Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Η Forthnet απαντά στον ΟΤΕ ως προς τη δυνατότητα της να γίνει MVNO

24/02/2019Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Δεν έμειναν ασχολίαστα τα ερωτηματικά που εξέφρασε ο γενικός διευθυντής επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου ΟΤΕ, Μπάμπης Μαζαράκης, κατά τη ενημέρωση των αναλυτών με αφορμή τα αποτελέσματα του 2018, για την απόφαση της EETT (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) αναφορικά με την είσοδο της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος.

Η Forthnet επικαλείται τη συνέπειά της στις πληρωμές των υποχρεώσεών της στον ΟΤΕ. Στελέχη της επεσήμαναν ότι η απόφαση της Κομισιόν και της EETT (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) που δικαίωσε τη Forthnet στην καταγγελία της κατά του ΟΤΕ για την παροχή υπηρεσιών ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απλή εφαρμογή και στην χώρα μας των κανόνων που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις του ΟΤΕ τα ίδια στελέχη επεσήμαιναν ότι μόνο το διάστημα 2014-2018 η Forthnet έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο προς τον ΟΤΕ περισσότερα από 480 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσαν ότι τα ποσά αυτά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, καταβάλλονται από την Forthnet προς τον ΟΤΕ εντός 15 ημερών από την παροχή της υπηρεσίας, πριν καν εισπραχθούν από τους τελικούς καταναλωτές και μάλιστα όταν ο ίδιος ο ΟΤΕ, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία του, εξοφλεί τους προμηθευτές του σε περισσότερες από 60 ημέρες. «Αλλά για αυτή την άδικη ρύθμιση, τα λαλίστατα στελέχη του ΟΤΕ, δεν έκαναν ποτέ κανένα σχόλιο και παράπονο κατά της ΕΕΤΤ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας τα στελέχη της Forthnet σημειώνουν: «Είναι κατανοητό, ότι μπορεί να μην αρέσει στα στελέχη του ΟΤΕ μια απόφαση που επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα να υπάρξει βιώσιμο μοντέλο MVNO. Όμως ήρθε ο καιρός να ανοίξει επιτέλους ο ανταγωνισμός στη μέχρι σήμερα ολιγοπωλιακή αγορά κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών.»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαζαράκης σχολίασε πως «έχουν δημιουργηθεί ερωτηματικά» από την απόφαση της ΕΕΤΤ για την είσοδο της Forthnet στην αγορά της κινητής. Όπως είπε η Forthnet είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις της. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν γενικότερα αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του εγχειρήματος να καταστεί κάποιος φορέας στην Ελλάδα εικονικός πάροχος κινητής, να παρέχει δηλαδή την υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα εκ των υφιστάμενων δικτύων. Ως παράδειγμα ανέφερε τη Cyta η οποία μπήκε στην κινητή, αλλά αυτό δεν τη βοήθησε στο να παραμείνει αυτόνομα στην αγορά και εξαγοράστηκε από τη Vodafone.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CYTA EETT Forthnet MVNO Vodafone μπάμπης μαζαράκης ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ODES SPACE στο ESA BIC Greece με πλατφόρμα προσομοίωσης διαστημικών αποστολών

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

OroraTech και Eutelsat στέλνουν 96 θερμικές κάμερες στο διάστημα

Τέσσερις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εξετάζουν κοινοπραξία για υπηρεσίες D2D

Vodafone: 3 μήνες δώρο σε κορυφαίες υπηρεσίες κινητής, σταθερής και τηλεόρασης, με κάθε αγορά συσκευής

Nova Trade in & Save: νέα αξία στις συσκευές και ώθηση στην κυκλική οικονομία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Η οικονομία των κρυπτονομισμάτων στο λιανεμπόριο: Η Ελλάδα στην 30ή θέση
  • Bank of America: Η Gen Z αλλάζει δουλειά και κερδίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις
  • Η ODES SPACE στο ESA BIC Greece με πλατφόρμα προσομοίωσης διαστημικών αποστολών
  •  7ο Διαγωνισμός ΕΚΚΟΜΕΔ: «Ελληνικός Κινηματογράφος: Χτες, Σήμερα, Αύριο»
  • Η ADEO ανανεώνει το διεθνές πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών «ALL ADEO»
  • 95 χρόνια Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ
  • Η Sleed αναλαμβάνει τη digital marketing στρατηγική της Omiros Dairies S.A.
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.