Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 9 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ξεκινά η δράση Smart Readiness – επιδότηση για τη μετατροπή 120.000 κτηρίων σε «έξυπνα»

23/03/2023Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σε υλοποίηση εισέρχεται η δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Smart Readiness, με την οποία θα χρηματοδοτηθούν, μέσω κουπονιού (vouchers) εργασίες σε περίπου 120.000 κτήρια, για τη μετατροπή τους σε «έξυπνα».

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και η ονομαστική αξία των vouchers καθορίζεται ανάλογα με το είδος των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν και τα ειδικά χαρακτηριστικά των κτηρίων.

Συγκεκριμένα με την εν λόγω δράση επιχορηγείται τμήμα του κόστους για:

  • Την αναβάθμιση της εσωτερικής καλωδίωσης των κτηρίων προκειμένου να μπορούν να λάβουν ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων.
  • Την εγκατάσταση υποδομών για τη διασύνδεση νέων «έξυπνων» μετρητών δικτύων κοινής ωφέλειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο).
  • Την εγκατάσταση υποδομών για τη διασύνδεση κατάλληλων αισθητήρων σχετικά με την ασφάλεια, τον έλεγχο καλής λειτουργίας και τη λήψη μετρήσεων που αφορούν στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των βασικότερων κοινόχρηστων εγκαταστάσεων των κτηρίων (λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης και ανελκυστήρας).

Επιχορηγούνται εργασίες που θα πραγματοποιηθούν ειδικότερα σε μονοκατοικίες και πολυκατοικίες εφόσον βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης και δεν διαθέτουν ήδη ενδοκτιριακή οπτική καλωδίωση.

Περιοχές παρέμβασης είναι αυτές από τις οποίες διέρχεται ή πρόκειται να διέρχεται έως το 2026, δίκτυο οπτικών ινών που δύναται να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες άμεσα αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps.

Τα κτήρια που θα μπορούν να επιδοτηθούν θα προκύπτουν με βάση τα στοιχεία που θα υποβάλλονται από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης όσο συχνά είναι αναγκαίο. Για το σκοπό αυτό, οι πάροχοι που επιθυμούν να δηλώσουν σημεία κάλυψης θα πρέπει να έχουν εγγραφεί αφενός στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος, αφετέρου στο Πληροφοριακό Σύστημα «Χάρτης Ευρυζωνικότητας και Μητρώο Δικτύων (ΧΕΜΔ)» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω του οποίου θα ενημερώνεται το Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος.

Η δράση προκηρύχθηκε χθες από την Κοινωνία της Πληροφορίας (εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Οι αιτήσεις εγγραφής Εγκαταστατών στο Μητρώο Εγκαταστατών της δράσης μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, έως την ημερομηνία λήξης της, δηλαδή τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025.

Αιτήσεις έκδοσης vouchers μπορούν να υποβάλλονται από την ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το διαδικτυακό τόπο της δράσης (smartreadiness.gov.gr).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Smart Readiness
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε νέες περιοχές σε Αττική και Περιφέρεια το FTTH internet από τη ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

Το Δίκτυο-ως-Αισθητήρας (Network-as-a-Sensor) – Πόσο έτοιμοι είμαστε για το 6G

Ψηφιακές τεχνολογίες για την προστασία παράκτιων περιοχών και υδάτινων πόρων

ΟΤΕ: Στη γενική συνέλευση οι νέοι τίτλοι που ανοίγουν τον δρόμο για το Telekom

Η NGMN ζητά απλούστερη προσέγγιση στη μετάβαση προς το 6G

Αναβάθμιση σε «Α-» για τον ΟΤΕ – Τι βλέπει η S&P για FTTH, ΔΕΗ και αγορά

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Philosofish: Διακρίνεται διεθνώς για την ποιότητα των ψαριών της στο International Taste Institute 2026
  • Vodafone 5G+: Από την Πάτρα ξεκινά η εμπορική διάθεση του δικτύου 5G Standalone
  • AEGEAN: Ενισχύει τη συνδεσιμότητα Ελλάδας – Ισλανδίας μέσω στρατηγικής συνεργασίας με την Icelandair
  • IDE: Υποδέχτηκε την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού
  • ΣΕΧΒ – Ανθεκτική στις πιέσεις η ελληνική χημική βιομηχανία
  • Πράσινο Λάδι: 15 χρόνια δράσης για την κυκλική οικονομία
  • ΣΕΒΕ: Διψήφια αύξηση των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο τετράμηνο του 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • «Μήπως η Στρατηγική Κυβερνοασφάλειάς σας είναι Υπερβολικά Περίπλοκη;»
  • Η Akeydor Group στηρίζει έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία
  • Έξυπνη Ψύξη για Data Centers και IT Υποδομές με την πλήρη σειρά λύσεων Blue e+ Cooling Units της Rittal
  • Η SenseOne εντάσσεται στη Space Hellas
  • Η ESET συνάπτει στρατηγική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, μαζί με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου
  • Η Zscaler ως καταλύτης επιχειρηματικής ανάπτυξης για ασφαλή ψηφιακό μετασχηματισμό και συμμόρφωση
  • Ο Όμιλος Goody’s – everest επιλέγει την Infinitum και την HPE Aruba Networking και επαναπροσδιορίζει το Secure Network Access
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.