Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

H T-Mobile ορίζει τον Srini Gopalan ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλό της

22/09/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read Telecoms Στελέχη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σε μια σημαντική και προγραμματισμένη αλλαγή ηγεσίας προχωρά η T-Mobile, ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός, καθώς ο σημερινός Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής, Srini Gopalan, θα αναλάβει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου την 1η Νοεμβρίου 2025. Ο Gopalan θα διαδεχθεί τον Mike Sievert, ο οποίος ολοκληρώνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία και θα μετακινηθεί στη νεοσυσταθείσα θέση του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η μετάβαση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός κεφαλαίου για την εταιρεία, κατά το οποίο υπό την ηγεσία του Sievert η T-Mobile κυριάρχησε στην αμερικανική αγορά. Κατά τη θητεία του, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αυξήθηκε κατά περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την πολυτιμότερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Παράλληλα, η T-Mobile έγινε η πρώτη και μοναδική εταιρεία που ηγήθηκε στην ανάπτυξη τόσο στις ασύρματες όσο και στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, προσελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια πελάτες με ρυθμούς ρεκόρ.

Η διαδικασία διαδοχής, όπως ανακοινώθηκε, ήταν το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου και καλά σχεδιασμένου πλάνου από το Διοικητικό Συμβούλιο. Από τον νέο του ρόλο ως Αντιπρόεδρος, ο Sievert θα συνεχίσει να προσφέρει την εμπειρία του, λειτουργώντας ως σύμβουλος της νέας διοίκησης σε θέματα μακροπρόθεσμης στρατηγικής, καινοτομίας, ανάπτυξης ταλέντων και εξωτερικών σχέσεων, διασφαλίζοντας μια ομαλή μετάβαση.

Ο Gopalan, ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της πρόσφατης ανάπτυξης ρεκόρ της T-Mobile και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Sievert για τη διαδοχή. Η μέχρι τώρα πορεία του χαρακτηρίζεται από την εστίαση στην επίλυση των προβλημάτων των πελατών και την υλοποίηση επιτυχημένων εξαγορών που επέκτειναν την πρόσβαση της εταιρείας σε δίκτυα 5G και οπτικών ινών.

Το βιογραφικό του Gopalan περιλαμβάνει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία. Πριν ενταχθεί στην T-Mobile, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom στη Γερμανία, όπου κατάφερε να διπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξης, να πετύχει ρεκόρ μεριδίου αγοράς και να αποσπάσει κορυφαίες βαθμολογίες ικανοποίησης πελατών. Έχει επίσης διατελέσει σε ανώτατους ρόλους στις εταιρείες Bharti Airtel, Capital One και Vodafone.

Ως νέος ηγέτης, ο Gopalan αναμένεται να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της T-Mobile σε μια εταιρεία που βασίζεται στα δεδομένα, την τεχνητή νοημοσύνη και την ψηφιακή τεχνολογία. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, δεσμεύτηκε να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πελατοκεντρική στρατηγική «Un-carrier», η οποία, όπως ανέφερε, επιτρέπει στους πελάτες να απολαμβάνουν ταυτόχρονα το καλύτερο δίκτυο, την καλύτερη αξία και την καλύτερη εμπειρία, χωρίς συμβιβασμούς.

Η αλλαγή ηγεσίας έχει λάβει την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο απερχόμενος CEO, Mike Sievert, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον διάδοχό του, δηλώνοντας ότι «ο Srini είναι έτοιμος να ηγηθεί». Παράλληλα, ο Tim Höttges, Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom και Πρόεδρος του Δ.Σ. της T-Mobile, εξήρε την αποδεδειγμένη ικανότητα του κ. Gopalan να «μετατρέπει το όραμα σε πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

T-Mobile
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συνδρομές 5G ξεπέρασαν τα 3 δισ. παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο

OQ Technology Hellas: άμεση εκπομπή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης σε κινητά μέσω μικροδορυφόρων

Ψηφιακή Δεκαετία 2026: το στοίχημα περνά από τα δίκτυα στην αξιοποίηση της τεχνολογίας

Το 6G RAN αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 δισ. δολάρια

Η Space Hellas προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development

Νέο πρόγραμμα διαστημικών τεχνολογιών αξίας 350 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Ελλάδα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ταξιδιωτικές Τάσεις 2026: Οι 5 τάσεις που μεταμορφώνουν τον τρόπο που ταξιδεύουμε
  • Πρώτο στην Ελλάδα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο QS World University Rankings 2027
  • Vodafone: Αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή
  • ΕΑΕΕ: Πάνω από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν τη διετία 2023 – 2024
  • Το σενάριο «Europe 2031» αναζωπυρώνει τη συζήτηση για ευρωπαϊκή κυριαρχία στην AI
  • Οι γεωπολιτικές πιέσεις φρενάρουν την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης διεθνώς
  • Οι CEOs στρέφονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.