Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 7 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Στο ταμείο της Crystal Almond 288 εκατ. ευρώ από το 38% της Vantage Towers

27/03/2021Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η εξαγορά του 38% της Vantage Towers Greece (VTG) που κατείχε η μητρική της Wind, Crystal Almond, από την θυγατρική του Vodafone Group, Vantage Towers ολοκληρώθηκε προχθές, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Με βάση τη συμφωνία που ανακοινώθηκε πέρσι, σε αυτή τη φάση, η μητρική της Wind εισέπραξε 288 εκατ. ευρώ. Έχει λάβει ακόμα 25 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται επένδυσή της ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Vantage Towers (αγορά μετοχών της).

Η Vantage Towers ιδρύθηκε το 2020 και έχει συγκεντρώσει περίπου 82.000 πύργους σε δέκα κράτη της Ευρώπης. Η έδρα της βρίσκεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και από τις 18 Μαρτίου 2021 είναι εισηγμένη στον δείκτη Prime Standard του Γερμανικού Χρηματιστηρίου.

Το χαρτοφυλάκιο της Vantage Towers περιλαμβάνει ειδικότερα πύργους, ιστούς στέγες κτιρίων, κατανεμημένα συστήματα κεραιών (Distributed Antenna Systems) και μικρές κυψέλες. Η υποδομή αυτή δύναται να διατίθεται και σε τρίτους παρόχους δικτύου εκτός από την Vodafone.

Στην Vantage Towers Greece έχει μεταφερθεί ο παθητικός εξοπλισμός των σταθμών βάσεως (περίπου 5.000 κεραίες) των Vodafone και Wind.

Η προοπτική για την VTG με βάση το καταστατικό της είναι διευρυμένη. Σκοπός της είναι η λειτουργία και η εκμετάλλευση παθητικών υποδομών κινητών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα που περιλαμβάνουν ιστούς ή άλλες φυσικές κατασκευές στις οποίες τοποθετείται τηλεπικοινωνιακός ή ηλεκτρονικός εξοπλισμός ή υποδομών σταθερών ασύρματων τηλεπικοινωνιών κα για τις Vodafone και Wind και για τρίτους.

Για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους η Vodafone Ελλάδος και η Wind έχουν συνάψει συμφωνία με την VTG (Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών) αρχικής διάρκειας 8 ετών, με τρεις επιπλέον διαδοχικές περιόδους ανανέωσης, διάρκειας 8 ετών η κάθε μία. Με βάση τη συμφωνία αυτή η Vantage Towers Greece θα είναι ο προτιμώμενος προμηθευτής νέων σταθμών βάσης και για τις δύο εταιρείες.

Ο Αθανάσιος Έξαρχος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers Greece τόνισε: «Η εξαγορά αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την VTG. Το ισχυρό και κορυφαίο στην αγορά χαρτοφυλάκιο περισσότερων από 5.000 χώρων στην Ελλάδα υποστηρίζει την επέκταση των ευρυζωνικών συνδέσεων και νέες, καινοτόμες υπηρεσίες με τον πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Crystal Almond Vantage Towers Vodafone Wind
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Δίκτυο-ως-Αισθητήρας (Network-as-a-Sensor) – Πόσο έτοιμοι είμαστε για το 6G

Ψηφιακές τεχνολογίες για την προστασία παράκτιων περιοχών και υδάτινων πόρων

ΟΤΕ: Στη γενική συνέλευση οι νέοι τίτλοι που ανοίγουν τον δρόμο για το Telekom

Η NGMN ζητά απλούστερη προσέγγιση στη μετάβαση προς το 6G

Αναβάθμιση σε «Α-» για τον ΟΤΕ – Τι βλέπει η S&P για FTTH, ΔΕΗ και αγορά

Η Κομισιόν προτείνει πακέτο τεχνολογικής κυριαρχίας για την Ευρώπη

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Χρηματοδοτήσεις, νέες κινήσεις στα FM και ανακατατάξεις στην ενημέρωση
  • ΕΛΣΤΑΤ: Έρευνα Εργατικού Δυναμικού για το Α΄ τρίμηνο του 2026.
  • Συνάντηση Γαλλίας και Ελλάδας για την απανθρακοποίηση και την ανταγωνιστικότητα της Ναυτιλίας
  • Prodea Investments: Υπερκάλυψη 112% για την Προαιρετική Δημόσια Πρόταση προς τους ομολογιούχους
  • Τ. Θεοδωρικάκος: «Η Ελλάδα ενισχύεται με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία»
  • ΡΑΕK και ΡΑΑΕΥ: Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας
  • Ελλάδα – Αλβανία: Πρώτη διεθνής πτήση υδροπλάνων με φόντο το δίκτυο στη Μεσόγειο
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Akeydor Group στηρίζει έμπρακτα την εθελοντική αιμοδοσία
  • Έξυπνη Ψύξη για Data Centers και IT Υποδομές με την πλήρη σειρά λύσεων Blue e+ Cooling Units της Rittal
  • Η SenseOne εντάσσεται στη Space Hellas
  • Η ESET συνάπτει στρατηγική συνεργασία με το ΝΑΤΟ, μαζί με άλλες κορυφαίες εταιρείες του κλάδου
  • Η Zscaler ως καταλύτης επιχειρηματικής ανάπτυξης για ασφαλή ψηφιακό μετασχηματισμό και συμμόρφωση
  • Ο Όμιλος Goody’s – everest επιλέγει την Infinitum και την HPE Aruba Networking και επαναπροσδιορίζει το Secure Network Access
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη εν δυνάμει «Δούρειος Ίππος» για κυβερνοεπιθέσεις phishing – Προσοχή σε link, QR code και ευαίσθητα δεδομένα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.