Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Κουπόνι και στις επιχειρήσεις για ευρυζωνικές υπηρεσίες – στα 460 εκατ. το ΕΣΠΑ για τα NGA

05/09/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Δράση ενίσχυσης της ζήτησης για ευρυζωνικές υπηρεσίες από τις επιχειρήσεις, με την ονομασία Connected Entreprise (CE) αντίστοιχη με αυτή που έχει δρομολογηθεί για τα φυσικά πρόσωπα – Superfast Broadband (SFBB) – σχεδιάζει η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) με τη διάθεση επιπλέον κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γραφειοκρατική διαδικασία για την έγκριση της νέας αυτής δράσης με προοπτική να ολοκληρωθεί άμεσα. Έτσι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τα ευρυζωνικά δίκτυα και αφορά τις συγκεκριμένες δράσεις, θα διαμορφωθεί σε 460 εκατ. ευρώ από 360 εκατ. (300 εκατ. για τα Superfast Broadband ενίσχυση της ζήτησης υπηρεσιών SFBB μέσω κουπονιού SFBB και 60 εκατ. για τη δράση Regional Broadband Extension (RBE) που αφορά σε ευρυζωνικά δίκτυα στην περιφέρεια).

nga

Υπενθυμίζεται ότι η δράση SFBB, όπως και η νέα CE θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις επενδύσεις των παρόχων ΟΤΕ, Vodafone και Wind, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του κανονισμού της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τα NGA, όμως, δύναται να συμμετέχουν όλοι οι πάροχοι (δηλαδή και οι Forthnet, Cyta ακόμα και αν δεν υλοποιήσουν υποδομές) αφού ο χρήστης για να πάρει το κουπόνι θα απευθύνεται στον πάροχο που παρέχει την υπηρεσία.

Τα κουπόνια ενίσχυσης της ζήτησης για ευρυζωνικές υπηρεσίες θα διατεθούν χωρίς εισοδηματικά κριτήρια υπό την προϋπόθεση ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα υλοποιήσουν δίκτυα οπτικών ινών ικανά να δώσουν άμεσα ταχύτητες σύνδεσης στο internet 1 Gbps.

Μέχρι τις 8 του τρέχοντος μηνός βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση προκειμένου οι πάροχοι να δηλώσουν τα επενδυτικά τους σχέδια όσο αφορά τα δίκτυα οπτικών ινών ώστε να αποφασιστούν οι περιοχές της παρέμβασης με ενίσχυση της ζήτησης. Φιλόδοξος στόχος της γενικής γραμματείας είναι η δράση SFBB και CE να ξεκινήσει στο τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Connected Entreprise superfast broadband ΕΕΤΤ ψηπτε
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΔΕΗ ζητά από την ΕΕΤΤ ρεαλιστική ευκαιρία για ανάπτυξη δικτύου 5G

Ολοκλήρωση δημόσιας διαβούλευσης για τις ζώνες ραδιοφάσματος 900 MHz και 1800 MHz

Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία για τρίτη θητεία στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ μέσω αλλαγής θέσης

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Προκήρυξη έργου 3,2 εκατ. για την επέκταση του συστήματος εποπτείας δορυφορικών επικοινωνιών της ΕΕΤΤ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.