Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 29 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Στα 187,7 δισ. η αγορά του gaming – «Έκρηξη» στις κονσόλες, σταθερή η κινητή

17/08/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Newzoo προβλέπει ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς των video games θα φτάσει τα 187,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Προβλέπει, επίσης, ότι ο παγκόσμιος αριθμός παικτών θα αυξηθεί κατά 6%, στα 3,38 δισεκατομμύρια και ότι ο παγκόσμιος αριθμός των ατόμων που ξοδεύουν χρήματα για games θα αυξηθεί κατά 7,3%, στα 1,47 δισεκατομμύρια. Η έκθεση δείχνει ότι το 49% του συνόλου των καταναλωτικών δαπανών θα προέλθει από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Εκτός από το μέγεθος της αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών, η έκθεση προβλέπει και τις τάσεις που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία ερευνών Newzoo αναφέρει ότι, το 2026, τα έσοδα θα φτάσουν τα 212,4 δισεκατομμύρια δολάρια και ότι ο αριθμός των παικτών θα ανέλθει σε περίπου 3,8 δισεκατομμύρια.

Οι προβλέψεις της αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, καθώς προσάρμοσε τα στοιχεία που είχε δώσει το 2022, για πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σε περίπου 184 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό των 187,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φέτος εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από τα έσοδα του 2021, που ήταν 192,7 δισεκατομμύρια.

Η έκθεση προβλέπει έκρηξη στις πωλήσεις κονσολών, εν μέρει χάρη στον μετριασμό των προβλημάτων που προκάλεσαν επιβράδυνση των πωλήσεων το 2022. Αυτό ενισχύεται και από την κυκλοφορία σημαντικών τίτλων που είναι μόνο για κονσόλες, συμπεριλαμβανομένων των Tears of the Kingdom, Final Fantasy XVI, Super Mario Bros Wonder και Marvel’s Spider-Man 2. Προβλέπει, επίσης, ότι ο διάδοχος του Nintendo Switch θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της αγοράς μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Αντίθετα, η αγορά της κινητής, η οποία στο παρελθόν αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, προβλέπεται να παραμείνει σταθερή το 2023. Ωστόσο, μια αγορά που σημείωσε απότομη πτώση χωρίς εξήγηση, είναι εκείνη του gaming μέσω browsers, που σημείωσε πτώση σχεδόν κατά 17% – αν και αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνόλου.

Η μελέτη επισημαίνει τη Μέση Ανατολή και Αφρική ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή σε αριθμό παικτών, με αύξηση 12,3% φέτος, σε συνολικά 574 εκατομμύρια. Ωστόσο, η ίδια περιοχή αντιπροσωπεύει μόνο το 4% των παγκόσμιων εσόδων – 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, η Ασία και η Βόρεια Αμερική εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων: 46% και 27%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

video gaming
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ElmiSystems εγκαινιάζει τη νέα της ψηφιακή εποχή με τρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες

Επιστολή 25 βουλευτών ζητά εμπορική αντίδραση των ΗΠΑ για τον DMA

Κοινωνία της Πληροφορίας: έργα 3,1 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Σε δημόσια διαβούλευση η διακήρυξη για τη συνέχιση του κυβερνητικού cloud στο Microsoft Azure

Microsoft και Mistral επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην ευρωπαϊκή ΤΝ

CBS: υποστήριξη των κεντρικών υποδομών πληροφορικής του Δήμου Θεσσαλονίκης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • SKY express: Νέα άνοδος σε επιβατική κίνηση και έσοδα το β’ τρίμηνο του 2026
  • SAMSUNG Galaxy Z Fold8 Series και Ζ Flip8: Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες
  • ΒΕΑ: Στο επίκεντρο οι ανάγκες και τα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών φωτογράφων
  • Έναρξη Διαπραγμάτευσης Νέων Μετοχών της Aktor
  • ΟΕΕ: Ο Σάκης Ιωαννίδης νέος Πρόεδρος της ΟΚΕ
  • ΕΣΑ: Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους
  • Η εμπιστοσύνη στο επίκεντρο της ασφαλούς διάθεσης και αξιοποίησης των δημόσιων δεδομένων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
  • Η «Οδύσσεια» του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky
  • Οι εκτυπωτές Laser A3 και A4 της Canon απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις ενεργειακής απόδοσης από την Keypoint Intelligence
  • InfoCom World 2026: «Connected Intelligence: Gateway to the New Reality!» στις 8 Δεκεμβρίου!
  • Η Ευρώπη επιταχύνει στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ένα διευρυνόμενο χάσμα θέτει σε κίνδυνο την πρόοδό της
  • Η KIEFER παρουσιάζει το Sophea-Titan-1: Ένα πολυτροπικό μοντέλο 27 δισ. παραμέτρων για την ελληνική κυρίαρχη Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.