Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Huawei: Συμφωνία με την Oppo για τις πατέντες του 5G – Deal και στη Σ. Αραβία

09/12/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei θα χορηγήσει άδεια για χρήση πατεντών γύρω από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) στην ανταγωνιστική εταιρεία κατασκευής κινητών, την Oppo, καθώς προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» μια νέα πηγή δημιουργίας εσόδων.

Η Huawei και η Oppo, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, υπέγραψαν μια «παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η οποία καλύπτει βασικές πατέντες κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του 5G».

Η Huawei διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 100.000 πατέντες παγκοσμίως, ενώ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε σχέση με την τεχνολογία 5G.

Προηγουμένως, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι ανέμενε έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων έως 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αδειοδότηση της πνευματικής της ιδιοκτησίας μεταξύ 2019 και 2021. Η Huawei είπε ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για έσοδα από πνευματική ιδιοκτησία για το 2021, αλλά δεν παρείχε αριθμητικά δεδομένα.

Το 5G έχει εξελιχθεί σε σημείο «τριβής» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τις δύο πλευρές να το βλέπουν ως κρίσιμη τεχνολογία. Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Huawei αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική ασφάλεια και έχουν πιέσει και άλλα έθνη να «μπλοκάρουν» την κινεζική εταιρεία από το 5G. Η ίδια η εταιρεία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman, υπέγραψαν μια σειρά στρατηγικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μιας που αφορά στην Huawei, στο πλαίσιο επίσκεψης που αναμένεται να ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Την Πέμπτη, οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια «συνολική στρατηγική συμφωνία εταιρικής σχέσης». Σύμφωνα με Σαουδάραβες αξιωματούχους, το deal για την Huawei Technologies σχετίζεται με το cloud computing, τα κέντρα δεδομένων και την κατασκευή μονάδων υψηλής τεχνολογίας σε πόλεις της Σαουδικής Αραβίας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G Huawei oppo Saudi Arabia
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ITU: Αυξάνονται οι χρήστες διαδικτύου, 2 δισ. παραμένουν εκτός

Nokia: Η AI θα παράγει το 44% της δικτυακής κίνησης

GSMA: Καιρικές ζημιές 1,7 δισ. δολαρίων ετησίως στην κινητή

Telekom: δωρεάν αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες Fiber για καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας

Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • eSafe Hellas και Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
  • PFIZER: «Ο κόσμος των κλινικών μελετών»
  • Χάρης Δούκας: «Να δώσουμε χώρο και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους»
  • ΕΣΠ: Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις
  • Αχαϊκό Ελαιόλαδο: Υπογράφηκε η σύμβαση με τον εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο για την κατοχύρωση ΠΟΠ
  • Revolut: Στα 115 δισ. δολάρια η αποτίμηση της εταιρείας
  • Ferryscanner: Ποια νησιά ξεχώρισαν την 28η Οκτωβρίου
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
  • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
  • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
  • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
  • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.