Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

ΟΤΕ: μετάφραση κλήσεων, AI assistant και call summary στα δίκτυα κινητής

10/06/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Υπηρεσίες μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων, αυτόματης δημιουργίας περίληψης συνομιλιών και υποστήριξης χρηστών μέσω ψηφιακού βοηθού Τεχνητής Νοημοσύνης ετοιμάζεται να φέρει ο ΟΤΕ στην ελληνική αγορά.

Στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ομίλου χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Νεμπής, αναφέρθηκε στο AI Calling, μια νέα υπηρεσία που αναπτύσσει η Deutsche Telekom σε συνεργασία με την ElevenLabs και η οποία αξιοποιεί δυνατότητες ΤΝ πάνω από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η υπηρεσία θα επιτρέπει αρχικά μετάφραση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ χρηστών που μιλούν διαφορετικές γλώσσες χωρίς τη χρήση ξεχωριστής εφαρμογής, αποστολή περίληψης της συνομιλίας μετά το τέλος της κλήσης, καθώς και πρόσβαση σε λειτουργίες ψηφιακού βοηθού κατά τη διάρκειά της.

Σύμφωνα με τον κ. Νεμπή, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες αγορές του ομίλου Telekom όπου θα διατεθεί εμπορικά το AI Calling, στα τέλη του 2026 ή στις αρχές του 2027.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ υπογράμμισε παράλληλα ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί βασικό στοιχείο του μετασχηματισμού του ομίλου, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει στην αυτοματοποίηση διαδικασιών και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των λειτουργιών του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον ανταγωνισμό στην αγορά τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το ενδεχόμενο εισόδου της ΔΕΗ στην κινητή τηλεφωνία, ο κ. Νεμπής χαρακτήρισε τα σχετικά μηνύματα της επιχείρησης «συγκεχυμένα». Όπως ανέφερε, στο ενημερωτικό δελτίο της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ δεν υπάρχει αναφορά σε σχέδιο εισόδου στην κινητή τηλεφωνία, ενώ αντίθετα στη διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την εκ νέου διάθεση φάσματος η επιχείρηση περιγράφει αναλυτικά τη δημιουργία τέταρτου δικτύου κινητής.

«Το τοπίο είναι ακόμα θολό» σημείωσε, καθώς η σχετική διαδικασία της ΕΕΤΤ δεν έχει ολοκληρωθεί, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ήδη ένα από τα καλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη. Παράλληλα υποστήριξε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές εξελίσσεται συζήτηση για μείωση του αριθμού των παρόχων κινητής, από 4 σε 3, προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης των μεγάλων επενδύσεων που απαιτούν τα δίκτυα νέας γενιάς.

«Την ώρα δηλαδή που η Ευρώπη καταλαβαίνει ότι για να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς, χρειάζεται να υπάρχει ανάπτυξη σε μεγαλύτερη κλίμακα (scale) εμείς θα πάμε σε αντίθετη κατεύθυνση, παράδοξο, ωστόσο, μένει να δούμε» κατέληξε.

Στο πεδίο των υποδομών, η διοίκηση επανέλαβε ότι η κάλυψη του δικτύου FTTH έχει ξεπεράσει τα 2,1 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ μέσω της εξαγοράς της Terna Fiber στο πλαίσιο του έργου Ultra Fast Broadband (UFBB) ο ΟΤΕ στοχεύει να επεκτείνει την κάλυψη σε περίπου 3,5 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έως το 2030.

Στην κινητή τηλεφωνία, ο κ. Νεμπής στάθηκε στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του 5G, σημειώνοντας ότι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου Cosmote 5G έχει φτάσει το 99%, ενώ του δικτύου 5G Stand Alone το 82%. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αυξημένη υιοθέτηση πακέτων απεριόριστων δεδομένων και στη μετακίνηση πελατών από την καρτοκινητή σε συμβολαιακές υπηρεσίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις δραστηριότητες πέραν των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Η πλατφόρμα online παραγγελίας φαγητού Box έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. χρήστες και συνεργάζεται με περίπου 16.000 καταστήματα, η εφαρμογή ψηφιακών συναλλαγών Payzy αριθμεί περισσότερους από 450.000 χρήστες σε Ελλάδα και Γερμανία, ενώ η ασφαλιστική πλατφόρμα του ομίλου έφτασε τους 126.000 χρήστες στο τέλος του 2025.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι δραστηριότητες αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις βασικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και αποτελούν στοιχείο διαφοροποίησης του ομίλου σε μια αγορά με αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ προχωρά εντός του έτους στην πλήρη μετάβαση από το εμπορικό σήμα Cosmote Telekom στο Telekom, ολοκληρώνοντας την ενοποίηση της εμπορικής του ταυτότητας με εκείνη της Deutsche Telekom.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Κώστας Νεμπής ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Telekom: δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες στους συνδρομητές κινητής

    OroraTech: εκτόξευση του νέου δορυφόρου FOREST-20

    Νέο πλαίσιο για FTTH με αλλαγές σε άδειες, τέλη και πρόσβαση σε υποδομές

    ΟΤΕ, Nova ICT, κατασκευαστικές και εταιρείες πληροφορικής στον διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες

    Κάρολος Τσιλιγκιριάν, GIM Agency Το ζητούμενο παραμένει να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις

    Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    Εγγραφή στο Weekly Telecom

    Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας. Σας έχει σταλεί στο email σας ένα μήνυμα προς επιβεβαίωση της εγγραφής σας. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

    Στις 19/3 το Total Digital Transformation & AI World 2025!

    Ανακαλύψτε τις πιο πρόσφατες τάσεις, εμβαθύνετε στις βέλτιστες πρακτικές και συνδεθείτε με κορυφαίους decision-makers και leaders της τεχνολογίας! Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ!

    Visit Also
    Visit Also
    Infocom TV
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ
    • Infocom Today #184: AI στο 47% των ελληνικών επιχειρήσεων, FTTH σε διαβούλευση!
    • Το Findbar μπαίνει στο Agentic Search με τον Maverick AI Growth Agent
    • Νέο website για τη Νέα Εγνατία Οδό από τη Sleed
    • Η CrediaBank ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Παντελάκης Χρηματιστηριακή
    • Telekom: δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες στους συνδρομητές κινητής
    • Η Bain εκτιμά ότι οι υποδομές AI απαιτούν αγορά σχεδόν 6 τρισ. δολαρίων ετησίως
    • OroraTech: εκτόξευση του νέου δορυφόρου FOREST-20
    • Cosmos: εξαγορά της NovelCosmos AI και πωλήσεις φέτος 105 εκατ. ευρώ
    • Νέο πλαίσιο για FTTH με αλλαγές σε άδειες, τέλη και πρόσβαση σε υποδομές
    • ΟΤΕ, Nova ICT, κατασκευαστικές και εταιρείες πληροφορικής στον διαγωνισμό για τις 1.000 κάμερες
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Ν. Παπαθανάσης: Με πόρους του ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στο Ρέμα Ξερέα
    • ΥΠΑ: Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το οκτάμηνο του 2026 στα 24 αεροδρόμια!
    • Trade Republic: Νέος τρεχούμενος λογαριασμός χωρίς προμήθεια με επιτόκιο 3%
    • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Ενημέρωση για τον φόρτο και τον χρόνο εξέτασης των υποθέσεων
    • Στ.Παπασταύρου: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για την προστασία της Δυτικής Αττικής»
    • 25 χρόνια ΙΚΕΑ στην Ελλάδα: Ζούμε μαζί. Δημιουργούμε μαζί. Γιορτάζουμε μαζί.
    • Νέες προθεσμίες προσαρμογής στο σύστημα εισροών-εκροών και την απογραφή στο Μητρώο Δεξαμενών
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    • Η κυβερνοασφάλεια δεν καθυστερεί από την τεχνολογία – αλλά από την ίδια την επιχείρηση
    • Check Point και NVIDIA ενισχύουν την ασφάλεια των AI Agents με έλεγχο των ενεργειών τους σε πραγματικό χρόνο
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.