Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 31 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Έγινε η συνάντηση κυβέρνησης – Deutsche Telecom

18/03/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

var-stadrag

Πραγματοποιήθηκε τελικά πριν από λίγο η συνάντηση κυβερνητικών στελεχών με τη διοίκηση της Deutsche Telecom και του ΟΤΕ.

Από κυβερνητικής πλευράς, σε πλήρη σύνθεση κατέβηκε το Οικονομικό Επιτελείο με τους κ.Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γ.Βαρουφάκη, υπουργό Οικονομικών και Γ.Σταθάκη υπουργό Οικονομίας.

Από την πλευρά της DT και του ΟΤΕ, παρευρέθησαν η κα. Claudia Nemat, μέλος του συμβουλίου διοίκησης της Deutsche Telekom, και του ΟΤΕ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και τόσο η κα.Νεμάτ, όσο και ο κ.Τσαμάζ, ενημέρωσαν το κυβερνητικό επιτελείο για τις επενδύσεις που κάνει ο ΟΤΕ στην Ελλάδα, καθώς και το αναπτυξιακό του πλάνο που θα ενισχύσει την οικονομία της χώρας, αναβαθμίζοντας τις υποδομές και προσφέροντας θέσεις εργασίας.

Το καλό κλίμα επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση:

dragasakis2Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε: «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας Παιδείας, για τη λειτουργία της Πολιτείας και των δομών του Κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

“Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την παραγωγή προϊόντων με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της Πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.»

Η επικεφαλής της Deutsche Telekom Claudia Nemat υπογράμμισε από την πλευρά της : «Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό.

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό. Η ελληνική Διοίκηση του ΟΤΕ έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά.

“Ο ΟΤΕ έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων, με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Επενδύει τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια και αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. Ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς δίκτυα οπτικών ινών VDSL ενώ πρώτος έφερε στην Ελλάδα ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας έως 300Mbps με το 4G+. Με τις επενδύσεις αυτές, ο ΟΤΕ φέρνει στη χώρα τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία.»

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Deutsche Telecom Nemat OTE Βαρουφάκης Δραγασάκης ΟΤΕ Σταθάκης Τσαμάζ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Telekom αντί Cosmote – τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη διεθνή μάρκα

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Μεγαλύτερη τιμολογιακή ευχέρεια για τον ΟΤΕ σε 23 περιοχές

ΟΤΕ: κλιματική ουδετερότητα, κυκλική οικονομία, ψηφιακή συμπερίληψη και €1,1 εκατ. το 2025

ΟΤΕ: πιλοτική εφαρμογή ευέλικτων μορφών απασχόλησης

ΟΤΕ: μετάφραση κλήσεων, AI assistant και call summary στα δίκτυα κινητής

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στα κλειστά σπίτια
  • Κ. Κατσαφάδος: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία της κρατικής αρωγής»
  • «Τουρισμός για Όλους 2026 – 2027»: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την α’ φάση του Προγράμματος
  • The Media Business Game: Ο ΣΚΑΪ, η Magenta TV και η νέα μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα
  • Υπογραφή πρώτης ενιαίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης της CrediaBank
  • ΣΒΕ: Η βιομηχανία στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Στοχευμένες παρεμβάσεις εκεί, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν αυξημένο κίνδυνο»
RSS itsecuritypro.gr
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.