Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 2 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Media

Ανοιχτό το ενδιαφέρον ΟΤΕ και Forthnet για την ψηφιακή τηλεόραση

11/08/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Media News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τους παρόχους δικτύου για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, ο ΟΤΕ και η Forthnet, δύο φορείς που έχουν λάβει μέρος στη σχετική δημόσια διαβούλευση.

digitaltv

Στελέχη του ΟΤΕ σημειώνουν ότι ο Οργανισμός θα εξετάσει τους όρους του διαγωνισμού (με βάση την τελική προκήρυξή του) και θα αποφασίσει στη συνέχεια για το αν θα συμμετέχει ή όχι, ενώ ανάλογη είναι η αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά της Forthnet.

Είναι σαφές ότι στην περίπτωση συμμετοχής των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και κυρίως του ΟΤΕ στον εν λόγω διαγωνισμό το ενδιαφέρον θα πολλαπλασιαστεί με δεδομένο το μέγεθος και τις οικονομικές  δυνατότητές του, κάτι που όπως είναι φυσικό προβληματίζει έντονα τη Digea, τον φορέα δηλαδή που έχουν συστήσει τα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια για να έχει το ρόλο του παρόχου δικτύου. 

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τους παρόχους δικτύου τηλεόρασης από την ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο. Μετά την προκήρυξη θα μεσολαβήσει ένας μήνας για την προετοιμασία των υποψηφίων, άρα ο διαγωνισμός δεν θα εκκινήσει πριν τον Οκτώβριο.

Για να τηρηθούν οι παραπάνω ημερομηνίες χρειάζεται, μέχρι το τέλος Αυγούστου, να έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους διαύλους που αναλογούν στη Δημόσια Τηλεόραση (πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λάβει 2 διαύλους – δηλαδή να μπορεί να εκπέμπει μέχρι και 16 τηλεοπτικά κανάλια) καθώς και να οριστεί η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού που θα είναι δημοπρασία πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα.

Για την τιμή εκκίνησης έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας στην οποία μετέχουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, Μεταφορών και Δικτύων και της ΕΕΤΤ. Η άσκηση που έχει να επιλύσει η ομάδα αυτή είναι αρκετά σύνθετη. Η τιμή εκκίνησης χρειάζεται να αποτυπώνει το γεγονός ότι διατίθεται σπάνιος πόρος (φάσμα συχνοτήτων) αλλά και παράλληλα να επιτρέπει στο όποιο σχήμα κερδίσει να είναι βιώσιμο με δεδομένο ότι τα έσοδα της ιδιωτικής τηλεόρασης έχουν πληγεί σημαντικά, εξαιτίας της μείωσης της διαφήμισης.

Ο ένας πάροχος δικτύου ιδιωτικής τηλεόρασης εθνικής εμβέλειας που θα επιλεγεί, θα λάβει 4 διαύλους (κάθε ένας από αυτούς χωρά περί τα 8 προγράμματα) και θεωρητικά θα μπορεί να συνεργαστεί με τη Δημόσια Τηλεόραση μόνον σε επίπεδο συνεγκατάστασης των συστημάτων. Περίπτωση να μην παραχωρηθούν – εκτός διαγωνισμού – δίαυλοι στη δημόσια τηλεόραση δεν υφίσταται, τουλάχιστον με βάση την κείμενη νομοθεσία και τις μέχρι τώρα επίσημες αναφορές της κυβέρνησης. Η συμμετοχή της Digea στο διαγωνισμό θεωρείται δεδομένη, ανοιχτό είναι αν θα συμμετέχουν οι προαναφερόμενες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ωστόσο δεν αποκλείεται (αν και θεωρείται απίθανο) και η συμμετοχή ενός τρίτου φορέα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet OTE ΟΤΕ ψηφιακή τηλεόραση
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΤΕ: πιλοτική εφαρμογή ευέλικτων μορφών απασχόλησης

ΟΤΕ: μετάφραση κλήσεων, AI assistant και call summary στα δίκτυα κινητής

Αναβάθμιση σε «Α-» για τον ΟΤΕ – Τι βλέπει η S&P για FTTH, ΔΕΗ και αγορά

Με τις υποδομές του ΟΤΕ η Κρήτη αναδεικνύεται σε διεθνή ψηφιακό κόμβο

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: δωρεάν δράσεις την παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών και τη διεθνή ημέρα μουσείων

ΟΤΕ: Κινητή, FTTH και ICT στήριξαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η ΕΕΝ παρουσιάζει σχέδιο αναγέννησης της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
  • Η τουριστική ανάπτυξη συνεχίζεται, αλλά οι προορισμοί καλούνται να προσαρμοστούν
  • Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η AI μπορεί να διευρύνει τις παγκόσμιες ανισότητες
  • ΣΕΒΕ: 51η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
  • Βουλή των Ελλήνων – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Παπαστράτος: Επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
  • Στ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα χτίζει την πραγματική της ισχύ πάνω στη γνώση»
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Αθήνα έδρα του νέου ευρωπαϊκού οργανισμού για τις δεξιότητες στην κυβερνοασφάλεια CSC-EDIC
  • Δείκτης Ετοιμότητας Κυβερνοασφάλειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2026: Αυξημένη εμπιστοσύνη αλλά ανησυχία για την ΤΝ
  • Ο Νίκος Γεωργόπουλος αναγνωρίζεται από το Favikon ως Global Insurance Leader – Ο μοναδικός Έλληνας στους top 200 της λίστας
  • Ευρεία προβολή του ευρωπαϊκού έργου κυβερνοασφάλειας NCC-EL στην Έκθεση Beyond 2026 από την ΕΑΚ
  • Η GCC Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία το 1ο Fortinet Consultative Sales Workshop στην Ελλάδα
  • Πενταπλασιάστηκαν το 2026 οι επιθέσεις σε ΜμΕ με «δόλωμα» εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Sparkle καθιερώνει το Data Center Metamorfosis II ως νέο σημείο αναφοράς για τις ψηφιακές υποδομές στην Ελλάδα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.