Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 8 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ζημιές και οριακή μείωση του κύκλου εργασιών για το 2014 η Forthnet

01/04/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικ. αποτελέσματα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ζημιές ως τελικό αποτέλεσμα και οριακή μείωση του κύκλου εργασιών της (0,1%) παρουσίασε για το 2014 η Forthnet ενώ οι συνδρομητές της τόσο στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες όσο και στη Nova αυξήθηκαν.

forthnet_financials

Η Forthnet συνεχίζει να έχει υψηλό τραπεζικό δανεισμό στα 325,7 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει καταφέρει – τουλάχιστον όπως φαίνεται από την Οικονομική της Έκθεση – να προχωρήσει στην αναχρηματοδότηση των δανείων της, ενώ δεν έχει αποπληρώσει δόσεις συνολικού ύψους 160 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνεται από τους Ανεξάρτητους Ορκωτούς Ελεγκτές διαπιστώνεται αβεβαιότητα για την ικανότητα της Forthnet να προχωρήσει σε αναχρηματοδότηση  του συνόλου των δανειακών της υποχρεώσεων αλλά και ως προς την επάρκεια κεφαλαίου κίνησης που εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση  της αναχρηματοδότησης των δανειακών της υποχρεώσεων.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 374,9 εκατ. ευρώ. Μείωση 7,2% σημειώθηκε στο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) που διαμορφώθηκε στα 59,9 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές της (προ φόρων) διαμορφώθηκαν  στην προηγούμενη οικονομική χρήση σε 51,7 εκατ. ευρώ έναντι επίσης ζημιών 53,2 εκατ.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της εν λόγω εταιρείας είναι 669,5 εκατ. ευρώ. Εκτός από τον τραπεζικό δανεισμό που προαναφέραμε και που έχει καταστεί στο σύνολό του βραχυπρόθεσμος εμφανίζει βραχυπρόθεσμες λοιπές υποχρεώσεις ύψους 221,6 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, βάσει των υπολοίπων στοιχείων που ανακοίνωσε η Forthnet στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2014, τα νοικοκυριά με Nova 3Play/συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ήταν 363,5 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση 27,4%, σε σχέση με το τέλος του 2013. Οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6,1% συγκριτικά με πέρυσι (671,2 χιλιάδες), ενώ οι συνδρομητές στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης αυξήθηκαν 12,1% συγκριτικά με το 2013, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 507,3 χιλιάδων συνδρομητών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος με αφορμή τα αποτελέσματα του 2014 δήλωσε: «Παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, το οποίο οδήγησε στη συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του κλάδου, η στρατηγική μας συνέβαλε στη σταθεροποίηση των εσόδων της εταιρείας και στην αύξηση της συνδρομητικής βάσης στις βασικές κατηγορίες υπηρεσιών. Ειδικότερα, η συνδρομητική βάση παρουσίασε μία σταθερή αύξηση, κυρίως λόγω της απήχησης της υπηρεσίας Nova 3Play, παρά τον έντονο ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών. Η στρατηγική μας για τα επόμενα τρίμηνα, θα είναι η συνέχιση της ανάπτυξης καινοτόμων προτάσεων και υπηρεσιών που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό, καθώς και η περαιτέρω προσαρμογή του κοστολογικού μοντέλου της εταιρείας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς». 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet αποτελέσματα οικονομικά
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η LG Electronics στη λίστα Forbes Accessibility 200 του 2026

Η Verbatim ορίζει τη Smart4all International ως επίσημο διανομέα για την Ελλάδα

Το θεσμικό οικοσύστημα του GRDCA επεκτείνεται στα 70 μέλη

Η DOTSOFT ανανεώνει τη συνεργασία της με το International IDEA για ακόμη τρία χρόνια

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στις πυρόπληκτες περιοχές

Η Cosmote Telekom στους Europe’s Climate Leaders των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone
  • ΠΣΕ: Υψηλό τριετίας στα 27,6 δισ. € για το Α΄ Εξάμηνο – Εκτίναξη +26,3% τον Ιούνιο
  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW
  • Όμιλος Fourlis: Συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall
  • Η Deloitte Ελλάδος αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ
  • EFA GROUP: Στρατηγική επένδυση στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
  • Samsung: Επίσημη κυκλοφορία των Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8, Flip8, Watch Ultra2 και Watch9
RSS itsecuritypro.gr
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.