Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Προϊόντα - Υπηρεσίες

Προσωρινή συμφωνία για τις άμεσες πληρωμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

08/11/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Επιχειρήσεις Προϊόντα - Υπηρεσίες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την πρόταση γύρω από τις άμεσες πληρωμές, η οποία θα βελτιώσει τη διαθεσιμότητα επιλογών instant payment σε ευρώ, σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, στην ΕΕ και στις χώρες του ΕΟΧ.

Οι νέοι κανόνες, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «θα βελτιώσουν τη στρατηγική αυτονομία του ευρωπαϊκού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς θα συμβάλουν στη μείωση κάθε υπερβολικής εξάρτησης από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και υποδομές τρίτων χωρών. Η βελτίωση των δυνατοτήτων κινητοποίησης ταμειακών ροών θα αποφέρει οφέλη για τους πολίτες και τις εταιρείες και θα επιτρέψει καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας».

Οι άμεσες πληρωμές επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα εντός δέκα δευτερολέπτων οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπως και εκτός των ωρών λειτουργίας, όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους προσωρινά συμφωνημένους κανόνες, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, όπως οι τράπεζες, που παρέχουν τυπικές μεταφορές σε ευρώ, θα πρέπει, επίσης, να προσφέρουν την υπηρεσία αποστολής και λήψης άμεσων πληρωμών σε ευρώ. Οι χρεώσεις που ισχύουν (εάν υπάρχουν) δεν θα πρέπει να είναι υψηλότερες από τις χρεώσεις που ισχύουν για τις τυπικές μεταφορές.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο συμφώνησαν ότι οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ μετά από μια μεταβατική περίοδο που θα είναι ταχύτερη στη ζώνη του ευρώ και μεγαλύτερη εκτός αυτής, εκεί όπου χρειάζεται περισσότερος χρόνος προσαρμογής.

Οι νομοθέτες συμφώνησαν να παραχωρήσουν πρόσβαση σε ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος στα συστήματα πληρωμών, αλλάζοντας τους σχετικούς κανόνες. Ως εκ τούτου, αυτές οι οντότητες θα καλύπτονται από την υποχρέωση να προσφέρουν την υπηρεσία αποστολής και λήψης άμεσων μεταφορών μετά από μια μεταβατική περίοδο. Οι νομοθέτες πρόσθεσαν τις κατάλληλες διασφαλίσεις, ώστε η πρόσβαση των ιδρυμάτων στα συστήματα πληρωμών δεν ενέχει πρόσθετο κίνδυνο για το σύστημα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι πάροχοι άμεσων πληρωμών θα πρέπει να επαληθεύσουν ότι το IBAN και το όνομα του δικαιούχου ταιριάζουν, προκειμένου να ειδοποιήσουν τον πληρωτή για πιθανά λάθη ή απάτη, προτού πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή. Αυτή η απαίτηση θα ισχύει και για τις τακτικές μεταφορές.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe instant payments money
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Κομισιόν ενέκρινε κανονισμό για ετικέτες βιωσιμότητας στα κέντρα δεδομένων

Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE με €1 δισ. αποτίμηση

Hellas Sat & Adamant Composites: μνημόνιο συνεργασίας για νέες αποστολές στο Διάστημα και την Άμυνα

Huawei Intelligent World 2035: Turning Vision into Action

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Η Klarna γιορτάζει τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • ΕΒΕΘ: Απολογισμός της 90ής ΔΕΘ και στρατηγική μετεξέλιξη της ΔΕΘ-HELEXPO
  • ΕΤΕπ και Alpha Bank στηρίζουν τις επιχειρήσεις που επενδύουν στους ανθρώπους τους
  • Condor: Αθήνα, Φλωρεντία και Στοκχόλμη εντάσσονται στο δίκτυο της το 2027
  • Συμμαχία κοινωνικής ευθύνης από ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΕΜΠ και HELLENiQ ENERGY
  • ΕΣΠΑ: 62,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του συστήματος θαλάσσιας κυκλοφορίας
  • ΣΦΕΕ: Στα €3,4 δισ. η ετήσια οικονομική επιβάρυνση στην Ελλάδα, περίπου 1,4% του ΑΕΠ
  • Action Global Communications – Dawson Walker: Συνεργασία για ενίσχυση του Employer Branding
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Η CLICO Greece ανακοινώνει την ενίσχυση της τεχνικής της ομάδας με την προσθήκη του Πάνου Αγόρου
  • Σχεδόν 1 στους 5 retailers έχει χάσει οριστικά δεδομένα από κυβερνοεπίθεση
  • Τον Οδικό χάρτη για την ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ παρουσίασε η i-Spirit – iNVOICEsoft
  • CLOSEDQUORUM: Malware χρησιμοποιεί AI για να αποφασίζει το επόμενο βήμα του
  • Κλωνοποίηση φωνής: Η τεχνολογία deepfake που απειλεί όλους
  • Fortinet Security Day Greece 2026: Η κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο μιας δυναμικής και εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησης της αγοράς
  • Η Hg αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην ENTERSOFTONE: €1 δισ. η αποτίμηση
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.