Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 13 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Μελέτες

Μη ικανοποιητική πρόοδος στις ταχύτητες σύνδεσης το 2018 σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΡΙΩΝ

15/04/2019Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Μελέτες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

«Ελαφριά» χαρακτηρίζει η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομέιων) την αύξηση της συνολικής ταχύτητας σταθερής πρόσβασης στο διαδίκτυο με βάση τα στατιστικά των μετρήσεων των εγγεγραμμένων χρηστών της πλατφόρμας μέτρησης ευρυζωνικών χαρακτηριστικών ΥΠΕΡΙΩΝ για το έτος 2018.

Όπως επισημαίνει στη σχετική αναφορά της, που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, «για το σύνολο των μετρήσεων, το 2018 παρατηρήθηκε ελαφρά αύξηση, που αποδίδεται στην αύξηση χρηστών με συνδέσεις δικτύων νέας γενιάς (VDSL, FTTx). Η βελτίωση της ταχύτητας αντανακλάται και στο υψηλότερο ποσοστό ονομαστικής ταχύτητας που επιτυγχάνεται, τόσο γενικά, όσο και για τα δημοφιλέστερα πακέτα σύνδεσης (24Mbps/1Mbps, 50Mbps/5Mbps, 50Mbps/10Mbps)».

Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο για το 2018 ήταν 16,3 Mbps για τη λήψη δεδομένων (downloading) και 2,4 Mbps για την αποστολή δεδομένων (uploading). Οι ταχύτητες αυτές, αν και αυξημένες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, παραμένουν χαμηλές και αντιστοιχούν στο 38% της προσφερόμενης ονομαστικής ταχύτητας λήψης και στο 72% της ονομαστικής ταχύτητας αποστολής δεδομένων.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ, αύξηση γενικά παρουσιάζεται στην καθυστέρηση, τη διακύμανση της καθυστέρησης και το ποσοστό απωλειών πακέτων, που υποδεικνύουν αύξηση του επιπέδου συμφόρησης των δικτύων (μεγαλύτερος χρόνος αναμονής για τη μετάδοση και τη λήψη των πακέτων).

Κατά συνέπεια, παρά τη σταδιακή βελτίωση στην ταχύτητα των δικτύων, τα αποτελέσματα δεν δείχνουν βελτίωση στην καθυστέρηση και στο ποσοστό απωλειών πακέτων, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για διαδραστικές εφαρμογές και ζωντανή μετάδοση φωνής ή δεδομένων. Επίσης, ένδειξη για το βαθμό συμφόρησης των δικτύων αποτελεί και η μεγάλη διακύμανση μεταξύ ωρών αιχμής – μη αιχμής που παρουσιάζεται στην ταχύτητα και στο ποσοστό απωλειών πακέτων.

Η ΕΕΤΤ πάντως επισημαίνει και τις «αδυναμίες» του μετρητικού συστήματος σημειώνοντας ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία η ευαισθητοποίηση του κοινού ώστε να υπάρχει αύξηση του αριθμού των χρηστών και των μετρήσεων των χρηστών σε εργαλεία όπως το ΥΠΕΡΙΩΝ, για να γίνονται εκτιμήσεις μεγεθών με μεγαλύτερη ακρίβεια σε μικρότερη γεωγραφική κλίμακα, καθώς και ανά πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Η αύξηση του αριθμού των χρηστών και των μετρήσεων θα βοηθήσει επίσης ώστε να υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα ως προς τη γεωγραφική κατανομή των συνδρομητών ή ως προς την κατανομή των συνδρομητών ανάμεσα στους παρόχους, με στόχο τη μεγαλύτερη συγκρισιμότητα των αποτελεσμάτων».

Τα στατιστικά που παρουσιάζονται αφορούν στις συνδέσεις εμπορικών παρόχων υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο, μέσω σταθερού δικτύου πρόσβασης οποιασδήποτε τεχνολογίας. Υπολογίζονται βάσει των μετρήσεων των εγγεγραμμένων χρηστών, στις οποίες εφαρμόζονται έλεγχοι ορθότητας πριν την εισαγωγή τους στη βάση δεδομένων, με σκοπό τη μείωση των λαθών.

Ειδικότερα, οι σχετικές διαφορές για το 2018 σε σχέση με το 2017 ήταν:

  • Για την ταχύτητα:
    • Στη ροή καθόδου, αύξηση 24,45% για τη μέση τιμή και 17,01% για τη μεσαία τιμή ταχύτητας.
    • Στη ροή ανόδου, αύξηση 40,98% για τη μέση τιμή και 2,01% για τη μεσαία τιμή ταχύτητας.
  • Για την καθυστέρηση, μείωση 3,59% για τη μέση τιμή και αύξηση 6,39% για τη μεσαία τιμή.
  • Για τη διακύμανση καθυστέρησης, αύξηση 1,86% για τη μέση τιμή και 12,45% για τη μεσαία τιμή.
  • Για το ποσοστό απωλειών πακέτων, αύξηση 9,33% για τη μέση τιμή και 25,68% για τη μεσαία τιμή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Υπερίων
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκλήρωση δημόσιας διαβούλευσης για τις ζώνες ραδιοφάσματος 900 MHz και 1800 MHz

Η Xiaomi παρουσιάζει την έκθεση ESG

3 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον χρόνο τους online

Οι γονείς στην Ελλάδα θεωρούν το YouTube βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους

Skroutz: αύξηση 23% στις παραγγελίες και παραδόσεις μία ημέρα ταχύτερα το φετινό Πάσχα

Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία για τρίτη θητεία στην Ολομέλεια της ΕΕΤΤ μέσω αλλαγής θέσης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • GEP: Έναρξη της Πανελλήνιας Έρευνας για την Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία
  • Το κόστος απασχόλησης παραμένει βασική πρόκληση για τις επιχειρήσεις
  • Qualco και Cenobe: Σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τη Mysten Labs και την xMoney
  • SmartTalks #116: Άρης Ξυπολιτόπουλος, Business Basics – Επιστροφή στην ουσία του επιχειρείν!
  • Αγγελική Τριανταφύλλου: Η Ελληνο-Σουηδή επιστήμονας φιναλίστ για Βελτίωση γεύσης και υφής
  • Ευάγγελος Ελευθερίου: Ο Ελληνο-Ελβετός εφευρέτης φιναλίστ για Επαναπροσδιορισμό της αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
RSS itsecuritypro.gr
  • Η «φούσκα» των ψηφιακών συνδρομών: Γιατί το AI ακριβαίνει ενώ οι παροχές μειώνονται;
  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ransomware 2026: Η Kaspersky αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και τακτικές των κυβερνοεγκληματιών
  • Nέα PowerWalker Marine UPS διανέμει η Professional Services
  • Το Νέο Πρόσωπο του Ransomware το Α’ Τρίμηνο του 2026: Λιγότερες Ομάδες, Πιο Επιθετικές Τακτικές
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.