Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Το νέο τοπίο για τα ελεύθερα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια

06/09/2018Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η οριστικοποίηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) της απόφασής του για την απόδοση πέντε τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, σε ΣΚΑΪ, STAR, Alpha, ANT1 και Ε TV, έναντι τιμήματος 35 εκατ. ευρώ (η κάθε μια άδεια) φέρνει το κλείσιμο του Mega που για τους γνωστούς λόγους δεν μπήκε στη διαδικασία που προηγήθηκε.

Όπως έσπευσε να διευκρινίσει χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ερωτηθείς σχετικά, το Mega, δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, όταν τα αδειοδοτημένα πλέον πέντε κανάλια θα πληρώσουν για να εκπέμπουν.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΕΣΡ οι προαναφερόμενοι οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3,5 εκατ. ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών. Πιθανότατα τότε να επιχειρηθεί το οριστικό κλείσιμο του Mega, έπειτα από 28 ολόκληρα χρόνια. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στη διαδικασία.

Όπως σημειώνεται από την ανεξάρτητη αρχή ο ANT1 την ενημέρωσε ότι για την κάλυψη της πρώτης δόσης του τιμήματος θα προβεί σε τραπεζικό δανεισμό από αναγνωρισμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της αλλοδαπής, προσκομίζοντας τα σχετικά παραστατικά. Το Ε TV αντίστοιχα δήλωσε στο ΕΣΡ ότι η κάλυψη του ποσού της πρώτης δόσης της αδείας θα προέλθει από αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί. Όλοι οι υπόλοιποι οριστικώς προεπιλεγέντες ενημέρωσαν ότι η κάλυψη της πρώτης δόσης του τιμήματος θα γίνει από χρηματικούς πόρους προερχόμενους από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, προσκομίζοντας σχετικά παραστατικά και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών τους.

Οι υπόλοιπες 9 δόσεις θα καταβάλλονται εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε ημερολογιακού έτους. Υπενθυμίζεται ότι οι άδειες που προκηρύχθηκαν με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ ήταν 7. Προσήλθαν αρχικά 6 ενδιαφερόμενοι, ωστόσο, απορρίφθηκε το αίτημα της εταιρείας Τηλεοπτικής Ελληνική γιατί δεν πληρούσε όρο του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Digea ΕΣΡ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    AI laptops, gaming και επενδύσεις ενισχύουν την παρουσία της Acer στην Ελλάδα

    Η LG Electronics ανακοινώνει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου 2026

    25 χρόνια Hellas Sat: μια διαδρομή που έφερε Ελλάδα και Κύπρο στο Διάστημα – το επόμενο βήμα με τον Hellas Sat 5

    Από την επιτάχυνση στην επένδυση: το Envolve επενδύει σε πέντε νεοφυείς επιχειρήσεις

    Η Ελλάδα πρώτη στη συμμετοχή των δοκιμών 5G μεταξύ χωρών με συγκρίσιμο κατά κεφαλήν ΑΕΠ

    Η LG Electronics γίνεται προτιμώμενος συνεργάτης της NVIDIA για λύσεις τροφοδοσίας και ψύξης

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • METLEN, Thales Alenia Space και Thales Hellas ενώνουν τις δυνάμεις τους
    • ΥΠΕΚΑ: Επεκτείνεται περαιτέρω η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
    • Ν. Παπαθανάσης: 2,48 εκατ. ευρώ για την ανέγερση Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
    • Το Πλαίσιο εγκαινιάζει στην Πάτρα το νέο, υπερσύγχρονο κατάστημά του
    • Ν. Χαρδαλιάς: «Αναβαθμίζουμε τη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι»
    • Ιστορικό βήμα για το Αχαϊκό Ελαιόλαδο
    • Δ. Μαρκόπουλος: «Στήριξη των πολιτών με δημοσιονομική υπευθυνότητα απέναντι στην ενεργειακή κρίση»
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η συνεργασία Eplan και Rittal μετατρέπει τον σχεδιασμό σε επιχειρηματικό πλεονέκτημα
    • Η Info Quest Technologies επίσημος διανομέας της Cloudflare σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα
    • Γεωπολιτική, AI και ψηφιακή απάτη επαναπροσδιορίζουν την κυβερνοανθεκτικότητα
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.