Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Internet»Applications

Αυξάνεται η χρήση mobile data στην Ελλάδα

19/03/2014infocomBy infocom3 Mins Read Applications Telecoms Ελλάδα Κινητή Μελέτες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με αφορμή την παρουσίαση του Motorola Moto G και την αποκλειστική διάθεσή του από τη Wind ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε την όλο και πιο μεγάλη αύξηση της χρήσης του Mobile Internet. «Οι γρήγορες ταχύτητες που προσφέρει το νέο δίκτυο της WIND σε όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προγράμματα και την ευρεία γκάμα smartphones έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της χρήσης δεδομένων» είπε. 

motorola_moto_g

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 έως το 2013, η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε κατά 249% ενώ ο μέσος μηνιαίος όγκος δεδομένων στο δίκτυο κινητής της WIND το 2013 ξεπέρασε τα 350 Terrabytes. Μάλιστα, ώρες αιχμής για το Mobile Internet είναι  μεταξύ μεταξύ 19:00 και 00:00, ενώ το Σαββατοκύριακο η κίνηση των data είναι επίσης σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με τις καθημερινές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία από σχετικές μετρήσεις της Wind που έδειξαν πως τον περασμένο Φεβρουάριο, η χρήση internet από κινητές συσκευές ξεπέρασε σε ποσοστό τη χρήση από σταθερό υπολογιστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, υπολογίζεται πως μέχρι το 2015 οι λήψεις applications θα ξεπεράσουν το 1,7 δις. Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι των λήψεων να αφορούν apps που εξυπηρετούν το social messaging, ωστόσο η μεγάλη αύξηση που παρατηρήθηκε στις λήψης εφαρμογών utilities και productivities, οδήγησε την αγορά σε συνολική ανάπτυξη 115% την περίοδο 2012-2013.

Περίπου 400 χιλ. ταμπλέτες πωλήθηκαν μέσα στο 2013, ενώ το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% το 2014. Σημαντική αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων παρατηρήθηκε και στην αγορά των smartphones, καθώς από το 43% που καταλάμβαναν στην αγορά το 2012, έφτασαν στο 54% το 2013.

Αναφορικά στα λειτουργικά συστήματα, σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών παραμένει το Android, η χρήση του οποίου αυξήθηκε το 2013 κατά 3,8%, ενώ το iOS σημείωσε πτώση 3%. Σημαντικότατη ήταν η αύξηση που κατέγραψαν τα Windows, με συνολικό ποσοστό αύξησης 5%, το οποίο έφτασε στο 10% τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκονται τα Symbian και Blackberry.

Η μεγαλύτερη χρήση mobile λαμβάνει χώρα στο σπίτι με ποσοστό 91%, 70% χρησιμοποιείται εν κινήσει και 59% μέσα σε κάποιο κατάστημα. Σε ποσοστό 69% ανέρχεται το ποσοστό χρήσης που αφορά την επικοινωνία, το 53% ενημέρωση και το 74% ψυχαγωγία. Κατά μέσο όρο 20 εφαρμογές είναι εγκατεστημένες σε κάθε κινητή συσκευή, με τις 9 από αυτές να χρησιμοποιούνται καθημερινά, ενώ ένα ποσοστό 10% έχουν ληφθεί επί πληρωμή.

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη στρατηγική επιλογή της WIND να επενδύει συστηματικά και με διάρκεια στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της, προσφέροντας παράλληλα στον καταναλωτή προϊόντα και υπηρεσίες που καθιστούν τη χρήση του Mobile Internet προσιτή σε όλους» αναφέρει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

apps mobile data motorola moto g Wind
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ITU: Αυξάνονται οι χρήστες διαδικτύου, 2 δισ. παραμένουν εκτός

    Nokia: Η AI θα παράγει το 44% της δικτυακής κίνησης

    GSMA: Καιρικές ζημιές 1,7 δισ. δολαρίων ετησίως στην κινητή

    Telekom: δωρεάν αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες Fiber για καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας

    Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

    Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • eSafe Hellas και Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • PFIZER: «Ο κόσμος των κλινικών μελετών»
    • Χάρης Δούκας: «Να δώσουμε χώρο και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους»
    • ΕΣΠ: Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις
    • Αχαϊκό Ελαιόλαδο: Υπογράφηκε η σύμβαση με τον εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο για την κατοχύρωση ΠΟΠ
    • Revolut: Στα 115 δισ. δολάρια η αποτίμηση της εταιρείας
    • Ferryscanner: Ποια νησιά ξεχώρισαν την 28η Οκτωβρίου
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
    • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
    • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
    • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
    • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.