Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Χωρίς Κατηγορία

Τα foldable το «μοναδικό φωτεινό σημείο» στην αγορά των smartphone

31/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Χωρίς Κατηγορία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις foldable smartphone για το 2023 προβλέπει η IDC, καθώς εισέρχονται στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς νέοι κατασκευαστές και αναβαθμισμένα μοντέλα, με το form factor να εξελίσσεται σε ένα από «τα θετικά σημεία συζήτησης» της κινητής τηλεφωνίας.

Η IDC προβλέπει αύξηση 50,5 τοις εκατό από έτος σε έτος στις παγκόσμιες αποστολές foldable συσκευών το 2023, φτάνοντας τις 21,4 εκατομμύρια μονάδες. Άλλωστε, οι 14,2 εκατομμύρια μονάδες που απεστάλησαν το 2022 ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις προβλέψεις της. Η εταιρεία αναμένει ότι οι κατασκευαστές foldable συσκευών θα συνεχίσουν να αυξάνουν τους αριθμούς τους κάθε χρόνο, φτάνοντας τα 48,1 εκατομμύρια μονάδες το 2027 και αντιπροσωπεύοντας μια αξία που θα υπολογίζεται σε 42 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και θα περίμενε κανείς πως το συγκεκριμένο επίπεδο ανάπτυξης θα σήμαινε και μια αύξηση της αναλογίας του τμήματος στη συνολική αγορά των smartphone, αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ένα μικρό μερίδιο. Για το 2022, τα στοιχεία της IDC αποδίδουν μερίδιο 1,2 τοις εκατό στις αναδιπλούμενες συσκευές, το οποίο υπολογίζεται πως θα φτάσει στο 3,5 τοις εκατό το 2027.

Η IDC σημειώνει ότι το συγκεκριμένο form factor παραμένει «το μόνο θετικό σημείο συζήτησης» στη συνολική αγορά των smartphone, η οποία παρουσίασε κάμψη κατά περισσότερο από 11 τοις εκατό το 2022. Πρόσθεσε ότι αν και έχει σημειωθεί πτώση 10 τοις εκατό στη μέση τιμή πώλησης των foldables το 2022, οι συσκευές παραμένουν στην κατηγορία των premium.

«Η IDC παρατήρησε τεράστιες βελτιώσεις στην ανθεκτικότητα και την κατασκευή, ενώ η συνολική εμπειρία χρήστη έχει βελτιωθεί, με τις εξελίξεις στο λογισμικό και το υλικό σε όλους τους προμηθευτές». Ο αυξημένος αριθμός μοντέλων, «τόσο από νέους όσο και από τρέχοντες κατασκευαστές, αναμένεται να φέρουν περαιτέρω βελτιώσεις στην κατηγορία, για να βοηθήσουν στη συνεχή υιοθέτηση».

Αν και τα αναδιπλούμενα αναμένεται πως θα συνεχίσουν σε μια θετική τροχιά, η IDC υποστηρίζει ότι η αγορά των smartphone θα παρουσίασε μικρή κάμψη το 2023.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

foldables IDC smartphones
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πάροχοι κερδίζουν μερίδιο στις πωλήσεις smartphones στην Ευρώπη παρά την πτώση

Εθελοντική Αιμοδοσία Microbase Οκτωβρίου 2026

Πάνω από 230 εκατ. λιγότερα φθηνά smartphones ετησίως έως το 2030

Πάνω από 3,4 δισ. άνθρωποι εκτός mobile internet, προειδοποιεί η GSMA

Hellas-Space 2.0 με έργα 350 εκατ. ευρώ και στόχο 50% ελληνική συμμετοχή

Weekly Telecom: Η τεχνολογία θέλει σχέδιο, οι πολίτες αποτέλεσμα και η γραφειοκρατία error 404!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • GR8 Communication: Βραβείο για το καλύτερο ΑΙ Video στα Content Marketing Awards 2026
  • Δ. Παπαστεργίου: «Ψηφιακές λύσεις σε κάθε επίπεδο της Δημόσιας Διοίκησης»
  • Ν. Παπαθανάσης: 4 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Τρίπολης
  • Δικαίωση ΚΕΕΕ & Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων για τον Κανονισμό PPWR
  • Συμπράξεις της ΕΕ στον τομέα της έρευνας: Πράσινο φως για τα οικονομικά τους
  • Ν. Παπαθανάσης: 2,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων στην Κοζάνη
  • Στρατηγική συμφωνία Serdal Holding και AWG META
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
  • Το itSMF Hellas εγκαινίασε τη σειρά συναντήσεων Beers & Peers με μια ξεχωριστή βραδιά δικτύωσης!
  • Cisco Connect 2026 Greece: Οι κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές, η ασφάλεια και η εργασία στην εποχή του AI
  • Τι δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης
  • Συνεργασία Διανομής της Itway Hellas με την Nozomi Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.