Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Οι Industry Disruptors φέρνουν στην Ελλάδα το Founder Institute

28/03/2014infocomBy infocom3 Mins Read Startup Ελλάδα Καινοτομία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο μεγαλύτερος startup accelerator στον κόσμο, το Founder Institute, φέρνει στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα κατάρτισης για νεοφυής επιχειρήσεις, έπειτα από πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Industry Disruptors.

idfi

Σε εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής κατάρτισης του Founder Institute έχουν τη δυνατότητα να ενταχτούν όσοι θέλουν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα πάνω στον τεχνολογικό τομέα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «τρέχει» με μεγάλη επιτυχία το Founder Institute σε 36 χώρες και πάνω από 70 πόλεις σε όλον τον κόσμο, κι έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Τα credits για την επιτυχία αυτή θα πρέπει να αποδοθούν στον οργανισμό Industry Disruptors, που προωθεί την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, διότι χάρη στην 6μηνη προσπάθεια που κατέβαλε, κατάφερε να πείσει το Founder Institute για το πρόσφορο έδαφος που υπάρχει στην Ελλάδα προκειμένου να αναδειχτούν εταιρείες που εστιάζουν στον τομέα της τεχνολογίας.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι τετράμηνη, αρχής γενομένης από τις 7 Μαΐου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθούν 14 απογευματινές συνεδρίες τόσο στο φυσικό χώρο των Industry Disruptors, όσο και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κάθε ενότητα του προγράμματος θα παραδίδεται από τρεις μέντορες, οι οποίοι θα μοιράζονται τις απόψεις τους και θα παρέχουν συμβουλές μέσα από την εμπειρία τους. Αξίζει να αναφερθούν μερικά δυνατά ονόματα μεντόρων όπως ο Σωτήρης Συρμακέζης (γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς), ο Γιάννης Δοξαράς (διευθύνων σύμβουλος Warp.ly), ο Κωστής Σταυρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος του iSquare), ο Τάσος Φλάμπουρας (γενικός διευθυντής της Aventurine), ο Μάρκος Βερέμης (ιδρυτής και CEO της Upstream), ο Χρήστος Κασκαβέλης (ιδρυτής και COO της Velti) και πάρα πολλοί ακόμα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ως τις 25 Απριλίου, και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 499 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για την κάλυψη λειτουργικών και διαχειριστικών εξόδων του προγράμματος, καθώς και για τα κόστη μεταφοράς και διαμονής των μεντόρων.

Σημειώνεται πως όσοι υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ως τις 30 Μαρτίου δεν θα επιβαρυνθούν με το κόστος εγγραφής καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και δύο υποτροφίες, μία για τον καλύτερο υποψήφιο (Applicant Distinction Fellowship) και μία για την καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship).

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος στη χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά εκδηλώσεων προκειμένου το ευρύ κοινό να ενημερωθεί σχετικά με αυτό. Στην πρόσφατη, πρώτη, εκδήλωση που έλαβε χώρα στο «The Cube», παρευρέθησαν αρκετοί επίδοξοι επιχειρηματίες προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Founder Institute.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησαν μετά το τέλος της εκδήλωσης οι συνιδρυτές των Industry Disruptors Μιχάλης Στάγκος και Κάρλα Τάνας, καταδεικνύοντας την μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το πρόγραμμα του Founder Institute διεθνώς, είπαν χαρακτηριστικά πως: «το Founder Institute κατάφερε να αντιστρέψει τη ρήση που λέει πως 9 στα 10 startups αποτυγχάνουν, δημιουργώντας 9 στις 10 βιώσιμες επιχειρήσεις». Απαριθμώντας μια σειρά από «βαριά» ονόματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως μέντορες, ο κ. Στάγκος συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια νέα εθνική ομάδα πρωταθλητών στο κομμάτι του τεχνολογικού startup».

Ακολουθεί απόσπασμα από τη συνέντευξη των συνιδρυτών του Industry Disruptors στο infocom.gr


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

FI Founder Institute idgd industry disruptors start-up startup startupgreece
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    70 εκατ. $ από Έλληνες επενδυτές στο νέο Fund V του Endeavor Catalyst

    Wonderful: ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης για την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος ΑΙ

    H SellBuyPlay δημιουργεί το πρώτο παγκοσμίως retail eCommerce και gaming marketplace με MiCA άδεια

    8 startups εντάσσονται στον 10ο κύκλο του Scale Up της Endeavor

    Η Perceptual Robotics εξασφαλίζει χρηματοδότηση άνω των £4 εκατ.

    Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
    • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.