Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Μελέτες

Την πρώτη ολιστική έρευνα για το 5G στη χώρα μας παρουσίασε η Accenture

24/07/2020Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Μελέτες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με ενδιαφέρον υποδέχθηκε χθες η τηλεπικοινωνιακή αγορά και όχι μόνον την έρευνα της Accenture Research υπό τον τίτλο «Fuel for Innovation: Greece’s Race to 5G».

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Accenture, Κυριάκος Σαμπατακάκης η μελέτη για το 5G αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2017 με την μελέτη για την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας «Digital Greece: Τhe path to Growth» την οποία εκπόνησε σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, και συνεχίστηκε το 2019 με την μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελληνική οικονομία «Greece: With an AI to the Future» σε συνεργασία με την Microsoft.

Στη συνέχεια προλογίζοντας την παρουσίαση της μελέτης που έγινε από τον Βαγγέλη Καρέλη, Senior Manager Networkservices της Accenture απάντησε στο ερώτημα «γιατί το 5G αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα»:

«Με βάση την διεθνή και τοπική εμπειρία της εταιρείας μας, βλέπουμε διαχρονικά ότι κάθε νέα γενιά τεχνολογίας στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, είναι συνυφασμένη με ένα κύμα οικονομικής ανάπτυξης, καθώς συμβάλει στην βελτίωση του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούμε, ζούμε και εργαζόμαστε. Με την μετάβαση στην τεχνολογία 5ης γενιάς, η ασύρματη συνδεσιμότητα θα είναι ταχύτερη, αξιόπιστη και θα προσφέρει μεγαλύτερη χωρητικότητα και εξαιρετικά γρηγορότερη απόκριση, αλλά κυρίως θα αποτελέσει «κλειδί» για την ευφυή διασύνδεση και τον έλεγχο κάθε είδους συσκευής, που σήμερα βρίσκεται εκτός δικτύου.

Αυτό θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για νέες καινοτόμες εφαρμογές, που θα αλλάξουν θεμελιωδώς τον ρόλο που θα έχει η ασύρματη προβασιμότητα στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις και συνολικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των οικονομιών. Εδώ στην Accenture, θεωρούμε ότι το 5G θα είναι τόσο επαναστατικό και θα αλλάξει τον κόσμο, όπως στο παρελθόν η ηλεκτρική ενέργεια, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία.

Μάλιστα, η Accenture, μέσω αντίστοιχων ερευνών που έχει εκπονήσει σε παγκόσμια κλίμακα, έχει ποσοτικοποιήσει τον οικονομικό αντίκτυπο του 5G τόσο σε επίπεδο ΑΕΠ όσο και απασχόλησης. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι μόνο για τις ΗΠΑ εκτιμάται ότι έως το 2025, το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά $500δις λόγω 5G, καθώς και ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας θα αυξηθεί κατά 11 εκατομμύρια. Αντίστοιχα, συνολικά, στα κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται ότι το ΑΕΠ θα διευρυνθεί κατά $288 δις μέχρι το 2028, συμβάλλοντας στη δημιουργία 1,8 εκατομμυρίων θέσεων απασχόλησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο εργάζονται ήδη για να αναπτύξουν γρήγορα το 5G. Ενώ οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ηγούνται στην εμπορική διάθεσή του, βλέπουμε τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη να ακολουθούν γρήγορα στην «κούρσα για το 5G». Συγκεκριμένα στην Ευρώπη, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020, 27 κράτη της ΕΕ έχουν ολοκληρώσει τις δημόσιες διαβουλεύσεις για το φάσμα, σε 15 κράτη μέλη έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον μία δημοπρασία φάσματος, ενώ σε 9 επιπλέον κράτη προγραμματίζεται τουλάχιστον μία δημοπρασία φάσματος εντός του 2020, παρόλο που η πρόσφατη συγκυρία ενδέχεται να καθυστερήσει τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Σχετικά με την εμπορική διάθεση του 5G στην Ευρώπη, ξεκινώντας από το 2019 αρκετοί πάροχοι ετοίμασαν και τον εμπορικό σχεδιασμό τους, καθώς τα πρώτα συμβατά 5G smartphones ήταν ήδη διαθέσιμα, με αποτέλεσμα πολλές ευρωπαϊκές χώρες να απολαμβάνουν υπηρεσίες 5G. Η εμπορική διάθεση πάντως αφορά μικρές μεμονωμένες περιοχές (κυρίως «hot spots») και υπηρεσίες γρήγορου ίντερνετ (enhanced mobile BB eMBB), με την ΕΕ να εκτιμά ότι μέχρι το 2025 οι συνδέσεις 5G προβλέπεται να φτάσουν στο 15% των συνολικών συνδέσεων, το 90% εκ των οποίων θα αφορά και πάλι το eMBB.»

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G Accenture
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online

Οι γονείς στην Ελλάδα θεωρούν το YouTube βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους

Πειραιώς & Accenture: AI Hub στην Ελλάδα με τεχνολογίες της Anthropic

Skroutz: αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

ESG στην Ελλάδα: υψηλές προσδοκίες, ελλιπής κατανόηση

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.