Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Την InAccel με τεχνολογίες FPGA χρηματοδοτεί με 0,5 εκατ. ευρώ το Marathon

06/07/2018Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την InAccel οποία διαθέτει τεχνολογίες FPGA στο cloud χρηματοδοτεί με 0,5 εκατ. ευρώ το Marathon Venture Capital, ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια του equifund (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων).

Όπως εξηγείται οι νέες εφαρμογές, όπως η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, η μηχανική μάθηση και η επεξεργασία γενετικών δεδομένων έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε υπολογιστικούς πόρους και δημιουργούν προκλήσεις στους διαχειριστές υπολογιστικών κέντρων. Μια ανερχόμενη λύση είναι μερικά υπολογιστικά φορτία να εκτελούνται σε επιταχυντές υλικού, βασισμένους σε αναδιατασσόμενη λογική, γνωστούς και ως Field-Programmable Gate Arrays (FPGAs).

Οι FPGAs είναι επεξεργαστές με ειδικά ψηφιακά κυκλώματα που σχεδιάζονται για να εκτελέσουν μία μοναδική λειτουργία, σε αντίθεση με τους κοινούς επεξεργαστές γενικού σκοπού. Θυσιάζοντας ευελιξία για απόδοση, συχνά επιτυγχάνουν ταχύτητες 3 έως 10 φορές μεγαλύτερες, ωστόσο η κατασκευή τους ως σήμερα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και κατ’ επέκταση η αξιοποίησή τους περιορίζονταν σε μεγάλες επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Μερικές από αυτές, όπως οι Amazon, IBM, Intel και Alibaba, έχουν ξεκινήσει να καταστούν FPGAs διαθέσιμα προς ενοικίαση μέσω των δημόσιων υπηρεσιών cloud τους. Η InAccel είναι η πρώτη εταιρεία στον χώρο που παρέχει δημοφιλείς συναρτήσεις λογισμικού που αξιοποιούν τεχνολογίες FPGA και λειτουργούν στο cloud.

Το Marathon έχει μέχρι στιγμής επενδύσει και στις εταιρείες Cube Revenue Management, Norbloc και Landoop. Στην InAccel διαθέτει 0,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και την ενίσχυση της διανομής τους μέσω των σημαντικότερων παρόχων cloud υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Κάχρη, συνιδρυτή και CEO της InAccel, «σήμερα βρίσκεται υπό εξέλιξη μία σημαντική μεταμόρφωση στον χώρο του λογισμικού. Η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων και η μηχανική μάθηση καθίστανται απαραίτητες για την επιτυχία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ταυτόχρονα όμως τα σχετικά κόστη εκτοξεύονται και η πίεση στους διαχειριστές συστημάτων αυξάνει. Αποστολή μας είναι να αυξήσουμε την απόδοση των πλέον κρίσιμων αλγορίθμων με τη χρήση επιταχυντών FPGA σε δημόσια clouds, χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στις εφαρμογές. Μειώνουμε σημαντικά τον χρόνο εκτέλεσης των εφαρμογών αυτών, δίνοντας σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εταιρίες που υιοθετούν την τεχνολογία μας, ενώ επίσης μειώνουμε τα λειτουργικά κόστη».

Ο κ. Κάχρης μετρά αρκετά χρόνια έρευνας στο πεδίο των FPGAs. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Xilinx, πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο, η οποία σήμερα είναι συνεργάτης της InAccel. Συνέχισε την έρευνα του στο ITE, το AIT και το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ. Η ιδρυτική ομάδα της InAccel επίσης αποτελείται από τους απόφοιτους και ερευνητές ΕΜΠ Ηλία Κορομηλά και Γιάννη Σταμέλο. Σήμερα, η InAccel είναι η πρώτη εταιρεία στη διεθνή αγορά που διαθέτει εμπορικά επιταχυντές FPGAs μέσω της αγοράς λύσεων της Amazon Web Services.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital σχολίασε από την πλευρά του ότι η InAccel εκμεταλλεύεται την ευρεία διάθεση των επεξεργαστών FPGAs μέσω των υπηρεσιών cloud και την διαρκώς αυξανόμενη χρήση τυποποιημένων αλγορίθμων που είναι διαθέσιμοι σε δημοφιλή συστήματα κατανεμημένης επεξεργασίας, όπως το Apache Spark, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Η InAccel φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην αγορά λογισμικού για FGPAs και σκοπεύουμε να επιταχύνουμε την διαδρομή της αυτή».

Η εν λόγω εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της και την ενίσχυση της διανομής τους μέσω των σημαντικότερων παρόχων cloud υπηρεσιών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί παλαιότερη συνέντευξη του Γιάννη Σταμέλου στο InfoCom.gr, με αφορμή τη συμμετοχή της InAccel στο 4YFN, στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2018.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

FPGA IBM InAccel Intel Marathon
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

InnoHealthServ: Η ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει νέα εποχή στη διοίκηση των νοσοκομείων

Από τα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων: Η συμβολή του InnoHealthServ στα δημόσια νοσοκομεία

Διαγωνισμός 515 εκατ. ευρώ για το νέο ψηφιακό σύστημα ταυτοτήτων και διαβατηρίων

Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι ειδικοί ΤΠΕ στην Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών και νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις

Το Greek Data Center Association (GRDCA) ενισχύει το ΔΣ και υποδέχεται 8 νέα μέλη

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το ΔΝΤ αξιοποιεί δεδομένα του Spitogatos για προτάσεις χάραξης στεγαστικής πολιτικής
  • BOX NOW: Γιορτάζει 5 χρόνια εξέλιξης!
  • Η Safe Bulkers, Inc. εισάγεται στην Euronext
  • Action Global Communications Greece: Νέα συνεργασία με την OPPO
  • Γ. Κωνσταντινίδης: Με τις υποδομές του ΟΤΕ η Κρήτη αναδεικνύεται σε διεθνή ψηφιακό κόμβο
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χρηματοδοτεί την αναβάθμιση οδοντιατρικού εξοπλισμού σε 4 σωφρονιστικά καταστήματα
  • Μελέτη MRB Hellas: Θετική αλλά απαιτητική η στάση των Κρητικών απέναντι στις επενδύσεις
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.