Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Θεαματική άνοδος της συνδρομητικής βάσης, σε αρνητικό έδαφος τα αποτελέσματα της Forthnet

01/12/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις Οικ. αποτελέσματα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η άκρως ανταγωνιστική πολιτική στην οποία επιδίδεται σε όλη τη διάρκεια του 2013 (και από τα τέλη του 2012) η Forthnet της απέφερε σημαντική αύξηση συνδρομητών σε μια περίοδο που συνολικά η αγορά των απελευθερωμένων γραμμών (LLU) έχει επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξής της.

forthnet_fin

Παράλληλα ωστόσο η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία εμφανίζει μείωση εσόδων και ζημιές ως τελικό αποτέλεσμα, τα ίδια κεφάλαια στο ισολογισμό της παραμένουν αρνητικά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τραπεζικές της υποχρεώσεις.

Το επόμενο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στη Forthnet μιας και πλέον εισέρχεται στην τελική ευθεία για την αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, ενώ τουλάχιστον μια εταιρεία, η Wind, έχει μπει πολύ δυναμικά στη λογική να την εξαγοράσει ελέγχοντας ήδη (άμεσα ή έμμεσα) το 32,3% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο της αύξησης και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Αναλυτικότερα, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2013, οι συνδρομητές Nova 3Play (συνδυασμός υπηρεσιών τηλεφωνίας, internet και Nova) ανήλθαν στους 251 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 77,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.  Στο 3ο τρίμηνο, οι νέοι συνδρομητές Nova 3Play έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ καθώς ανήλθαν τους 47 χιλιάδες, σημειώνοντας πολύ μεγάλη αύξηση συγκρινόμενοι με τους 2 χιλ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Στο τέλος του 3ου τριμήνου οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 16% συγκριτικά με πέρυσι, καθώς ανήλθαν στους 610 χιλιάδες. Η συνολική αγορά LLU αυξήθηκε κατά 11,9 χιλ. γραμμές, ενώ οι συνδρομητές LLU της Forthnet αυξήθηκαν κατά 22,2 χιλιάδες. Το μερίδιο αγοράς της Forthnet σε νέους συνδρομητές LLU ξεπέρασε το 100%. Το ίδιο διάστημα η συνδρομητική βάση της Nova αυξήθηκε κατά 14,3% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 420 χιλ. νοικοκυριών.

Την ίδια στιγμή ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Forthnet για το 9μηνο του 2013, διαμορφώθηκε σε 285,4 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 6,3% σε σχέση με το 9μηνο του 2012, όπως σημειώνεται, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών.  Οι ζημιές προ φόρων ήταν 38,9 εκατ. ευρώ έναντι 49,5 εκατ. ευρώ και οι ζημιές μετά από φόρους 42 εκατ. ευρώ έναντι 46 εκατ. ευρώ. Οι δανειακές της υποχρεώσεις έχουν καταστεί όλες βραχυπρόθεσμες και ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου 324,2 εκατ. ευρώ,  έναντι 333,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εμφανίζονται στα 234,4 εκατ. ευρώ αυξημένες έναντι του ιδίου διαστήματος πέρσι που ήταν 225,1 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, όπως αναγράφεται στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, «δεδομένης της ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης, ο όμιλος εκτιμά πως δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις συμβατικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2014, οι οποίες περιλαμβάνουν αποπληρωμές κεφαλαίου ύψους  100,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, στις 14 Νοεμβρίου 2013 έγινε δεκτό από τις δανείστριες τράπεζες το αίτημα ανοχής (waiver) του ομίλου, που καλύπτει την περίοδο 1 Οκτωβρίου 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013, για τα παρακάτω: 1. Την πληρωμή δόσης ύψους 12,5 εκατ. ευρώ των δανείων της Forthnet Media Holdings Α.Ε. που ήταν πληρωτέα την 30 Σεπτεμβρίου 2013. 2. Την πληρωμή δόσης ύψους 10 εκατ. των δανείων της Forthnet Α.Ε. που ήταν πληρωτέα την 30 Σεπτεμβρίου 2013, υπό τον όρο της καταβολής αμοιβής (waiver fee) ποσού 50 χιλ. ευρώ, ήτοι 0,5% επί του ποσού της μετατιθέμενης δόσης.”

Ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Π. Παπαδόπουλος σε δήλωσή του με αφορμή τα αποτελέσματα 9μήνου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η υπηρεσία Nova 3Play γνωρίζει μεγάλη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό από την αρχή του λανσαρίσματός της. Η σημαντική αύξηση της συνδρομητικής βάσης το πρώτο 9μηνο του 2013, αντικατοπτρίζει τις τωρινές τάσεις ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει τις μελλοντικές προοπτικές. Μετά από δύο χρόνια εσωτερικής αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης νέων προϊόντων, η εταιρεία είναι πλέον σε θέση να επωφεληθεί από την αύξηση της συνδρομητικής βάσης».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Forthnet αποτελέσματα οικονομικά
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    QnR Group: ισχυρές επιδόσεις στο Α’ εξάμηνο 2026 και παρουσίαση του Growth Path to 2030 στο επενδυτικό κοινό

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    i-Spirit : ανάπτυξη με ίδια κεφάλαια, ισχυρές συμμαχίες και στόχευση στο εξωτερικό

    Επιβολή προστίμου στην Google για παρακολούθηση τοποθεσίας των χρηστών

    Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE με €1 δισ. αποτίμηση

    Hellas Sat & Adamant Composites: μνημόνιο συνεργασίας για νέες αποστολές στο Διάστημα και την Άμυνα

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • BIZ & BUZZ: Αγγελίες, αλγόριθμοι και ομόλογα
    • Στην 21η θέση η Ελλάδα στον δείκτη τουριστικής ανάπτυξης του WEF για το 2026
    • Thessaly Evros Pass 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
    • easyJet: Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με δύο νέες συνδέσεις
    • RelaxSensation: Νέο brand στο wellness portfolio του Ομίλου Φάις
    • Έρευνα Kaspersky: Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
    • Golden Age Capital: Τελικό κλείσιμο του πρώτου fund στα €250 εκατ.
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η CLICO Greece ανακοινώνει την ενίσχυση της τεχνικής της ομάδας με την προσθήκη του Πάνου Αγόρου
    • Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
    • Τον Οδικό χάρτη για την ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ παρουσίασε η i-Spirit – iNVOICEsoft
    • CLOSEDQUORUM: Malware χρησιμοποιεί AI για να αποφασίζει το επόμενο βήμα του
    • Κλωνοποίηση φωνής: Η τεχνολογία deepfake που απειλεί όλους
    • Fortinet Security Day Greece 2026: Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο μιας δυναμικής και εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης της αγοράς
    • Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE: €1 δισ. η αποτίμηση
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.