Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες»Διάφορα

Αύξηση στη χρήση της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Εκλογών ΖΕΥΣ του ΕΔΕΤ

16/07/2014infocomBy infocom2 Mins Read Διάφορα Προϊόντα - Υπηρεσίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής πρυτάνεων για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συμπληρώνονται 251 αμιγώς ηλεκτρονικές εκλογές οργάνων στα ελληνικά Πανεπιστήμια και άλλους φορείς με χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος ΖΕΥΣ. Το σύστημα προσφέρεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας και εξασφαλίζει την αδιάβλητη διεξαγωγή απόρρητων ψηφοφοριών με ηλεκτρονικό τρόπο.

e-voting

Από τις 19/10/2012 που έγινε η πρώτη εκλογή, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, περισσότεροι από 45.000 εκλέκτορες έχουν αξιοποιήσει την ψηφιακή αυτή κάλπη  για την εκλογή διοικητικών οργάνων (Συμβούλια Ιδρύματος, Πρυτάνεις, Κοσμήτορες Σχολών, Πρόεδροι και Προϊστάμενοι Τμημάτων κλπ.) με τα ποσοστά συμμετοχής πολύ ανώτερα από τα αντίστοιχα των συμβατικών εκλογών.

Η υλοποίηση και παραγωγική αξιοποίηση αυτής της καινοτόμου διαδικτυακής υπηρεσίας αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ψηφιακή εξέλιξη της χώρας, καθώς την θέτει στην πρωτοπορία των πλέον εξελιγμένων κρατών στον τομέα της ηλεκτρονικής δημοκρατίας.

Η εγκυρότητα του συστήματος  ΖΕΥΣ (http://zeus.grnet.gr) αποτυπώνεται στην εμπιστοσύνη των πλέον επιφανών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας, καθώς προσφέρει αδιάβλητες διαδικασίες ψηφοφορίας, διασφαλίζοντας τόσο την ανωνυμία των ψηφοδελτίων, όσο και την αποτροπή οποιασδήποτε αλλοίωσής τους. Αυτό εξασφαλίζεται με την αξιοποίηση των πλέον προηγμένων τεχνολογιών κρυπτογράφησης και κατανεμημένης επεξεργασίας.

Σημαντική προσπάθεια έχει επίσης επενδυθεί και στη διαμόρφωση φιλικής επικοινωνίας τόσο για τα μέλη της εκάστοτε εφορευτικής επιτροπής, όσο και για τον τελικό ψηφοφόρο, έτσι ώστε να διευκολύνεται η αξιοποίηση της ψηφιακής αυτής υπηρεσίας από μεγάλο εύρος χρηστών.

Η υπηρεσία ΖΕΥΣ υποστηρίζει πολλαπλούς τύπους εκλογών (με μία ή περισσότερες επιλογές, με ιεραρχημένες επιλογές κλπ.) καλύπτοντας έτσι σχεδόν όλες τις πιθανές ανάγκες ενός συλλογικού φορέα. Επιπλέον, είναι το μοναδικό σύστημα στον κόσμο με αντίστοιχες δυνατότητες του οποίου ο κώδικας είναι ανοικτός (open source) και ελεύθερα διαθέσιμος στο διαδίκτυο (https://github.com/grnet/zeus). Με τον τρόπο αυτό οι μηχανισμοί και ο σχεδιασμός του συστήματος μπορούν να διερευνηθούν και να πιστοποιηθούν από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Το ΕΔΕΤ διαθέτει την υπηρεσία ΖΕΥΣ δωρεάν σε όλη την ακαδημαϊκή/ερευνητική κοινότητα, μετά από σχετική αίτηση. Επιπλέον, το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα την διαδικτυακή υπηρεσία για εκλογές που περιλαμβάνουν μέχρι 40 ψηφοφόρους από τη διεύθυνση: https://zeus.grnet.gr

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΔΕΤ ΖΕΥΣ ηλεκτρονικές εκλογές
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Samsung και Google παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα νέα έξυπνα γυαλιά στην έκθεση Google I/O 2026

Η Philips παρουσιάζει την πρώτη αυτόνομη dual-sided οθόνη

Η mobiplus.co παρουσιάζει τα mobiplus eze AI Smart Stores για ξενοδοχεία

Ξεκίνησε παγκοσμίως η επίσημη διάθεση του Samsung One UI 8.5

Η Samsung αναβαθμίζει την εφαρμογή Try Galaxy

Η Salesforce παρουσιάζει το Headless 360

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.