Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις ταχύτητες – 4,5 εκατ. φορές γρηγορότερο από το broadband

27/03/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις διαδικτυακές ταχύτητες, που είναι 4,5 εκατομμύρια φορές ταχύτερο από τη μέση ευρυζωνική σύνδεση, σημείωσαν οι ερευνητές.

Μια διεθνής ομάδα, που περιλαμβάνει επιστήμονες από το Aston University στο Μπέρμιγχαμ, σημείωσε το νέο ρεκόρ των 301 terabits ανά δευτερόλεπτο -που ισοδυναμεί με 9.000 ταινίες HD- χρησιμοποιώντας μια τυπική οπτική ίνα.

Με αυτήν την ταχύτητα, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, θα χρειαζόταν μόνο ένα λεπτό για να κατεβάσει κάποιος κάθε ταινία που αναφέρεται στο Internet Movie Database (IMDb).

Ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων που έσπασε ρεκόρ επιτεύχθηκε με την ανάπτυξη μιας νέας συσκευής οπτικής επεξεργασίας που άνοιξε νέες ζώνες μήκους κύματος, οι οποίες δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε συστήματα οπτικών ινών.

«Σε γενικές γραμμές, τα δεδομένα στάλθηκαν μέσω μιας οπτικής ίνας, όπως εκείνη μιας σύνδεσης με το Διαδίκτυο στο σπίτι ή στο γραφείο», δήλωσε ο Δρ Ian Phillips από τη Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών και Ψηφιακών Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Aston.

«Ωστόσο, παράλληλα με τις εμπορικά διαθέσιμες ζώνες C και L, χρησιμοποιήσαμε δύο επιπλέον φασματικές ζώνες που ονομάζονται E-band και S-band. Τέτοιες μπάντες παραδοσιακά δεν απαιτούνταν επειδή οι μπάντες C και L θα μπορούσαν να παρέχουν την απαιτούμενη χωρητικότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών».

Καθώς η ζήτηση των καταναλωτών για ταχύτερες ταχύτητες αυξάνεται συνεχώς, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους παρόχους υπηρεσιών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Η δυνατότητα αύξησης των ταχυτήτων χωρίς την ανάπτυξη νέων ινών και καλωδίων αποτελεί, επίσης, έναν πιο πράσινο τρόπο για την αναβάθμιση των ταχυτήτων που προσφέρονται εμπορικά.

«Αυξάνοντας τη χωρητικότητα μετάδοσης στο δίκτυο κορμού, το πείραμά μας θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ βελτιωμένες συνδέσεις για τους τελικούς χρήστες», δήλωσε ο καθηγητής Wladek Forysiak από το Πανεπιστήμιο Aston.

«Αυτό το πρωτοποριακό επίτευγμα υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της προόδου της τεχνολογίας οπτικών ινών στην επανάσταση στα δίκτυα επικοινωνίας για ταχύτερη και πιο αξιόπιστη μετάδοση δεδομένων».

Η έρευνα δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας (IET) και παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Οπτική Επικοινωνία (EOCC).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

broadband
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ITU: Αυξάνονται οι χρήστες διαδικτύου, 2 δισ. παραμένουν εκτός

Nokia: Η AI θα παράγει το 44% της δικτυακής κίνησης

GSMA: Καιρικές ζημιές 1,7 δισ. δολαρίων ετησίως στην κινητή

Telekom: δωρεάν αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες Fiber για καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας

Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • Black Friday 2026: Τα Public παρουσιάζουν τις καταναλωτικές επιλογές που ξεχώρισαν το 2025
  • Ο Όμιλος OPTIMA στη SIAL Paris 2026
  • METLEN: Στρατηγική Πρόοδος και Ενίσχυση των Αναπτυξιακών Προοπτικών
  • ΕΣΠ: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η παρέμβαση του για το κόστος συμμόρφωσης των ΜμΕ
  • Η δέσμη μέτρων του 2026 ως προς την ένταξη στην ΕΕ
  • Οι Έλληνες ζητούν ενεργειακή μετάβαση με χαμηλότερο κόστος και προστασία του κλίματος
  • Digital Omnibus: Νέες προτάσεις για cookies, GDPR και κυβερνοασφάλεια
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Η πρόληψη πρώτη γραμμή άμυνας – Η κυβερνοασφάλεια δομικό στοιχείο κάθε ψηφιακής διασύνδεσης
  • Η eSafe Hellas και η Feedzai ανέδειξαν τις νέες προκλήσεις στην πρόληψη της χρηματοοικονομικής απάτης
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε Συστήματα Ψύξης – Η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας είχε ενημερώσει και συστήσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας
  • Ποιος θα προστατεύσει την επιχείρησή σας όταν δεχθεί την επόμενη κυβερνοεπίθεση; Η απάντηση στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των TicTac Cyber Days Thessaloniki 2026
  • Κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στην Ευρώπη: Hackers παρεμβαίνουν στα συστήματα ψύξης προκαλώντας σοβαρές ζημιές
  • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
  • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.