Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Νέα επένδυση της Metavallon VC στην Entomics, εταιρεία με τεχνολογία βιομετατροπής εντόμων

11/04/2019Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Λύσεις και τεχνολογία αιχμής στο πλαίσιο της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας βιομετατροπής εντόμων αναπτύσσει η Entomics, στην χρηματοδότηση της οποίας ηγείται η Metavallon VC.

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και ιδρυτές τους Matt McLaren, Φώτη Φωτιάδη και Miha Pipan η Entomics είναι μια βιοτεχνολογική εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας εντόμων σε μεγάλη κλίμακα, για την παραγωγή τροφών κατάλληλων για τον τομέα της κτηνοτροφίας και πλούσιων σε πρωτεΐνες. Η εταιρεία επιχειρεί να αντιμετωπίσει την σπατάλη φαγητού και την αυξημένη κατανάλωση τροφίμων αναπτύσσοντας προϊόντα και λύσεις φυσικών βιομετατροπών εντόμων σε ζωοτροφές.

Η εν λόγω αγορά υπάρχει λιγότερο από μια δεκαετία, αναπτύσσεται όμως με ταχείς ρυθμούς και μέχρι το 2022 αναμένεται να φθάσει σε αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Με εστίαση στους τομείς των πουλερικών και του σολομού, η Entomics είναι η πρώτη εταιρεία που επιτρέπει τη ζωντανή παραγωγή εντόμων και την λειτουργική τροφή σε ακατέργαστα έντομα με πατενταρισμένες τεχνολογίες, επιτυγχάνοντας μειωμένο κόστος παραγωγής, βελτιωμένα ποσοστά μετατροπής τροφίμων και αυξημένη απόδοση. Η πρώτη λύση αφορά μια μονάδα παραγωγής εντόμων η οποία εγκαθίσταται στις κτηνοτροφικές μονάδες, και εισάγει μια κλιμακωτή, ανεξάρτητη λύση χρησιμοποιώντας μηχανική όραση για αυτόνομη λήψη αποφάσεων και συνεχή παρακολούθηση στο cloud. Η δεύτερη λύση της εταιρείας επικεντρώνεται στη βιολογική επεξεργασία μικροβίων για να προσθέσει λειτουργική αξία στα έντομα που μετατρέπουν βιομάζα χαμηλής αξίας σε μάζα εντόμων υψηλότερης αξίας, πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπη και χιτίνη. Αυτά μπορούν με τη σειρά τους να χρησιμοποιηθούν ως βιώσιμες εισροές για διάφορους τομείς, και κυρίως για ζωοτροφές υψηλής ποιότητας που απαιτούνται από τις αγορές υδατοκαλλιέργειας και premium ζωοτροφών.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί από την Entomics για την επέκταση της υφιστάμενης ομάδας και για την επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης των λύσεων της εταιρείας. Το πρωτότυπο σύστημα είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα με έναν συνεργάτη πεδίου, ενώ οι δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε επίπεδο εργαστηρίου για τη βελτιστοποίηση των θρεπτικών ιδιοτήτων των εντόμων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019. Η εταιρεία επεκτείνει την ομάδα της στην Ελλάδα με πρόσθετες προσλήψεις, αναζητώντας κατασκευαστές για τις μονάδες της καθώς και παραγωγούς που ενδιαφέρονται για τις δοκιμές των λύσεων της.

«Έπειτα από μια μακρά περίοδο έρευνας και δοκιμών, μπαίνουμε τώρα σε μια επιθετική φάση εμπορικής επέκτασης, βελτιώνοντας παράλληλα τα προϊόντα μας και τις ιδιότητές τους. Η πρώτη μας εγκατάσταση σε αγρόκτημα θα βρίσκεται στην αγορά αυτή τη χρονιά, ενώ έχουμε ήδη σημαντικές συνεργασίες με την Stonegate και το Πανεπιστήμιο του Sterling», ανέφερε σχετικά ο συνιδρυτής της Entomics Φώτης Φωτιάδης.

«Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση σημαντικών στόχων βιωσιμότητας μπορεί να συμβαδίζει με τη δημιουργία σημαντικής υπεραξίας. Οι εταιρείες της κεντρικής Ευρώπης είναι πρωτοπόρες αυτή τη στιγμή σε μια συναρπαστική, αναπτυσσόμενη αγορά, με λύσεις και τεχνολογία που θέτουν τα θεμέλια για την κλιμάκωση της βιομηχανικής και εμπορικής τους δραστηριότητας. Οι μετατοπίσεις στο ρυθμιστικό περιβάλλον από το 2018 και μετά καθιστούν τη χρονική στιγμή ιδανική για την εμπορική εφαρμογή των τεχνολογιών της Entomics» συμπλήρωσε η Μυρτώ Παπαθάνου Partner της Metavallon VC.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Entomics Metavallon
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    70 εκατ. $ από Έλληνες επενδυτές στο νέο Fund V του Endeavor Catalyst

    Wonderful: ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης για την ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος ΑΙ

    H SellBuyPlay δημιουργεί το πρώτο παγκοσμίως retail eCommerce και gaming marketplace με MiCA άδεια

    8 startups εντάσσονται στον 10ο κύκλο του Scale Up της Endeavor

    Η Perceptual Robotics εξασφαλίζει χρηματοδότηση άνω των £4 εκατ.

    Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    • Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού 2026
    • RECYCLE FOR LIFE: «Η λάμπα έσβησε, η αξία της όχι!»
    • Ο Λευκός Πύργος φωτίζει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.