Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»MWC 2025

Ο CEO της Telefónica ζητά ενοποίηση των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων

03/03/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read MWC 2025 Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Telefónica, Marc Murtra, απηύθυνε σήμερα από τη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του Mobile World Congress (MWC), έκκληση προς την Ευρώπη να επιτρέψει την «ενοποίηση» στον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό τομέα, ώστε οι πάροχοι να αποκτήσουν μέγεθος και να ενισχύσουν τις τεχνολογικές τους δυνατότητες.

«Ήρθε η ώρα οι μεγάλες ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να αποκτήσουν τη δυνατότητα να ενοποιηθούν και να αναπτυχθούν, ώστε να δημιουργήσουν τεχνολογική ικανότητα», δήλωσε. Αυτή η απόφαση θα είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης και θα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις για την κοινωνία. «Αυτό μπορεί να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, να απελευθερώσει παραγωγικότητα και να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Telefónica αναγνώρισε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα αναγκάσει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να προσαρμοστούν, να επικεντρωθούν σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν και να το υλοποιούν αποτελεσματικά. «Δεν θα χρειαστεί όμως να προσαρμοστούμε μόνο εμείς», τόνισε, προσθέτοντας: «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη-μέλη της ΕΕ, οι ρυθμιστικές αρχές και άλλοι φορείς πρέπει να προσαρμόσουν τη ρύθμιση και τους στόχους τους, ώστε να επιτρέψουν την τεχνολογική και τηλεπικοινωνιακή ενοποίηση».

Διαφορετικά, προειδοποίησε: «εάν αυτό δεν συμβεί, πιστεύουμε ότι η θέση της Ευρώπης στον κόσμο θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται και δεν θα έχει τη δυνατότητα να καθορίζει το μέλλον της με αυτονομία».

Από τη Βαρκελώνη, ο Murtra υπερασπίστηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ιστορικά ο τηλεπικοινωνιακός τομέας στην τεχνολογική πρόοδο της Ευρώπης και υπογράμμισε τη δύναμη των νέων δικτύων υπερ-ευρυζωνικότητας, καθώς και τις νέες ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν οι αρχιτεκτονικές που βασίζονται στο cloud.

Για να αξιοποιηθεί αυτό το δυναμικό και οι ευκαιρίες, όμως, πρέπει να αναγνωριστεί ότι μόνο η κλιμάκωση και η αύξηση της δυναμικότητας θα καταστήσουν εφικτή την «επίτευξη ριζικών βελτιώσεων στην Ευρώπη». «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο υπερβολικός κατακερματισμός του ευρωπαϊκού τομέα τεχνολογίας, μέσων και τηλεπικοινωνιών, η υπερβολική ρύθμιση και οι ανεπαρκείς αποδόσεις της βιομηχανίας, έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε τεχνολογική οπισθοδρόμηση», σημείωσε.

Η πραγματικότητα σε άλλες γεωγραφικές περιοχές, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μέση Ανατολή και η Ασία, αποδεικνύει τα θετικά αποτελέσματα ενός πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος, που επιτρέπει τη δημιουργία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων με επαρκές μέγεθος για καινοτομία και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. «Βρισκόμαστε πλέον σε μια νέα εποχή, όπου οι γιγαντιαίες τεχνολογικές εταιρείες οδηγούν και πάλι με ταχύτητα την αλλαγή. Αυτοί οι κολοσσοί λειτουργούν ως κυρίαρχοι παίκτες σε σχεδόν μονοπωλιακές αγορές, διαθέτουν βαθιά τεχνογνωσία και είναι πιο ισχυροί από ό,τι ήταν πριν από 20 χρόνια», τόνισε.

«Όλες αυτές οι εταιρείες εδρεύουν στις ΗΠΑ και την Κίνα», κατέληξε, ενισχύοντας την ανάγκη η Ευρώπη να σημειώσει πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Telefonica
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

Τρεις ή τέσσερις πάροχοι; Η ευρωπαϊκή διαφωνία για τις συγχωνεύσεις και η ελληνική αγορά!

Λιγότεροι εργαζόμενοι, υψηλότερο κόστος εργασίας για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως

nPerf: 115,89 Mbps η μέση ταχύτητα λήψης στο σταθερό Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Ανοιχτό μοντέλο δορυφορικής σύνδεσης κινητών εξετάζουν οι Telekom, Orange, Telefonica και Vodafone

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
  • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
  • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
  • Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού 2026
  • RECYCLE FOR LIFE: «Η λάμπα έσβησε, η αξία της όχι!»
  • Ο Λευκός Πύργος φωτίζει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
  • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
  • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.