Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 31 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Πληροφορίες του Bloomberg για ενδιαφέρον της Emirates για την United

01/05/2024Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την εξαγορά της United Group – UG (μητρική της Nova) εξετάζει η Emirates Telecommunications Group Co (Etisalat) με έδρα το Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο της επέκτασής της στην Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το Bloomberg.

Το προαναφερόμενο πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει επίσης ότι η επιδιωκόμενη από την πλευρά της BC Partners (κατέχει το 55% της United) αποτίμηση της προς πώληση εταιρίας, κινείται περίπου στα 8 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας πρόσφατα στο πλαίσιο του οικονομικού φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στις προθέσεις του επενδυτικού κεφαλαίου για απο – επένδυση από την United Group, σημειώνοντας μάλιστα ότι ειδικά για τη Nova το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Η διαδικασία για την πώληση της United έχει ξεκινήσει με την πρόσκληση υπογραφής Non Disclosure Agreement (NDA) σε 30 υποψήφιους επενδυτές ανά τον κόσμο που έστειλαν οι Morgan Stanley και JP Morgan (σύμβουλοι επί της διαδικασίας).

Σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο οι εταιρίες της UG – η οποία εκτός από την Ελλάδα δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία και Σλοβενία στις τηλεπικοινωνίες την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης – είναι πιθανό να πουληθούν και χωριστά, αν δεν βρεθεί αγοραστής για τον Όμιλο.

Εκτιμήσεις της αγοράς στο μεταξύ αναφέρουν ότι για τον Όμιλο UG το ενδιαφέρον δύσκολα θα προέλθει από εταιρία με έδρα σε ευρωπαϊκή χώρα. Αντίθετα, η Etisalat, (υπήρξε στο παρελθόν μέτοχος της Nova) ή η Saudi Telecom η οποία εξαγόρασε πέρυσι το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United σε Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία, αποτελούν πιθανούς αγοραστές της UG.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Etisalat Nova United Group
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Telekom αντί Cosmote – τι κερδίζει ο ΟΤΕ από τη διεθνή μάρκα

Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων

Vodafone – Πιερρακάκης: στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Ένωση Φάσματος

Η ΕΕΤΤ στη 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το 90% των παρόχων αναμένει έσοδα από συνδεσιμότητα υποδομών AI

Οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναζητούν νέα έσοδα από AI και υποδομές

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • «Ανακαίνιση Κατοικίας»: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στα κλειστά σπίτια
  • Κ. Κατσαφάδος: «Αλλάζουμε τη φιλοσοφία της κρατικής αρωγής»
  • «Τουρισμός για Όλους 2026 – 2027»: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για την α’ φάση του Προγράμματος
  • The Media Business Game: Ο ΣΚΑΪ, η Magenta TV και η νέα μάχη για τα αθλητικά δικαιώματα
  • Υπογραφή πρώτης ενιαίας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης της CrediaBank
  • ΣΒΕ: Η βιομηχανία στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Στοχευμένες παρεμβάσεις εκεί, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν αυξημένο κίνδυνο»
RSS itsecuritypro.gr
  • Cyber Attack στη Manchester Airports Group: Δεδομένα 8,7 εκατ. πελατών εκτέθηκαν
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.