Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 26 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Σε επενδυτική λειτουργία το Ταμείο Φαιστός – ολοκληρώθηκε η συγκρότησή του

18/03/2022Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με συνολικό κεφάλαιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, της τάξεως των 105 εκατ. ευρώ το επενδυτικό ταμείο Φαιστός εισήλθε σε περίοδο εξέτασης επενδυτικών προτάσεων.

Το Φαιστός που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021, κυρίως από τα έσοδα του δημοσίου από τη δημοπρασία των συχνοτήτων για το 5G, εστιάζει σε υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή και την ανάπτυξη της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας και σχετικών με το 5G προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Βάσει πληροφοριών το Φαιστός έχει γίνει αποδέκτης περίπου 40 προτάσεων για χρηματοδότηση.

Πρόθεση της διοίκησης της 5G Ventures (θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας που διαχειρίζεται το Φαιστός) με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Τζωρτζακάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να χρηματοδοτήσει ώριμα επιχειρηματικά σχήματα.

Όπως εκτιμάται οι πρώτες επενδύσεις θα αποφασιστούν, εκτός απρόοπτου, εντός του επομένου 6μήνου.

Σύμφωνα με την επίσημη χθεσινή ανακοίνωση η 5G Ventures υπέγραψε τη Σύμβαση Σύστασης και Διαχείρισης του Επενδυτικού Ταμείου Φαιστός, με το ελληνικό Δημόσιο, ιδιώτες επενδυτές και την Τράπεζα Πειραιώς ως θεματοφύλακα (επιβλέπει ότι όλα γίνονται νόμιμα) σηματοδοτώντας την εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησης του ταμείου.

Αναλυτικά, η κεφαλαιακή σύνθεση του Φαιστός, μετά τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, περιλαμβάνει:

  • Την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΑΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ), η οποία βάσει σχετικής σύμβασης που έχουν υπογράψει οι συναρμόδιοι υπουργοί, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Ανάπτυξης εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό που έχει το ταμείο ως προίκα από τη δημοπρασία των συχνοτήτων 5G είναι 93 εκατ. ευρώ.
  • Τον Όμιλο ΟΤΕ και τον βασικό του μέτοχο την γερμανική Deutsche Telekom (DT) που έχουν τοποθετήσει στο Φαιστός 3 εκατ. ευρώ.
  • Το Latsco Family Office της Μαριάννας Λάτση το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει τοποθετήσει 5 εκατ. ευρώ.
  • Το family office του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου (μεταξύ άλλων πρόεδρος του ΣΕΒ επί 8 έτη, 2006 -2014 και ιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας διαΝΕΟσις).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Ταμείο Φαιστός
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Roaming με χαμηλότερες χρεώσεις και περισσότερα data από την Cosmote Telekom

Οι επενδύσεις σε 5G και AI-RAN στηρίζουν την αγορά RAN

ΔΕΗ Fiber: επεκτείνεται σε 15 νέες περιοχές σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί στους προμηθευτές αυξάνουν το κόστος των δικτύων

Μεγαλύτερη τιμολογιακή ευχέρεια για τον ΟΤΕ σε 23 περιοχές

Άλμα ταχυτήτων στα σταθερά δίκτυα και 205.955 παράπονα προς τους παρόχους κατέγραψε η ΕΕΤΤ το 2025

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Νέες συμμαχίες και διοικητικές αλλαγές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο
  • ΕΛΤΑ: Το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο 2026 – 2030
  • ΑΑΔΕ:  Στις 27/7 η έναρξη λειτουργίας ΚΕΦΟΔΕ και ΥΦΕ Θεσσαλονίκης
  • Ολοκληρώθηκε το roadshow της Worldline Greece σε τουριστικές περιοχές
  • Αποστολή προστίμων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που είναι ανασφάλιστα – Με Τεχνητή Νοημοσύνη οι ενστάσεις
  • V+O Greece | SEC Newgate: Επικοινωνιακή στρατηγική του Vanda Pharmaceuticals Athens Open WTA 250
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
  • Η Netcompany υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.
  • Η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα στην εποχή του ΑΙ: ο ρόλος της Cohesity
  • Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Canon σαρώνουν στα Red Dot Design Awards
  • Η Infinitum και η LG Electronics φέρνουν την επόμενη γενιά συνεδριακών εγκαταστάσεων της HELLENiQ Petroleum στον Ασπρόπυργο
  • Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ
  • Υπερψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.