Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες

Καθυστερεί η ανάκαμψη στην αγορά των smartphones – Αναθεωρούνται οι προβλέψεις

01/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Προϊόντα - Υπηρεσίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σύμφωνα με το νεότερο Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της International Data Corporation (IDC), οι παγκόσμιες αποστολές (shipments) smartphone θα μειωθούν κατά 3,2% το 2023, φτάνοντας συνολικά στα 1,17 δισεκατομμύρια μονάδες για το έτος.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η εταιρεία, για μια αναθεώρηση προς τα κάτω, από την πρόβλεψη για μείωση της τάξεως του 1,1% τον περασμένο Φεβρουάριο. Η αναθεώρηση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι ασθενέστερες οικονομικές προοπτικές και ο συνεχιζόμενος πληθωρισμός. Παρά τις χαμηλότερες προβλέψεις για το 2023, η IDC εξακολουθεί να αναμένει ανάκαμψη της αγοράς το 2024, με 6,0% από έτος σε έτος.

«Οι συνομιλίες μας με τα κανάλια, τους συνεργάτες της εφοδιαστικής αλυσίδας και τους μεγάλους OEM, δείχνουν ότι η ανάκαμψη πιέζεται περαιτέρω, αλλά δείχνουν και ένα ασθενέστερο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε η Nabila Popal, research director για το Mobility and Consumer Device Trackers της IDC.

«Η καταναλωτική ζήτηση ανακάμπτει πολύ πιο αργά από το αναμενόμενο σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Αν το 2022 ήταν έτος πλεονάζοντος αποθέματος, το 2023 είναι έτος προσοχής. Ενώ όλοι θέλουν να έχουν τα αποθέματα έτοιμα για να οδηγήσουν το κύμα της αναπόφευκτης ανάκαμψης, κανείς δεν θέλει να τα κρατήσει για πολύ. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι τα brands που παίρνουν το ρίσκο –τη σωστή στιγμή– μπορούν ενδεχομένως να αποκομίσουν μεγάλα οφέλη σε μερίδια».

«Το απόθεμα των καναλιών παραμένει αυξημένο σε πολλές περιοχές και, ενώ τα πράγματα έχουν βελτιωθεί, η εμπιστοσύνη από τους προμηθευτές εξακολουθεί να είναι χαμηλή», δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος Mobility and Consumer Device Trackers της IDC. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε περισσότερα αναδιπλούμενα στην αγορά, κάτι που είναι ένα μεγάλο τεχνολογικό βήμα προς τα εμπρός για τη βιομηχανία, αλλά η χρονική στιγμή είναι ατυχής λόγω των αντίξοων ανέμων.

Καθώς πολλές εταιρείες συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη μείωση των προϋπολογισμών, οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων μπορεί να είναι πολλές. Τώρα είναι η στιγμή να επενδύσετε στους πελάτες και σε ό,τι χρειάζονται και θέλουν. Η υποστήριξη του μάρκετινγκ, τα κίνητρα πωλήσεων και η προωθητική υποστήριξη θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

IDC shipments smartphones
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Hansoo Kim, Samsung Electronics Hellas: Το οικοσύστημα πρέπει να υπηρετεί τον χρήστη και όχι το αντίστροφο

Public Pop Culture: εκεί όπου οι ιστορίες γίνονται εμπειρίες

Η Mastercard ενεργοποιεί τις offline πληρωμές σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή δικτύου στην Ευρώπη

Η LG και η Apple αναβαθμίζουν το έξυπνο σπίτι με νέα αξεσουάρ

Τέλος στο κυνήγι των αγγελιών: στο Ποδαρικό το σπίτι βρίσκει εσένα

Η νέα υπηρεσία «στείλε δέμα» από την Skroutz Last Mile για διανομή πακέτων μέσω θυρίδων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Σχεδόν 39 εκατ. ευρώ από τις ΑΠΕ σε Δήμους και καταναλωτές
  • Η ταχύτητα κρίνεται και μετά το λανσάρισμα
  • The Media Business Game: Η ΕφΣυν στην οικογένεια Μελισσανίδη, ο Αλαφούζος κοντά στο Protagon
  • H Alpha Bank οικοδομεί τη στρατηγική της παρουσία στην Κύπρο
  • Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ 9-15 Νοεμβρίου
  • Υπεγράφη από τον Ν. Χαρδαλιά η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Σαπφούς
  • «Η Ζωή δεν έχει undo»: Ολυμπία Οδός και «Πάνος Μυλωνάς» επενδύουν στην οδική ασφάλεια
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Cyber Resilience Act: Η Νέα Εποχή του Secure-by-Design
  • CRA – Από το Secure-by-Design στην κυβερνοανθεκτικότητα
  • CRA meets AI: Γιατί το Security by Design γίνεται game changer
  • CRA – οι νέες απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας για προϊόντα με ψηφιακά στοιχεία
  • CRA: Just another regulation?
  • Relationship based on TRUST: A Fortinet story
  • Secure-by-Design: Ασφάλεια που Αντέχει όταν Δοκιμάζεται στην Πράξη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.