Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 26 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Ο Musk σκέφτεται να αποσύρει το Χ από την Ευρώπη, λόγω του DSA

19/10/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X -που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Twitter- εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης της υπηρεσίας από την Ευρώπη, ως απάντηση σε έναν νέο ευρωπαϊκό κανονισμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Insider, ο δισεκατομμυριούχος έχει συζητήσει την κατάργηση της διαθεσιμότητας της εφαρμογής στην περιοχή ή τον αποκλεισμό των χρηστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πρόσβαση σε αυτήν, όπως δήλωσε στην πηγή άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον Αύγουστο τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA), ο οποίος ορίζει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την κοινή χρήση ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Thierry Breton, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «διερευνά επίσημα τη συμμόρφωση της Χ» με το νέο νόμο, σημειώνοντας ότι της έχει ζητήσει επίσημα λεπτομερείς πληροφορίες για τις ενέργειές της, σε σχέση με τον μετριασμό και την αφαίρεση επιβλαβών ή τοξικών πληροφοριών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk διατυπώνει την ιδέα να περιορίσει δραστικά την εμβέλεια της υπηρεσίας. Λίγο μετά την εξαγορά της εταιρείας πρότεινε, σύμφωνα με άλλες πηγές, ως μέτρο μείωσης του κόστους, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της X αποκλειστικά και μόνος εντός των ΗΠΑ.

Αν και ο Musk δεν έχει ακόμη αποσύρει την Χ από καμία χώρα, μια από τις πηγές είπε ότι ουσιαστικά δεν έχει παραμείνει κανένας υπάλληλος της στην Ευρώπη, καθώς τα γραφεία στο Παρίσι, τη Μαδρίτη και το Βερολίνο έχουν κλείσει. Το γραφείο στο Δουβλίνο, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό, όπως και στο Λονδίνο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι πλέον μέρος της ΕΕ και να υιοθετεί ξεχωριστές υποχρεώσεις για μεγάλες πλατφόρμες.

Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει περίπου το 9% της παγκόσμιας μηνιαίας βάσης ενεργών χρηστών της X, σύμφωνα με στοιχεία από την Apptopia, αν και η καθημερινή χρήση έχει μειωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις μήνες, πέφτοντας μεταξύ 10% και 40% σε ολόκληρη την περιοχή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Elon Musk europe twitter x
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα κέντρα δεδομένων AI αλλάζουν τον χάρτη των ημιαγωγών

Τραμπ: «Κάνουν λάθος» οι κοινότητες που απορρίπτουν τα data centers

Pew: Αυξάνονται γρήγορα οι ιστοσελίδες με ενδείξεις περιεχομένου από AI

Στις ΗΠΑ βρίσκονται πλέον 15 από τις 20 μεγαλύτερες αγορές hyperscale data centers

Η Apple αναδιαμορφώνει τις χρεώσεις του App Store στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Qualco: έργο ψηφιακής χαρτογράφησης της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Υγείας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Alpha Bank: Καταργεί την προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος στις κάρτες Aegean Bonus Visa
  • Active: Ενοποίηση μετοχικής δομής στην Active Computer Systems
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική»
  • «Αξία για το Μέλλον»: Το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στην 90ή ΔΕΘ
  • Έρευνα EY: Το AI επαναπροσδιορίζει το πώς οι καταναλωτές αναζητούν και λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας
  • Spitogatos: Η εικόνα της αγοράς κατοικίας στα ελληνικά νησιά το 2ο τρίμηνο του 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.