Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 28 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Nova ICT υλοποιεί τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΟΤ

18/06/2025infocomBy infocom2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Nova ICT, κορυφαία εταιρεία στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ανέλαβε την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενός εμβληματικού έργου εθνικής σημασίας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – NextGenerationEU.

Το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής στρατηγικής της χώρας, με αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής και στόχο την ανάπτυξη ενός ενιαίου, διαλειτουργικού και έξυπνου ψηφιακού οικοσυστήματος.

Η λύση που υλοποιεί η Nova ICT βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

  • Ψηφιακός Τουριστικός Χάρτης: Μια διαδραστική πλατφόρμα προβολής του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής, διαθέσιμη σε έξι γλώσσες, μέσω διαδικτύου και εφαρμογών για κινητές συσκευές.
  • Ψηφιακό Αποθετήριο: Ένα καινοτόμο περιβάλλον ψηφιοποιημένου περιεχομένου από τα φυσικά αρχεία του ΕΟΤ, εμπλουτισμένο με τεχνολογίες επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR).
  • Έξυπνο Σύστημα Πληροφόρησης Τουριστών: Ένα πρωτοποριακό εργαλείο βασισμένο σε Τεχνητή Νοημοσύνη και ανάλυση μεγάλων δεδομένων (big data analytics), για την παροχή προσωποποιημένης πληροφόρησης καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του επισκέπτη.

Οι κύριοι στόχοι του έργου περιλαμβάνουν την ανάδειξη της Ελλάδας ως ψηφιακά ώριμου και διεθνώς ανταγωνιστικού τουριστικού προορισμού, με συνεπή, ενιαία παρουσία στο παγκόσμιο περιβάλλον. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσέλκυση νέων αγορών, όπως η Κίνα και η Ινδία, καθώς και στη βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη, παρέχοντας τη δυνατότητα πλήρους οργάνωσης του ταξιδιού μέσω mobile συσκευών και tablets. Παράλληλα, το έργο επιδιώκει τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, υπηρεσιών και πολιτιστικού αποθέματος, ενώ συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο θεματικός, φυσιολατρικός και πολιτιστικός τουρισμός.

Η συγκέντρωση και διαχείριση της τουριστικής πληροφορίας σε μια ενιαία ψηφιακή πύλη θα επιτρέψει τον ανασχεδιασμό της εθνικής τουριστικής στρατηγικής, με βάση πραγματικά δεδομένα και δυναμικά αναπτυσσόμενες ανάγκες, ενισχύοντας το τουριστικό brand της χώρας και συμβάλλοντας σε μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Μέσα από την υλοποίηση αυτού του έργου, η Nova ICT συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου “One-Stop Shop” τουριστικής πληροφόρησης, που ενσωματώνει εργαλεία στρατηγικού μάρκετινγκ, ανάλυσης δεδομένων και διαδραστικής εμπειρίας χρήστη.

Η Nova ICT, έχοντας πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύνθετων έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιβεβαιώνει τον στρατηγικό της ρόλο στη μετάβαση της Ελλάδας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Nova ICT ΕΟΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η DOTSOFT αναλαμβάνει την ψηφιακή ανάδειξη του προσκυνηματικού κεφαλαίου της Πιερίας

Η έλλειψη ενέργειας και γης ωθεί τα AI data centres εκτός πόλεων

Τα κέντρα δεδομένων AI αλλάζουν τον χάρτη των ημιαγωγών

Τραμπ: «Κάνουν λάθος» οι κοινότητες που απορρίπτουν τα data centers

Pew: Αυξάνονται γρήγορα οι ιστοσελίδες με ενδείξεις περιεχομένου από AI

Στις ΗΠΑ βρίσκονται πλέον 15 από τις 20 μεγαλύτερες αγορές hyperscale data centers

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Τι προβλέπει το νέο χωροταξικό πλαίσιο για τη βιομηχανία
  • EPSILONΝET: Βασικά Οικονομικά Μεγέθη 2025
  • Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ
  • Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η δημιουργία Κέντρων Αριστείας για έρευνα και καινοτομία
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Κλιμακώνουμε άμεσα τις παρεμβάσεις μας απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου»
  • ΕΒΕΘ: Οικονομία, υποδομές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επίκεντρο – Οι προτάσεις προς τον πρωθυπουργό
  • ΣΕΒΕ προς Πρωθυπουργό: Έξι προτεραιότητες για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εξαγωγών
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.