Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 17 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ευκαιρία 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους telcos στην B2B αγορά

07/10/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς4 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μια νέα έκθεση από την GSMA Intelligence, υπό τον τίτλο «η ευκαιρία για τους παρόχους στις B2B τεχνολογικές υπηρεσίες – εκτίμηση προοπτικών ανάπτυξης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροπορία», αναδεικνύει μια αγορά – στόχο άνω των 400 δισ. δολαρίων για τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που επιδιώκουν να αυξήσουν τα έσοδά τους στην enterprise αγορά. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 35% της παγκόσμιας βάσης εσόδων των υφιστάμενων παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες πρέπει να «δουν» πέρα από λύσεις και υπηρεσίες που βασίζονται στη συνδεσιμότητα και να υιοθετήσουν μια ευρύτερη οπτική για την αξιοποίηση αυτής της ευκαιρίας. Οι βασικοί τομείς λύσεων και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως το SD-WAN, οι ενοποιημένες επικοινωνίες και οι υπηρεσίες φωνής και δεδομένων κινητής, συνεισφέρουν επί του παρόντος περίπου το 70% των εσόδων B2B ή 250 δισ. δολάρια για τους παρόχους το 2023, αν και προσφέρουν μικρή δυνατότητα ανάπτυξης, με αναμενόμενο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) μόλις 3% μέχρι το 2030.

Αντίθετα, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για τεχνολογικές υπηρεσίες πέρα από αυτές τις βασικές -συμπεριλαμβανομένων του cloud, των κέντρων δεδομένων, της κυβερνοασφάλειας, του Διαδικτύου των Πραγμάτων, των αναλυτικών δεδομένων, της τεχνητής νοημοσύνης, του blockchain και των APIs δικτύου- είναι περίπου πενταπλάσιες σε σχέση με τις παραδοσιακές επικοινωνίες, φτάνοντας τα 1,16 τρισ. δολάρια το 2023, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 14% έως το 2030, δημιουργώντας μια αγορά αξίας 2,91 τρισ. δολαρίων.

Η έκθεση αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά τεσσάρων βασικών κάθετων τομέων: χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, βιομηχανία, αυτοκινητοβιομηχανία και αεροπορία. Το 2023, αυτοί οι τομείς προσέφεραν σημαντικές ευκαιρίες για τους παρόχους, αξίας 59 δισ., 61 δισ., 22 δισ. και 16 δισ. δολαρίων αντίστοιχα. Συλλογικά, αντιπροσώπευαν το 37% της συνολικής διευθυνόμενης αγοράς, που ανήλθε σε 159 δισ. δολάρια. Οι προβλέψεις δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη για αυτές τις αγορές, με αναμενόμενο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,9%, 12,1%, 12,0% και 8,4% από το 2023 έως το 2030.

Άλλες αγορές καλύπτουν το 63% των αυξανόμενων τεχνολογικών υπηρεσιών των παρόχων πέρα από τη βασική συνδεσιμότητα. Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της υγείας, του δημόσιου τομέα, του λιανικού εμπορίου, των μέσων ενημέρωσης, των έξυπνων πόλεων, της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της γεωργίας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου, των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, των επαγγελματικών υπηρεσιών, των προσωπικών και καταναλωτικών υπηρεσιών, της εξόρυξης και των λιμανιών.

Για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς, οι πάροχοι αντιμετωπίζουν σημαντικό ανταγωνισμό όχι μόνο από τους ανταγωνιστές τους και τους προμηθευτές εξοπλισμού, αλλά και από μια ευρεία γκάμα παικτών, όπως οι hyperscalers και οι πάροχοι ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, το 24% των παρόχων θεωρούν τους hyperscalers ως σημαντικούς ανταγωνιστές στα edge networks και το cloud, ενώ το 41% θεωρούν τους παρόχους ασφάλειας ως βασικούς ανταγωνιστές στην ασφάλεια.

Οι πάροχοι, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, πρέπει να επενδύσουν στην ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, στην ενίσχυση των υπαρχουσών παροχών τους σε βασικούς τομείς όπως η ασφάλεια και στην εξερεύνηση συνεργασιών σε άλλους τομείς, όπως το cloud. Εξισορροπώντας τις εσωτερικές επενδύσεις με εξωτερικές συνεργασίες, οι πάροχοι μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, να βελτιστοποιήσουν τους πόρους τους και να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

Η έρευνα συνάδει με προηγούμενα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο του 2024, όπου το 36% των παρόχων δήλωσαν ότι η ηγεσία στην εταιρική συνδεσιμότητα και στις υπηρεσίες είναι ο πρωταρχικός στόχος της στρατηγικής τους B2B, με την ηγεσία στην εταιρική συνδεσιμότητα να είναι δεύτερη. Ιστορικά, η συνδεσιμότητα είχε λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο στις προηγούμενες εκδόσεις αυτής της έρευνας. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πάροχοι έχουν προσδιορίσει τη συνδεσιμότητα και τις υπηρεσίες ως τον πρωταρχικό τους στόχο. Επιπλέον, η πλειοψηφία (64%) των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει υπηρεσίες 5G πέρα από τη συνδεσιμότητα για επιχειρήσεις, όπως το 5G IoT, τα ιδιωτικά δίκτυα και το Mobile Edge Compute.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

GSMA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 6G RAN αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 δισ. δολάρια

Νέο πρόγραμμα διαστημικών τεχνολογιών αξίας 350 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Ελλάδα

Στα €1,15 τρισ. η οικονομική αξία της κινητής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αν θες να κάνεις business χρειάζεσαι Inalan

Αποτελέσματα της 67ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC

Cosmote SD Everything: νέα σειρά υπηρεσιών για τις ΙΤ υποδομές των επιχειρήσεων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,3% ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026
  • ελίν: Σταθερή πορεία στην εγχώρια αγορά
  • Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, μεγαλύτερη διάρκεια, ισχυρότερη κοινωνική στήριξη
  • Space Hellas: Προχωρά στην ενοποίηση των Διευθύνσεων Marketing και Business Development
  • Σταύρος Καλαφάτης από το Συνέδριο «Innovation to Impact»: Ενορχηστρώνουμε τους εθνικούς πόρους
  • ΕΕ – ΗΠΑ: «Πράσινο φως» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη νομοθεσία περί δασμών
  • 12 + 1 λόγοι για να επισκεφτείτε τη Beyond 2026
RSS itsecuritypro.gr
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.