Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ευρώπη και 5G: Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε νομοθεσία ασθενής

23/02/2016Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης2 Mins Read MWC 2016 News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Συνεχίζει ακάθεκτη η συζήτηση για το 5G και η συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι παράγοντες του οικοσυστήματος των τηλεπικοινωνιών το έδειξαν ξεκάθαρα. Κάτω από τον τίτλο 5G Public Private Partnership (κάτι σε ΣΔΙΤ μου θυμίζει) οι ηγέτιδες εταιρίες της παγκόσμιας αγοράς Ericsson, ERTICO, Huawei, Nokia, Orange, SES, Telenor με την ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσπάθησαν να δουν και να οριοθετήσουν το δρόμο για το 5G.

Panel31

O επίτροπος της Commission Günther H. Oettinger, τόνισε πως πλέον οι αντιπρόσωποι των βιομηχανιών είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να δώσουν παραπάνω ώθηση στο 5G, συμμετέχοντας δυναμικά σε όλες τις συζητήσεις. Σκοπός για την Ευρώπη είναι να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων και να μην μείνει αυτή τη φορά θεατής.

Το αν τελικά είναι νωρίς για να μιλάμε για εμπορική εφαρμογή του 5G, ο Επίτροπος απάντησε ότι τουλάχιστον για την Ευρώπη το θέμα είναι υψηλής προτεραιότητας, γιατί -όπως όλοι συμφώνησαν- η τεχνολογία 5G, εκ των πραγμάτων θα φέρει επενδύσεις και όταν δεν είσαι έτοιμος να τις απορροφήσεις, τότε νομοτελειακά οι επενδυτές θα στραφούν σε αυτόν που είναι πρώτος. 

Πάντως, έγινε ξεκάθαρο ότι το δίλημμα έχει πλέον ξεπεραστεί αφού -ενώ πέρσι η συζήτηση βρισκόταν σε επίπεδο οράματος και ορισμού των εννοιών- φέτος τα ηνία έχουν πάρει οι κατασκευαστές παρουσιάζοντας πρότυπα και υλοποιήσεις. Αυτή η εξέλιξη είναι καταφανές ότι αποτελεί σημαντική πρόοδο προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σημαντική επίσης είναι και η εμπλοκή της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία από τα δειλά βήματα, έχει πλέον προχωρήσει σε εκτεταμένες εφαρμογές. Φωτεινά παραδείγματα είναι η BMW, η Renault, η Mercedes και οι έννοιες όπως connected cars, υποβοηθούμενα και αυτόνομα οχήματα αποκτούν νόημα.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Oettinger έθεσε τους στόχους και την υποστήριξη της ΕΕ στο επίπεδο της τυποποίησης (standardisation), καθώς υλοποίηση υποδομών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά χωρίς να έχει αρμοδιότητες σε εθνικό επίπεδο. Αυτή ίσως είναι και η αχίλλειος πτέρνα της Ευρώπης, αφού Κίνα και Ηνωμένες Πολιτείες δεν πάσχουν από τέτοια προβλήματα. Μάλιστα, όταν ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην πρόθεση της Επιτροπής το 2020 να μην υπάρχουν νομικά εμπόδια η αίθουσα αντήχησε από τα γέλια.

Από τη δική τους σκοπιά οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας, επιβεβαίωσαν πως οι κατασκευάστριες εταιρείες είναι πλέον έτοιμες για το 5G και αναγνώρισαν τις άπειρες εφαρμογές που μπορούν να αναπτυχθούν λόγω της πολλαπλάσιας ταχύτητας, χωρητικότητας και ευελιξίας που προσφέρει.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G mwc 2016 Oettinger
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cosmote Telekom: τεχνολογική καινοτομία στον πρώτο 5G+ ευρωπαϊκό ψηφιακό διάδρομο

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Huawei: λύσεις για αξιοποίηση δυνατοτήτων του 5G-Advanced και προετοιμασία για το 6G

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Νέα κεφάλαια για την OQ Technology – επενδύει σε δορυφορικό 5G και IoT με ελληνικό αποτύπωμα

Η Ελλάδα καταγράφει εντυπωσιακές ταχύτητες στα δίκτυα 5G SA

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.