Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 15 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Σχολικός διαγωνισμός Coding της Samsung σε συνεργασία με το British Council

31/05/2017Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με τη βράβευση της νικήτριας ομάδας ολοκληρώθηκε ο σχολικός διαγωνισμός Coding που διοργάνωσε η Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το British Council. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και στόχος του είναι η ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων και της καινοτόμου σκέψης των μαθητών. Το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν τεχνολογικός εξοπλισμός Samsung αξίας 3.000€ για το σχολείο, καθώς και ένα Samsung tablet για κάθε μαθητή και τον εκπαιδευτικό της νικήτριας ομάδας.

Νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η ομάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών για την ανάπτυξη της εφαρμογής “Help Friend”. Μέσω του “Help Friend”, οι μαθητές μπορούν να καταγράφουν τα συναισθήματά τους με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ενεργή επικοινωνία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών και τη μείωση αρνητικών συμπεριφορών στο σχολείο. Το ερωτηματολόγιο της εφαρμογής ήταν επίσης μεταφρασμένο στην αραβική και κουρδική γλώσσα για να χρησιμοποιηθεί και από τα 35 προσφυγόπουλα που φοιτούν στο σχολείο.

samsung-innovathens

«Για μας που κουβαλάμε κάποια χρόνια στην εκπαίδευση, η χρήση ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία μας γεμίζει άγχος. Νιώθουμε ότι το παραδοσιακό “μολύβι και χαρτί” είναι απαραίτητα και αναντικατάστατα» δήλωσε η Βασιλική Βούλτσιου, Διευθύντρια του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών και συνέχισε «Φέτος, ανοίξαμε την σχολική μας αγκαλιά σε ένα τσούρμο προσφυγόπουλα. Μαθητές με άλλη γλώσσα, άλλες μνήμες, φόβους και ελπίδες από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Η πέμπτη δημοτικού, η οποία κέρδισε το φετινό διαγωνισμό, δεν είναι μια ταλαντούχα ή ξεχωριστή τάξη. Είναι μια τάξη όπως όλες οι άλλες, η οποία ωστόσο θέλησε να γνωρίσει περισσότερο τον διαφορετικό πλησίον της. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και τα εργαλεία της ψηφιακής τάξης, έφτιαξαν ένα λογισμικό συναισθηματικής ενημερότητας, με το οποίο μπορούν να κατανοούν καλύτερα το συναίσθημα της τάξης, του σχολείου και των φίλων τους, δίχως περιορισμούς γλώσσας χαρτιού ή μολυβιού. Συγχαρητήρια στα παιδιά Τάσο, Δήμητρα, Κωνσταντίνο, Θοδωρή και τους καθοδηγητές τους Κυριάκο και Ανδρέα».

Η Ειρήνη Βασιλείου, Marketing & Communications Manager στη Samsung Electronics Hellas, δήλωσε: «Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν τόσο ένθερμα την προσπάθειά τους. Όλες οι ιδέες είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και ελπίζουμε να αξιοποιηθούν σύντομα στα σχολεία τους. Στη Samsung θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, ως απαραίτητο εφόδιο για το μέλλον τους».

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων Coding είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα σχολεία που διαθέτουν τη Smart Classroom της Samsung και ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Συνολικά 21 ομάδες, αποτελούμενες από 2 έως 5 μαθητές, συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αναπτύσσοντας τις ιδέες τους για τη δημιουργία μίας εφαρμογής ή μίας ιστοσελίδας που δίνει λύση σε ένα καθημερινό σχολικό τους πρόβλημα. Οι μαθητές των 10 καλύτερων ομάδων παρουσίασαν τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εφαρμογές τους σε μια τριμελή κριτική επιτροπή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν: η Ελίνα Ροϊνιώτη, Κοινωνιολόγος και ερευνήτρια στον τομέα των ψηφιακών παιχνιδιών, Πάντειο Πανεπιστήμιο – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Σοφία Αξωνίδη, Υπεύθυνη διαχείρισης WWF Greenspaces και ο Γιώργος Γκριτζάλας, Digital Marketing and Social Media Specialist, Co-Founder Hangover media.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

british council Innovathens Samsung
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημη κυκλοφορία των Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8, Flip8, Watch Ultra2 και Watch9 από τη Samsung

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές φαίνεται να αγκαλιάζουν τα νέα Samsung Galaxy Z Fold8

SmartTalks #126: Λευτέρης Αντωνόπουλος, Vodafone – Ασφαλής ψηφιακή οικογένεια!

Οι Ευρωπαίοι αναζητούν smartphones με μεγαλύτερη οθόνη για την ολοκλήρωση πολύπλοκων εργασιών

Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8 και Flip8: τα αναδιπλούμενα smartphones για κάθε τρόπο ζωής

Samsung Galaxy Watch Ultra2 και Watch9: ένας σύμμαχος ευεξίας στον καρπό σας

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα για το επτάμηνο του 2026 η επιβατική κίνηση
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ συγγενών και οικείων προσώπων
  • ABB: Παρουσιάζει το πρώτο Πακέτο Επέκτασης για το κορυφαίο της σύστημα κατανεμημένου ελέγχου
  • Forscope: Νέα έρευνα της αγοράς λογισμικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
  • DOTSOFT Α.Ε.: Αύξηση κύκλου εργασιών στα €12,79 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2026
  • Η Μάντσεστερ Σίτι υπογράφει παγκόσμια συνεργασία με το Trendyol
  • Η LALIGA EA SPORTS για τα επόμενα τρία χρόνια στην COSMOTE TV
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εποχή της οδηγίας NIS2
  • OpenAI: Πώς εγκληματικά δίκτυα χρησιμοποίησαν το ChatGPT για τη λειτουργία οργανωμένων scams
  • EU AI Act: Τι μπορεί να φέρει ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των κανόνων διαφάνειας
  • Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026
  • Black Hat USA 2026: Τα εργαλεία που δείχνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.