Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Η ΕΕ προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά της Κίνας, με «φόντο» τις πατέντες στα telecoms

20/01/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, χαρακτηρίζοντας ως «άδικη και παράνομη» την πρακτική της Κίνας να καθορίζει παγκόσμια ποσοστά δικαιωμάτων για τις πρότυπες «ουσιώδεις ευρεσιτεχνίες» (SEPs) της ΕΕ χωρίς τη συναίνεση των κατόχων αυτών των ευρεσιτεχνιών.

Η Κομισιόν, η οποία είναι αρμόδια για την εμπορική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών, δήλωσε ότι η Κίνα έχει εξουσιοδοτήσει τα δικαστήριά της να καθορίζουν παγκόσμια ποσοστά για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της ΕΕ, ιδιαίτερα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

«Αυτό ασκεί πίεση στις καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να μειώσουν τα ποσοστά τους σε παγκόσμια κλίμακα, δίνοντας έτσι στους Κινέζους κατασκευαστές φθηνότερη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές τεχνολογίες με άδικο τρόπο», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η υπόθεση αφορά τις ουσιώδεις ευρεσιτεχνίες (SEPs), οι οποίες προστατεύουν τεχνολογίες απαραίτητες για την κατασκευή προϊόντων που πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα, όπως το 5G για τα κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των κατόχων SEPs στην Ευρώπη περιλαμβάνονται η Nokia και η Ericsson.

Η Κομισιόν έχει ζητήσει διαβουλεύσεις με την Κίνα, το πρώτο βήμα στη διαδικασία επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ. Αν δεν βρεθεί ικανοποιητική λύση εντός 60 ημερών, η εκτελεστική αρχή της ΕΕ μπορεί να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής διαιτησίας. Οι διαδικασίες της επιτροπής διαρκούν κατά μέσο όρο 12 μήνες.

Η Κομισιόν δήλωσε ότι η υπόθεση συνδέεται με μια άλλη διαφορά που η ΕΕ είχε φέρει στον ΠΟΕ το 2022 σχετικά με κινεζικές απαγορευτικές αποφάσεις κατά της προσφυγής (anti-suit injunctions), οι οποίες περιορίζουν τη δυνατότητα των κατόχων ευρεσιτεχνιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών να επιβάλλουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους σε μη κινεζικά δικαστήρια, υπό την απειλή αυστηρών προστίμων αν το πράξουν.

Η επιτροπή που χειρίζεται αυτή την υπόθεση αναμένεται να εκδώσει την τελική της έκθεση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ITU: Αυξάνονται οι χρήστες διαδικτύου, 2 δισ. παραμένουν εκτός

Nokia: Η AI θα παράγει το 44% της δικτυακής κίνησης

GSMA: Καιρικές ζημιές 1,7 δισ. δολαρίων ετησίως στην κινητή

Ψηφιακό εμπόριο: ΕΕ και Καναδάς κατέληξαν σε συμφωνία – Τι προβλέπει

Telekom: δωρεάν αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες Fiber για καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας

Η Κομισιόν παγώνει τα εθνικά νομοσχέδια για ανηλίκους στα social media

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Black Friday 2026: Τα Public παρουσιάζουν τις καταναλωτικές επιλογές που ξεχώρισαν το 2025
  • Ο Όμιλος OPTIMA στη SIAL Paris 2026
  • METLEN: Στρατηγική Πρόοδος και Ενίσχυση των Αναπτυξιακών Προοπτικών
  • ΕΣΠ: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παρέμβαση του για το κόστος συμμόρφωσης των ΜμΕ
  • Η δέσμη μέτρων του 2026 ως προς την ένταξη στην ΕΕ
  • Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος και προστασία του κλίματος
  • Digital Omnibus: Νέες προτάσεις για cookies, GDPR και κυβερνοασφάλεια
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Η πρόληψη πρώτη γραμμή άμυνας – Η κυβερνοασφάλεια δομικό στοιχείο κάθε ψηφιακής διασύνδεσης
  • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
  • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
  • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
  • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.