Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 6 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Οι Κινέζoι μπλοκάρουν το Gmail

30/12/2014Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης3 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι κινεζικές υπηρεσίες απαγόρευσαν την πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, Gmail, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να περιορίσουν ή ενδεχομένως να απαγορεύσουν πλήρως την πρόσβαση στις υπηρεσίες της αμερικανικής εταιρείας, η οποίες είναι δημοφιλείς μεταξύ των Κινέζων χρηστών που  επιδιώκουν να αποφύγουν την κυβερνητική παρακολούθηση.

google-china

Τα δεδομένα από την έκθεση Διαφάνειας της Google δείχνουν ότι η online κίνηση για το Gmail από την Κίνα έπεσε απότομα την Παρασκευή και σχεδόν μηδενίστηκε το Σάββατο, αν και υπήρχε ένα μικρό peek τη Δευτέρα.

O Taj Meadows, εκπρόσωπος της Google για την περιοχή AsiaPacific, είπε ότι η Google έχει ελέγξει την υπηρεσία e-mail και «δεν υπάρχει τίποτα λάθος από τεχνική άποψη από τη δική μας πλευρά».

Σε δημοσίευμα της την προηγούμενη Τρίτη, η εφημερίδα Global Times υποστήριξε -αν και δεν επιβεβαιώνεται- ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα, η κυβέρνηση να κόψει την πρόσβαση στο Gmail.

“Εάν η Κίνα πράγματι μπλοκάρει το Gmail, η απόφαση πρέπει να υπαγορεύεται από τις πρωτοεμφανιζόμενες απειλές ασφαλείας εναντίον αμερικανικών εταιριών” αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας και συμπληρώνει «Αν συμβαίνει αυτό οι χρήστες του Gmail πρέπει να αποδεχθούν το γεγονός ότι το Gmail έχει ανασταλεί στην Κίνα».

Ο Earl Żmijewski, αντιπρόεδρος της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Dyn Research, δήλωσε ότι οι δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι η κινεζική κυβέρνηση είχε μπλοκάρει τις διευθύνσεις IP της Google στο Χονγκ Κονγκ που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους στην ηπειρωτική χώρα ώστε να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του Gmail.

Οι κλήσεις προς τη ρυθμιστική αρχή της κινεζικής κυβέρνησης, έχουν προς το παρόν μείνει αναπάντητες. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για οποιαδήποτε φραγή υπηρεσιών εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του State Department Jeff Rathke δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε για τις προσπάθειες της Κίνας για να υπονομεύσει την ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου, και πιστεύουμε ότι η λογοκρισία που επιβάλλουν ο κινεζικές αρχές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένες ιστοσελίδες είναι ασυμβίβαστη με τις φιλοδοξίες της Κίνας να οικοδομήσει μια σύγχρονη κοινωνίας και οικονομία βασισμένη στην ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας».

Η Google έχει κλείσει από το 2009 τη μηχανή αναζήτησής της στην Κίνα, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να συνεργάζεται με λογοκριτές. Μετά από αυτό ακολούθησε κύμα κυβερνοεπιθέσεων προερχόμενες από την Κίνα, με στόχο την κλοπή του κώδικα λειτουργίας της εταιρείας και το σπάσιμο λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από τότε, η πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google έχει περιοδικά υποστεί περιορισμούς ή έχουν μπλοκαριστεί, πιθανώς σε μια προσπάθεια να πιεστούν οι Κινέζοι χρήστες να εγκαταλείψουν τα προϊόντα της Google και να στραφούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις εγχώριες εταιρείες που επιθυμούν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

gmail Google Κίνα λογοκρισία
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΕΕ επιβάλλει στην Google αλλαγές για Android και Search

Ο Χασάμπης προτείνει παγκόσμιο φορέα ελέγχου για την τεχνητή νοημοσύνη

Νέες λύσεις της LG με την Google για την αυτοκινητοβιομηχανία

Samsung και Google παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα νέα έξυπνα γυαλιά στην έκθεση Google I/O 2026

Ενημερώσεις για το Google I/O 2026

Η Apple βλέπει κινδύνους ασφαλείας στα μέτρα της Ε.Ε. για την AI

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • KPMG: Έκθεση “Pulse of Private Equity” Q2 2026
  • Οι προτάσεις του ΕΣΑ για ισχυρή μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στον Υφυπουργό Οικονομικών
  • ΔΕΗ: Ισχυρή ανάπτυξη στο α΄εξάμηνο 2026 με προσαρμοσμένο EBITDA στα €1,2 δισ.
  • Τ. Θεοδωρικάκος: “Στηρίζουμε με πράξεις την έρευνα και την καινοτομία”
  • Για πρώτη φορά το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου άνοιξε τις πύλες του σε όλους
  • Σύσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων περιοχών της Δ. Αττικής
  • Παρουσία Κ. Μητσοτάκη η υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
RSS itsecuritypro.gr
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.