Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Συνεργασία ΕΕ – ΝΑΤΟ για την ανθεκτικότητα των υποδομών ζωτικής σημασίας

17/03/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους και εντείνουν τη συνεργασία τους, εγκαινιάζοντας την ειδική ομάδα ΕΕ-ΝΑΤΟ για την ανθεκτικότητα των υποδομών ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι ψηφιακές υποδομές. Τη σύσταση της εν λόγω ομάδας είχαν προαναγγείλει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, στις 11 Ιανουαρίου του 2023.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «οι προκλήσεις για την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες και δυναμικές. Μια σειρά παραγόντων δοκιμάζει συνεχώς την ανθεκτικότητά μας, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτεί την ανοικτότητα, την αλληλεξάρτηση και τη συνδεσιμότητα των κοινωνιών και των οικονομιών μας.

Η εργαλειοποίηση και οι πράξεις δολιοφθοράς κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream οδήγησαν σε αυξημένη εστίαση για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της κρίσιμης υποδομής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ΕΕ όσο και για το ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση της εθνικής και συλλογικής ανθεκτικότητας έναντι των απειλών για τις κρίσιμες υποδομές μας».

Η von der Leyen δήλωσε σχετικά: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα των υποδομών ζωτικής σημασίας ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Πραγματοποιήσαμε με επιτυχία την πρώτη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την ανθεκτικότητα των υποδομών ζωτικής σημασίας. Ανώτεροι εμπειρογνώμονες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα συνεργαστούν στενά για να ταυτοποιήσουν τις βασικές απειλές εναντίον των υποδομών ζωτικής σημασίας και θα επεξεργαστούν κατάλληλες λύσεις».

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές, θα ενισχύσουν την κοινή επίγνωση της κατάστασης και θα αναπτύξουν βασικές αρχές για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας, συμπεριλαμβανομένων μέτρων μετριασμού και διορθωτικών ενεργειών. Η Task Force θα καλύψει τέσσερις τομείς σε αυτό το στάδιο: ενέργεια, ψηφιακές υποδομές, μεταφορές και διάστημα. Η Task Force αποτελείται από μέλη του προσωπικού της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα συσταθεί στο πλαίσιο του Δομημένου Διαλόγου ΕΕ-ΝΑΤΟ για την ανθεκτικότητα.

«Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να εξουδετερώσουμε τη δράση όσων επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ασφάλειά μας και θα διασφαλίσουμε ότι οι υποδομές ζωτικής σημασίας παραμένουν γερές και αξιόπιστες απέναντι στις μεταβαλλόμενες απειλές», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cybersecurity europe security
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κέντρα δεδομένων: τι ζητούν GRDCA, Data4 και Digital Realty από το ΥΠΕΝ

QnR Group: νέο στρατηγικό έργο Digital Health για το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Ο Τραμπ ζητά «μέρισμα» από τα data centers προς τις τοπικές κοινότητες

Οι δαπάνες πληροφορικής θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια το 2027

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγκαινιάστηκε το νέο έξυπνο κτίριο του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στον Δημόκριτο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
  • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
  • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
  • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
  • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
  • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
  • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
  • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
  • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
  • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
  • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.