Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Data center και υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης από τη ΔΕΗ

21/05/2024Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read AI Focus - Ελληνική Αγορά IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Τη δημιουργία data center δυναμικότητας 25 MW, αλλά και την παροχή υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της ΔΕΗ με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Αναφέρθηκε επίσης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης της κατασκευής του υποβρύχιου και επίγειου καλωδιακού συστήματος μετάδοσης δεδομένων EMC (East To Med Data Corridor) που θα συνδέσει την Ασία με την Ευρώπη, θέμα που έχει αναδείξει το infocom, λέγοντας ότι το έργο (πρώτη φάση) εισέρχεται σε φάση κατασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι στον φορέα υλοποίησης του EMC συμμετέχουν η Saudi Telecom (STC – ο σαουδαραβικός φορέας παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και μεταξύ των βασικών παρόχων στη Μέση Ανατολή) με 72%, η ΔΕΗ με 25% και η Telecommunication Telephony Satellite Applications – TTSA (τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και γραφεία στην Κύπρο και την Ελβετία) με 3%.

Η πρώτη φάση του EMC αποτελεί επένδυση ύψους περίπου 550 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία χρηματοδότησης (κοινοπρακτικό δάνειο τύπου Project Financing) υπεγράφη την μεγάλη εβδομάδα μεταξύ των ενδιαφερόμενων και είναι συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ.

Επικεφαλής των δανειστριών τραπεζών είναι η Εθνική Τράπεζα η οποία δανειοδοτεί το EMC με 165 εκατ., 65 εκατ. είναι η συμμετοχή της Πειραιώς, 50 εκατ. της Alpha Bank, ενώ με 50 εκατ. συμμετέχει η Aljazira. Το 40% του κόστους του έργου καλύπτεται από τους δημιουργούς του, ανάλογα με το ποσοστό τους στο φορέα υλοποίησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, μίλησε χθες για σχεδιασμό της ΔΕΗ να γίνει ένας περιφερειακός παίκτης, Powertech.

Δεν έδωσε πάντως κανένα επιπλέον στοιχείο ούτε χρονοδιάγραμμα για το data center και τις υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών FTTH η διοίκηση της ΔΕΗ επανέλαβε ότι το πλάνο υλοποίησης του προχωράει έχοντας φτάσει σε 185.000 σπίτια στην Αττική στο τέλος Μαρτίου 2024 και στόχος είναι να φτάσει σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο τέλος του 2024 και σε 1,7 εκατ. το 2025.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

dei
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    SmartTalks #136: Δημήτρης Αλεξόπουλος, ITML – Τεχνολογία με μετρήσιμη αξία!

    Lancom: αύξηση εσόδων 23,8% και επενδύσεις σε κέντρα δεδομένων και δίκτυα

    Νέα τριετή θητεία για τον Κώστα Νεμπή προτείνει το ΔΣ του ΟΤΕ

    Λιγότερη αναμονή, περισσότερη εξυπηρέτηση: Το Δημόσιο αλλάζει με επίκεντρο τον πολίτη

    Bank of America: Κίνδυνος μια παρατεταμένη επενδυτική διόρθωση στην AI

    Gartner: Οι AI agents επιταχύνουν τη μετάβαση στην αυτόνομη πληροφορική

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Επιμελητήριο Αχαΐας: Η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αντέχει νέες επιβαρύνσεις
    • Παγκόσμιος τίτλος για το πλήρωμα της Grivalia στο RS21 World Championship 2026
    • Ξεκίνησαν οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
    • «Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Χωρίς αγοραστική δύναμη ο πολίτης, χωρίς βιωσιμότητα ο μικρομεσαίος»
    • ΕΒΕΠ: Κατέθεσε δέσμη αναπτυξιακών μέτρων για την εφοδιαστική αλυσίδα στο ΥΠΑΝ
    • Υπουργείο Οικονομικών: Δύο νέες σημαντικές παρεμβάσεις για την προστασία των δανειοληπτών
    • TÜV NORD Hellas – HotelTraining.gr: Συνεργασία για επαγγελματική εκπαίδευση στον τουρισμό
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
    • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
    • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
    • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.