Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 8 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Βελτίωση παρουσιάζουν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ

07/08/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Να επιβραδυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός μείωσης των εσόδων του ΟΤΕ  αναμένει για το υπόλοιπο του 2014 η διοίκηση του Οργανισμού. Όπως εκτιμά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ θα επηρεαστούν θετικά από τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, την ευνοϊκότερη βάση σύγκρισης με τις επιδόσεις του προηγούμενου έτους σε ότι αφορά τις διαδοχικές μειώσεις των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις αρχές του 2013, την αύξηση της διείσδυσης νέων υπηρεσιών του ΟΤΕ, ιδιαίτερα της τηλεόρασης και τέλος τη σταθεροποίηση του δείκτη ARPU (μέσο έσοδο ανά συνδρομητή) στη κινητή τηλεφωνία.

ote financial1

Αντίθετα, οι μειώσεις των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία άρχισαν να επηρεάζουν τα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας και τη κερδοφορία EBITDA στη χώρα. Ο ΟΤΕ, σύμφωνα πάντα με τη διοίκησή του, θα συνεχίσει να εστιάζει στη μείωση του κόστους, και η κερδοφορία της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί από τη συνεχιζόμενη μείωση κόστους από τα πρόσφατα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης.

Σημειώνεται πως ο οίκος Moody’s  αναβάθμισε το rating του OTE κατά 2 βαθμίδες, από Β2 σε Βa3. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του οίκου, η αναβάθμιση αυτή «καταδεικνύει βελτιωμένη διαχείριση κινδύνου ρευστότητας, θετική λειτουργική επίδοση και επιτυχημένη προσπάθεια απομόχλευσης από πλευράς ΟΤΕ υπό το τρέχον επιχειρηματικό του πλάνο και παρά τις προκλήσεις από το περιβάλλον». Σύμφωνα επίσης με την έκθεση της Moody’s ο ΟΤΕ έχει επιδείξει ανθεκτικότητα κατά την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης και έχει μεριμνήσει ώστε να προστατευθεί έναντι της αδύναμης οικονομίας.

Για το εξάμηνο ο όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε μείωση εσόδων 2,8% (1.914,3 εκατ. ευρώ έναντι 1.968,7 εκατ.) καθαρά κέρδη 125,1 εκατ. ευρώ έναντι 223,9 εκατ. μειωμένα κατά 44,1% και EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 673,7 εκατ. ευρώ έναντι 688,4 εκατ. Το ίδιο διάστημα οι προσαρμοσμένες καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 359 εκατ. ευρώ έναντι 488,6 εκατ. (μείωση 26,5%) ενώ οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία σε 274,2 εκατ. έναντι 212,6 αυξημένες κατά 29%.

Ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του ομίλου ΟΤΕ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ήταν 1.547,6 εκατ. ευρώ έναντι 2.459,2 εκατ.  μειωμένος κατά 37,1%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου 2014, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Και το Β’ τρίμηνο της χρονιάς, παρουσιάσαμε καλά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τα περιθώρια κερδοφορίας EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, παρά την επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και τον έντονο ανταγωνισμό. Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, ο ΟΤΕ κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης, ενώ περιόρισε περαιτέρω την απώλεια γραμμών στο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα της συνεχούς έμφασης που δίνουμε στη συγκράτηση του κόστους, η κερδοφορία στη σταθερή τηλεφωνία παρουσίασε νέα σημαντική βελτίωση».

Κατά την ενημέρωση των αναλυτών ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής Ζ. Πιπερίδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα σημείωσε ότι από την πλευρά του Ρυθμιστή «βλέπουμε τα πρώτα σημάδια διαφάνειας» ενώ ο γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών Μ. Μαζαράκης ερωτώμενος για τις εξελίξεις για τη Forthnet αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση των Vodafone – Wind αρκούμενος να πει ότι ο ΟΤΕ έχει κάνει μια πρόταση για τη Nova και αναμένει.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

OTE αποτελέσματα οικονομικά ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγαλύτερη τιμολογιακή ευχέρεια για τον ΟΤΕ σε 23 περιοχές

ΟΤΕ: κλιματική ουδετερότητα, κυκλική οικονομία, ψηφιακή συμπερίληψη και €1,1 εκατ. το 2025

ΟΤΕ: πιλοτική εφαρμογή ευέλικτων μορφών απασχόλησης

ΟΤΕ: μετάφραση κλήσεων, AI assistant και call summary στα δίκτυα κινητής

Αναβάθμιση σε «Α-» για τον ΟΤΕ – Τι βλέπει η S&P για FTTH, ΔΕΗ και αγορά

Με τις υποδομές του ΟΤΕ η Κρήτη αναδεικνύεται σε διεθνή ψηφιακό κόμβο

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone
  • ΠΣΕ: Υψηλό τριετίας στα 27,6 δισ. € για το Α΄ Εξάμηνο – Εκτίναξη +26,3% τον Ιούνιο
  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW
  • Όμιλος Fourlis: Συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall
  • Η Deloitte Ελλάδος αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ
  • EFA GROUP: Στρατηγική επένδυση στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
  • Samsung: Επίσημη κυκλοφορία των Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8, Flip8, Watch Ultra2 και Watch9
RSS itsecuritypro.gr
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.