Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 14 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Twitter: Συμφωνεί να συμμορφωθεί με τους νόμους της ΕΕ για την παραπληροφόρηση

23/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Twitter συμφώνησε να συμμορφωθεί με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τα fake news, τη ρωσική προπαγάνδα και το κυβερνοέγκλημα, αφού μια ομάδα αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έφτασε στα κεντρικά γραφεία της για να ελέγξει την ικανότητά της να λειτουργεί νόμιμα στην Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Elon Musk, ο ιδιοκτήτης της Twitter, παραιτήθηκε από τον εθελοντικό Κώδικα Πρακτικής του ευρωπαϊκού μπλοκ για την παραπληροφόρηση.

Στην πρώτη άσκηση αυτού του είδους, επετράπη στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εισέλθουν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, για να πραγματοποιήσουν μια εικονική άσκηση με το προσωπικό του Twitter και να δοκιμάσουν τους ελέγχους που εφαρμόζει γύρω από τη ρωσική προπαγάνδα, τα fake news και την εγκληματική δραστηριότητα.

Ο Thierry Breton, ο αρμόδιος επίτροπος για την επιβολή του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, χαιρέτισε το γεγονός ότι η εταιρεία συμφώνησε οικειοθελώς στη δοκιμή. Επανέλαβε την προειδοποίησή του προς όλες τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία η ΕΕ θα ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά για να τηρήσει τους νέους νόμους που τίθενται σε ισχύ τον Αύγουστο.

«Όταν πρόκειται για το διαδικτυακό έγκλημα, δεν μπορεί να υπάρχουν ημίμετρα. Οι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να θέσουν τους απαραίτητους εσωτερικούς ελέγχους και πόρους, για να είναι έτοιμες για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Οι νέοι νόμοι τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου, αλλά οι φόβοι της ΕΕ ότι το Twitter μπορεί να μην συμμορφωθεί είχαν αυξηθεί, με έναν επίτροπο να προειδοποιεί την εταιρεία ότι μια δραστηριότητα «άγριας δύσης» δεν θα ήταν ανεκτή.

Σαράντα τέσσερις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Facebook, συμμετέχουν στον κώδικα πρακτικής της ΕΕ, ο οποίος εισήχθη ως μέσο για να βοηθήσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να προετοιμαστούν για το επερχόμενο κανονιστικό πλαίσιο.

Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει τον Musk ότι, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Twiter θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια πλήρης απαγόρευση στην Ευρώπη και με πρόστιμα που θα έφταναν ακόμη και το 6% των παγκόσμιων εσόδων της.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

twitter
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζήτηση AI αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος των data centers

Διαγωνισμός του ΕΔΥΤΕ για ψηφιακό Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 9,3 εκατ.

Πως λειτουργεί το Parkout app του Δήμου Αθηναίων

Η ΕΕ ζητεί αλλαγές σε Instagram και Facebook για τον εθιστικό σχεδιασμό

Ηλεκτρονικό σύστημα εξετάσεων εφαρμόζει το ΑΠΘ

Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για το Κτηματολόγιο με την υπογραφή της Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Σταθερές πληρότητες και τιμές στα ξενοδοχεία έως τον Μάιο
  • Επίδοση στον Πρόεδρο της Βουλής της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων
  • Τράπεζα Πειραιώς: Πιστοποίηση ISO/IEC 42001 από την TÜV NORD Hellas για τη διαχείριση της AI
  • Οι κάρτες της Πειραιώς τώρα στο Samsung Wallet
  • POWERADE B2Run Aθens 2026: Όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία
  • Ο Πρόεδρος του ΒΕΑ, Κωνσταντίνος Δαμίγος στο Περιφερειακό Κλιμάκιο της Π.Ο.Σ.Ε.Η.
  • 30 χρόνια Edenred: Η εργασία του μέλλοντος στο επίκεντρο της επετειακής εκδήλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Ο Σπύρος Παπαγεωργίου ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Προστασίας Κρισίμων Οντοτήτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • IDEAL Software Solutions: Ψηφιακή διαχείριση του μετοχολογίου της Αττικά Πολυκαταστήματα με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Η ταχεία υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέα κενά ασφαλείας σύμφωνα με έρευνα της TrendAI
  • Η Cyberstack ολοκλήρωσε το έργο υποδομών IT & Cybersecurity για τη Relevance
  • Το Vodafone Business παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες SASE και Secure SD-WAN για ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιχειρήσεων
  • Οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν παγκοσμίως τον Ιούνιο του 2026 – Η ομάδα ransomware The Gentlemen εκτοπίζει την Qilin από την κορυφή
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.