Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Φτωχότερη των ανακοινώσεων της ΕΕΤΤ η αποτελεσματικότητα του ΣΗΛΥΑ

30/07/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα Κινητή Τηλεφωνία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Παράταση στην προθεσμία για την αδειοδότηση του υφιστάμενου δικτύου τους, που λήγει τον Μάρτιο του 2014 μέσω τροποποιητικής διάταξης, έχουν ζητήσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, επικαλούμενες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

stefanopoylos

Σε δήλωσή του, σχολιασμό της ανακοίνωσης της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) σχετικά με τη λειτουργία του ΣΗΛΥΑ (Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων) ο γενικός διευθυντής της ΕΕΚΤ (Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας) Γιώργος Στεφανόπουλος – αν και με προσεγμένα ήπιο ύφος – αμφισβητεί ουσιαστικά την Επιτροπή επισημαίνοντας: «Ένας σύντομος απολογισμός, μέχρι σήμερα, δείχνει ότι η αδειοδότηση των νέων κατασκευών βρίσκεται στο 50% περίπου, ενώ η διεκπεραίωση των αναβαθμίσεων του υφισταμένου δικτύου φτάνει μόλις το 30%.»

Ο κ. Στεφανόπουλος επίσης προσθέτει: «Τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του ΣΗΛΥΑ θα μπορούσαν να βελτιωθούν σημαντικά και στο μέλλον χρειάζεται η ΕΕΤΤ να ενισχύσει τον κεντρικό συντονιστικό της ρόλο προκειμένου να βελτιωθεί η ανταπόκριση συγκεκριμένων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης όπως οι Πολεοδομίες, τα Δασαρχεία και οι εφορίες Αρχαιοτήτων. Επιπλέον, θα βοηθήσει σημαντικά η οριστικοποίηση των οδηγιών εργασίας για το ΣΗΛΥΑ από την ΕΕΤΤ ώστε να είναι σαφείς προς όλους (παρόχους και υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης) οι υποχρεώσεις που αφορούν στην υποβολή εγγράφων και την εγκριτική διαδικασία και να αποφεύγεται η επανυποβολή αιτήσεων.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει με τον ν4070/2012 δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενός νέου σύγχρονου πλαισίου αδειοδότησης τηλεπικοινωνιακών υποδομών συγκρινόμενου με τι καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η θέσπιση μονοαπευθυντικής διαδικασίας από έναν μόνο φορέα και η δημιουργία του ΣΗΛΥΑ μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας, στην προώθηση των επενδύσεων και σε σημαντικά οφέλη στην καθημερινή ζωή πολιτών και επιχειρήσεων.

Οι εταιρείες Κινητών Επικοινωνιών, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στα υπουργεία ΥΜΕ, ΠΕΚΑ και στην ΕΕΤΤ προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα και να επιταχυνθεί η διαδικασία.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EEKT EETT αδειοδότηση ΕΕΚΤ ΕΕΤΤ νόμος 4070 ΣΥΛΗΑ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Στον κρατικό προϋπολογισμό 27,06 εκατ. ευρώ από την ΕΕΤΤ

    Συνάντηση της ομάδας έργου ECC CPG PTC για την κινητή δορυφορική υπηρεσία στην Αθήνα

    Οι βασικοί άξονες συζήτησης της 20ης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ψηφιακών Υπηρεσιών

    ΕΕΤΤ: σε διαβούλευση αυξήσεις στα διοικητικά τέλη των παρόχων

    Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

    Την Τρίτη 18/8 στο Παλαιό Φάληρο η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Βαρουτά

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Όταν η εταιρεία αλλάζει στρατηγική και ο πελάτης αλλάζει συνήθειες
    • Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού δημιουργεί το Innovation Cosmos, ένα νέο Innovation Hub
    • «Το δέντρο που πληγώναμε» και η αναγέννηση της μαστίχας Χίου
    • Pizza Fan: «Είμαστε πλήρως στη διάθεση της Δικαιοσύνης και των φορολογικών αρχών»
    • The Media Business Game: Άνοδος 43,9% στη διαφήμιση της Nova και σχέδιο 3 εκατ. ευρώ για το CNN TV
    • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
    • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
    • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
    • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.