Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ο Νίκος Παππάς στο κέντρο ελέγχου του δορυφόρου Hellas Sat 2

08/02/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σειρά ενημερωτικών επισκέψεων, μεταξύ των οποίων και στο κέντρο ελέγχου του δορυφόρου Hellas Sat 2 είχε την Τρίτη (7 Ιανουαρίου) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενόψει της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ).

pappas-hellas-sat-2

Ο κ. Παππάς συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου του Λευτέρη Κρέτσο και Βασίλη Μαγκλάρα, επισκέφθηκε επίσης την Ελληνική Πρωτοβουλία Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών, Corallia, την εταιρεία – προγραμματιστή και κατασκευαστή αισθητήρων υψηλής ποιότητας, European Sensor Systems και την εταιρεία ηλεκτρονικών συστημάτων, Thales Hellas.

Στη διάρκεια των συναντήσεων τονίστηκε η σημασία της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Εφαρμογών για το συντονισμό όλων των φορέων που αναπτύσσουν σχετική δραστηριότητα, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα. Η δημιουργία ενός φορέα, ο οποίος θα κεφαλαιοποιήσει τις μέχρι σήμερα προσπάθειες, θα βάλει τέλος στην αδυναμία αξιοποίησης των δεκάδων φορέων που εργάζονται στο πεδίο των διαστημικών εφαρμογών παγκοσμίως, θα συντονίσει την εκπροσώπηση της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς και θα προωθήσει αποτελεσματικά τις εφαρμογές που αναπτύσσονται.

«Στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχουμε θέσει πρωταρχικό μας στόχο την ισότιμη συμμετοχή όλων των Ελλήνων στη νέα ανάπτυξη. Και, με αυτόν τον τρόπο, μπαίνουμε δυναμικά στη μάχη για την καταπολέμηση του “brain drain” που τόσο πληγώνει τη χώρα μας. Υλοποιώντας ακριβώς τον συγκεκριμένο στρατηγικό μας σχεδιασμό, το ΕΚΔΕ θα συντονίσει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο», τόνισε μεταξύ άλλων στους συνομιλητές του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Στο Corallia, ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δράσεις υποστήριξης καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών (innovation clusters) σε συγκεκριμένους τομείς και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός.

Η διοίκηση της Hellas Sat, του παρουσίασε τις δορυφορικές υπηρεσίες που προσφέρει ο δορυφόρος σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότιο Αφρική.

Η European Sensor Systems ενημέρωσε τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ για τα προϊόντα της, τους αισθητήρες υψηλής ποιότητας που σχεδιάζονται από Έλληνες επιστήμονες και χρησιμοποιούνται σε εξελιγμένες εφαρμογές ελέγχου και παρακολούθησης σε τομείς όπως η βιομηχανία, η ιατρική και η αεροδιαστημική.

Ο Νίκος Παππάς ξεναγήθηκε, επίσης, στις εγκαταστάσεις της Thales στο Κορωπί, όπου εδώ και 30 χρόνια η εταιρεία αναπτύσσει σειρά συστημάτων για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικά συστήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage και συστήματα αεράμυνας), καθώς και συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, σηματοδότησης του κύριου σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και εποπτείας-επικοινωνίας για το μετρό της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Hellas Sat νίκος παππάς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Sparkle & Hellas Sat: δοκιμή κβαντικής ασφάλειας στα data centers τους στην Ελλάδα

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Η παρουσία της Hellas Sat στο Battlefield ReDEFiNED

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.