Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 15 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Ανταγωνιστικότητα 2021-2027: Οι προσκλήσεις που αναμένονται άμεσα για τις επιχειρήσεις

06/12/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Νέα επικαιροποίηση του χρονοδιαγράμματος, σε σχέση με το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα», αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπου γίνεται γνωστός και ο προγραμματισμός για τις επόμενες προσκλήσεις.

Όπως φαίνεται από τη σχετική ενημέρωση, οι προσκλήσεις «Στήριξη της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» αναμένονται άμεσα, καθώς προγραμματίζονται για το 4ο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Οι συγκεκριμένες προσκλήσεις απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη τη χώρα και έρχονται με προϋπολογισμό 100, 190 και 160 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Η πρώτη θα τρέξει μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού και οι άλλες δύο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Στις νέες εξελίξεις που έρχονται με τη συγκεκριμένη επικαιροποίηση, γίνεται γνωστό πως αναμένεται η πρόσκληση για το Ταμείο Πατεντών (Patent Fund), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση των ικανοτήτων της έρευνας και της καινοτομίας και την αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών, με προϋπολογισμό 41,4 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένεται το 1o τρίμηνο του 2024 (προς τους δικαιούχους το Δ’ τρίμηνο 2024).

Η πρόσκληση «Ανάπτυξη δομών σύνδεσης επιχειρήσεων με ακαδημαϊκά/ερευνητικά κέντρα (Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας)», για την ανάπτυξη και ενίσχυση των ικανοτήτων της έρευνας και της καινοτομίας και την αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών, απευθύνεται σε ερευνητικούς φορείς με Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και έρχεται με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Η πρόσκληση «Διακρατικές συνεργασίες στην έρευνα και καινοτομία (Ελλάδα – Κύπρος)», που θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα, έρχεται με προϋπολογισμό 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Την ίδια στιγμή, μια σημαντική πρόσκληση, «Σχέδια προσαρμογής και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων», που στοχεύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου στο πλαίσιο του αναπτυξιακού μετασχηματισμού, έρχεται με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τέλος, η πρόσκληση «κατάρτιση αυτοαπασχολουμένων σε πράσινες δεξιότητες» -που στοχεύει, όπως και η προηγούμενη, στην «προώθηση της προσαρμογής των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στην αλλαγή, της ενεργητικής και υγιούς γήρανσης, καθώς και ενός υγιούς και καλά προσαρμοσμένου περιβάλλοντος εργασίας που αντιμετωπίζει τους κινδύνους για την υγεία- έρχεται με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ στο 1ο τρίμηνο 2024 (προς τους αυτοαπασχολούμνεους το Β’ τρίμηνο 2024).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

antagonistikotita ESPA funding Greece
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Microsoft διευρύνει τον περιφερειακό ρόλο της Ελλάδας στη Νότια Ευρώπη

Η ΖΕΝΙΘ επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της με τη λύση ηλεκτρονικής υπογραφής AMY e-sign

Η ζήτηση AI αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος των data centers

Διαγωνισμός του ΕΔΥΤΕ για ψηφιακό Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 9,3 εκατ.

Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

Πως λειτουργεί το Parkout app του Δήμου Αθηναίων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Κάνε τις αγορές σου στο AVENUE και κέρδισε το Apple iPhone 17 Pro Max
  • ΖΕΝΙΘ: Ψηφιακός μετασχηματισμός με τη λύση ηλεκτρονικής υπογραφής AMY e-sign
  • Ασφάλεια στα Μέσα Μεταφοράς: Το πρόγραμμα “Αριάδνη” στην υπηρεσία των πολιτών
  • “ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ”: Μια νέα πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς
  • Η Choose υλοποιεί και αναβαθμίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης του 1566
  • Η Allianz ανανεώνει την πιστοποίησή της ως Great Place To Work για το 2026
  • Στην κορυφή της Ευρώπης η μαθητική startup Enalion
RSS itsecuritypro.gr
  • CRA, AI και Post-Quantum: Η Νέα Ατζέντα της Κυβερνοασφάλειας
  • Το κανάλι διανομής εξελίσσεται προς ακόμη πιο εξειδικευμένα μοντέλα
  • Ο ρόλος του CISO στην ελληνική πραγματικότητα
  • The Modern CISO – Οι άνθρωποι πίσω από τις αποφάσεις της κυβερνοασφάλειας | 6 CISOs, 6 Οπτικές, 1 Κοινός Στόχος
  • Ο Υπεύθυνος Ασφάλειας Κυβερνοχώρου μετά τη NIS2 – Τι πρέπει να γνωρίζει ο CISO
  • Η μεταμόρφωση του CISO για τις ανάγκες του σήμερα
  • Ο σύγχρονος CISO δεν επιλέγει προϊόντα. Επιλέγει οικοσυστήματα.
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.