone βοηθά τα άτομα με περιορισμένη όραση να μετακινούνται ευκολότερα στην πόλη.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CNES corallia Enterprise Greece Gold Labeled Cluster SEKEE SEPE si-Cluster Toulouse Space Show ΕΒΙΔΙΤΕ ΕΚΠΑ ΕΛΔΟ ΣΕΠΒΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζήτηση AI αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος των data centers

Διαγωνισμός του ΕΔΥΤΕ για ψηφιακό Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 9,3 εκατ.

Πως λειτουργεί το Parkout app του Δήμου Αθηναίων

Η ΕΕ ζητεί αλλαγές σε Instagram και Facebook για τον εθιστικό σχεδιασμό

Ηλεκτρονικό σύστημα εξετάσεων εφαρμόζει το ΑΠΘ

Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για το Κτηματολόγιο με την υπογραφή της Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Σταθερές πληρότητες και τιμές στα ξενοδοχεία έως τον Μάιο
  • Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων
  • Τράπεζα Πειραιώς: Πιστοποίηση ISO/IEC 42001 από την TÜV NORD Hellas για τη διαχείριση της AI
  • Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet
  • POWERADE B2Run Aθens 2026: Όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία
  • Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνος Δαμίγος στο Περιφερειακό Κλιμάκιο της Π.Ο.Σ.Ε.Η.
  • 30 χρόνια Edenred: Η εργασία του μέλλοντος στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Ο Σπύρος Παπαγεωργίου ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Προστασίας Κρισίμων Οντοτήτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • IDEAL Software Solutions: Ψηφιακή διαχείριση του μετοχολογίου της Αττικά Πολυκαταστήματα με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Η ταχεία υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέα κενά ασφαλείας σύμφωνα με έρευνα της TrendAI
  • Η Cyberstack ολοκλήρωσε το έργο υποδομών IT & Cybersecurity για τη Relevance
  • Το Vodafone Business παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες SASE και Secure SD-WAN για ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιχειρήσεων
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2026 – Η ομάδα ransomware The Gentlemen εκτοπίζει την Qilin από την κορυφή
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.